שתף קטע נבחר

אוסטרליה נאבקת בגמלים: סיכול ממוקד ממסוקים

הגמלים, שהובאו בסוף המאה ה-19 ליבשת כדי להוביל סחורות, החלו להתרבות ללא פיקוח ולאיים על מקורות המים של החוואים. לצורך דילול האוכלוסייה יאומנו צלפים לירות ממסוקים בחיות הבית, שהפכו בחלוף השנים לחיות בר

דינם של אלפי גמלי פרא באוסטרליה נחרץ: ירי ממוקד ממסוקים יחסל חלק מהם, במגמה לדלל את גודל האוכלוסייה המתפשטת ללא הכרה. 

 

הגמלים הגיעו לאוסטרליה בשנת 1880 לערך, במטרה להעביר באמצעותם סחורות במדבריות היבשת. אך רבים מהם שוחררו והפכו מחיות בית לחיות בר במהלך השנים, לאחר שאמצעי התחבורה השתכללו ובני האדם העדיפו רכבות, מטוסים ומכוניות על פני החיה הדבשתית.

 

הגמלים מתרבים במדבריות שבמרכז אוסטרליה, מערבה וצפונה, באופן שגורם לפיצוץ אוכלוסין ממש. זאת כיוון שכבר אין טורפים שידללו את אוכלוסיית הגמלים מחד, ושטחי מרעה עצומים משרתים אותם מאידך.

 

מדענים מעריכים כי אוכלוסיית הגמלים מגיעה כעת לחצי מיליון. הרשויות בדרום היבשת טיכסו עצה כיצד להילחם בנגע, במיוחד לאחר שהגמלים החלו להזיק לרכוש באיזורים הכפריים. המפקח על אדמות הכפר, כריס טרנר, דיווח כי מספרם של הגמלים הסמוכים לאדמות החוואים במדינה הגיע ל-60 אלף והם מחבלים באספקת המים לחקלאות ולבקר.

 

לדבריו, היו חוואים שדיווחו על 200 גמלים השותים ממקור מים יחיד. "על פי הערכות, אוכלוסיית הגמלים גדלה ב-11 אחוזים בשנה", הסביר, ולכן יש לפקח על התרבותם.

 

"הדרך הפשוטה, המהירה והזולה ביותר לעשות זאת היא בסיכול אווירי", הוסיף טרנר. על פי דיווח של רשת איי-בי-סי, צלפים יאומנו כדי לטבוח בגמלים מהמסוקים.

 

אוסטרליה ידעה גם בעבר התרבות בלתי נשלטת של חיות שיובאו לתחומה מהארצות שמעבר לים: ארנבות שהובאו מאירופה התפשטו בחלקי היבשת, קרפדות רעילות שיובאו מדרום אמריקה כדי למגר התפשטותם של חרקים בקני הסוכר עברו גם הן לכיוון צפון אוסטרליה, שם הפרו את האיזון הטבעי שקיימו נחשים ותנינים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גמל. מחיית בית לחיית בר
צילום: דפנה טלמון
צילום: סי די בנק
ארנבים. יובאו מאירופה
צילום: סי די בנק
מומלצים