אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet


טורים אחרונים
 
Woophy. ממשק מרתק
Woophy. ממשק מרתק 
 
 


אפליקציות מחשבים לנייד שלך
 
שווה צפיה  

 

Woophy: מאגר תמונות על פי מפה

אתר Woophy (קיצור ל"עולם הצילום") מציע לכם לגלות עולמות חדשים באמצעות מפה אינטראקטיבית וצילומים שתרמו גולשים. כל אחד מוזמן להשתתף בפרויקט המעניין הזה

פורסם: 09.05.05, 19:38

Woophy הוא מאגר תמונות חדש, המציע אלפי צילומים (3,661 נכון לרגע כתיבת שורות אלו) מן העולם, אותן העלו לאתר 597 משתמשים, הנעזרים בו גם כשירות שיתוף תמונות, בדומה ל-Flickr למשל, אך כזה המצטיין בקונספט חברתי וממשק מרתק.

 

מלבד שיתוף התמונות עם גולשים אחרים, מציע האתר ממשק מעניין וייחודי, המאפשר לכם לדפדף בין התמונות באמצעות מפה, כך שלא רק תהנו מיפי הצילומים, אלא תוכלו גם, באותה הזדמנות, לגלות את העולם בלי לזוז מהכיסא.

 

שמו של האתר, שפועל כרגע בגירסת בטא, הוא ראשי תיבות של WOrld Of PHotographY, והוקם על ידי ארגון של מעצבי אינטרנט וחובבי צילום גרמנים, שמאמינים, כך על פי ההסבר שלהם,
 פנטזיה של גן עדן
"שהניווט ברשת יכול להיות (וכנראה גם צריך - ר.ש.) יותר ויזואלי, לוגי ואסוציאטיבי". לכן, מטרת האתר אינה להוות סתם עוד אמצעי שיתוף לגולשים אנונימיים, אלא "ליצור עבודת אמנות עדכנית, משותפת ודמוקרטית, שמורכבת מצילומים של עולמנו הנפלא".

 

עולם בתוך עולם

 

כל גולש מוזמן להעלות לאתר תמונות שמייצגות את המקום שבו הוא גר, ונושאות בחובן גם ערך מוסף, החושף טפח מהתרבות המקומית, מראה לשאר הגולשים את יפי המדינה או העיר, ומאפשר הצצה וירטואלית אל תוך העולם שבתוך העולם.

 

ואכן, חלק מהתמונות באתר, בעיקר אלה שמקורן במדינות שמעוררות את הדמיון, כמו איים שונים בקריביים, אלסקה או ניו זילנד - נראות יותר כמו פנטזיה על גן עדן, ופחות כמו משהו שלכדה עדשתו של צלם חובב. אך גם אם מדובר בצילומים של מישהו אחר - ההנאה של הגולש, שמטרתו העיקרית היא "לראות" עולם, בהחלט מושגת.

 

בעתיד מבטיחים מפעילי האתר לקיים תחרויות צילום בין חברי האתר, ובכוונתם לאפשר מכירה של צילומים בין הגולשים.

 

מספר התמונות בלתי מוגבל

 

את החיפוש ניתן לבצע על פי מיקום גיאוגרפי, שם משתמש, תאריך או מילות מפתח כלליות, כמו גם באמצעות שיטוט והקלקה אקראית על מפת העולם, שמסומנת בריבועים אדומים קטנים, המסמלים הימצאותה של תמונה.

 

בחלונית שבה מוצגות התמונות ניתן לדרגן, לכתוב הערות, לקרוא הערות של אחרים, או לשלוח דואר אלקטרוני לצלם.

 

מספר התמונות שניתן להעלות אינו מוגבל, אך הרזולוציה המקסימלית (1280 x 1024) ונפח התמונה (2 מגהבייט) - קבועים מראש. כל גולש רשאי להורידן ולהשתמש בגירסאות נמוכות רזולוציה שלהן לשימושו
האישי בלבד. מגבלה נוספת, שתלויה במפעילי האתר, וביכולתם לסרוק את המאגר, היא איסור על העלאת תמונות פוגעות, בלתי חוקיות או מגונות.

 

תהליך העלאת התמונות פשוט למדי, ומהירותו תלויה גם בגודל התמונה. בכדי להעלות תמונה חובה לציין את שם המדינה והעיר בה צולמה (או זו שהכי קרובה לאתר הצילום), ורק לאחר שהמנגנון האוטומטי וידא כי אכן יש עיר כזו, תוכלו להמשיך הלאה.

 

בעלי חשבון מוזמנים להעלות או למחוק תמונות כאוות נפשם, ליצור אוספים מתמונות של אחרים, ולבחור צלמים או מקומות מועדפים. בכל מקרה, גם אם תחליטו להירשם ולתרום, וגם אם לא - האתר שווה ביקור. (רוני שני)

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as28-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©