שתף קטע נבחר

מילון מונחים

מה צלייה אמריקנית, איך מתפעלים גריל גז ומה זה משטח הצלייה

  • צלייה בשיטה האמריקנית - צלייה איטית יותר. הבשר מרוחק יחסית מהאש, אין מגע ישיר. מתאימה יותר לצליית הודו ורוסט-ביף. 

  • צלייה בשיטה האוסטרלית - צלייה מהירה יותר הבנויה על מגע ישיר עם האש. מתאימה יותר לסטייקים, המבורגרים, קבבים, נקניקיות ועוף וחלקיו.

     
  • גריל גז - מופעל רק על גז. נוח מאוד להפעלה ביתית ומהיר מאוד: 7 דקות לאחר ההפעלה אפשר לקבל שישה סטייקים מוכנים. איננו מלכלך. מצד שני, פחות נוח לפיקניקים. המכשיר דורש חיבור לרשת הגז הביתית או לבלון, המצריך הוצאה נוספת ומילוי חוזר, וכן הצטיידות בווסת ובצינור. 

    המיכלים המקובלים הם של 5 ק"ג. מומלץ להשוות בין הרשתות והספקים. המחירים נעים בין 300 ל-500 שקל, תלוי בספק, תלוי אם הווסת כלול במחיר, תלוי אם קניית המיכל מתבצעת יחד עם מכשיר הגריל. הכנת גריל ממוצע על אש גבוהה דורשת 500 גרם גז לשעה. ההוצאה יכולה להיות משמעותית. יש להביא בחשבון גם הצטיידות בכיסוי תואם למכשיר - 150-60 שקל. 

    לפני קניית גריל גז מומלץ גם לברר איך תקבלו שירות במקרה של תקלה. האם יגיעו אליכם הביתה או שתצטרכו לסחוב את המכשיר לתחנת שירות. 

  • גריל פחמים או מנגל - זול מאוד, נייד ונוח לפיקניקים. חסידיו יטענו שלא ניתן לחקות את טעם הבשר שהוכן על גריל פחמים. המתנגדים יצביעו על הצורך בפיקוח הדוק על הצלייה, על כך שהתהליך איטי יותר, וכן על ההיבט הבריאותי - אין שליטה על איכות הפחמים ועל החומרים החודרים לבשר (שבחלקם חשודים כמסרטנים). 

  • גריל חשמלי - הפחות פופולרי בישראל. מופעל בחשמל. ניתן לשים גם בבית על השיש או בכל מקום אחר במטבח. לעומת זאת, לא מתאים לפיקניקים, והטעם לא יוצא כמו על האש. 

  • תפוקה - ככל שתפוקת המכשיר גדולה יותר, הצלייה מהירה יותר. במכשירים החשמליים מקובל לדבר על ואטים. במכשירי גז העסק מבלבל - חלק מהיצרנים מדברים על בי.טי.יו (BTU, ראשי התיבות של בריטיש תרמו יוניט'ס), מידת חום אנגלית שהשימוש בה היה מקובל בעבר. היום טוענים בענף שמדובר בנתונים שגויים. בגרילים החדשים משתמשים בקילוואט. צרכן מן השורה לא יצליח להשוות. מומלץ להסתכל על מספר המבערים. ככל שאתם צריכים להכין כמות גדולה יותר של בשר בבת אחת, מומלץ להצטייד במכשיר עם מספר גדול יותר של מבערים.

  • משטח הצלייה - למשפחות שמארחות הרבה חשוב משטח צלייה גדול. המומלץ ביותר הוא משטח העשוי ברזל כבד ולא סגסוגת של מתכות. לא להתרגש מהעובדה שהברזל מחליד: לפני הצלייה מעבירים על השבכה בצל עם שמן, ובכך מונעים כניסה של החלודה לתוך הבשר.

 

(בסיוע השף צ'רלי לוי ואורי דמארי, מנהל השיווק של אמגזית)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים