שתף קטע נבחר

DUALPhone

ה-DUALPhone של חברת אולימפיה רחוק מאוד מלהיות אביזר מיותר ומאפשר לנו לנהל את כל שיחות הטלפון שלנו, רגילות וסקייפ גם יחד, תוך כדי תנועה ברחבי הבית. החסרון היחיד: המחיר

פחות משנה לאחר שסקייפ הפכה להיות ברירת המחדל של שיחות הטלפון שלנו עם מרבית חברינו בחו"ל, וכבר חנויות המחשבים בישראל ובעולם מציעות מכשירי טלפון תואמי סקייפ (למשל, דגם 660 של סידב, הניתן לרכישה תמורת 200-250 שקל). מכשירים אלה מתחברים לתשתית ה-ADSL או הכבלים ומחליפים את השיחות באמצעות אוזניות ומיקרופון.

 

השאלה ששאלנו את עצמנו עד עתה היא - למה זה טוב? אם להודות על האמת, טלפון

סקייפ בלבד נראה לנו מלכתחילה אחד האביזרים המיותרים ביותר בבית, על מדף אחד עם אופה הלחם החשמלי האוטומטי: הוא מתפקד כמיקרופון ואוזניה מזוודים במארז שפופרת נוח ומוכר לאחיזה, הכולל גם לחצנים, וזהו זה.

 

פונקציונליות כזאת אפשר לקנות גם ב-20 שקל, עבור מי שלא מתעקש על עיצוב מהודר ומוכן להשקיע את המאמץ שבלחיצה על העכבר לצורך חיוג.

 

גם טלפון אלחוטי וגם סקייפ

 

במובן הזה, מכשיר ה-DUALPhone של חברת אולימפיה, רחוק מאוד מלהיות אביזר מיותר. זה לא סתם טלפון סקייפ; זהו טלפון סקייפ אלחוטי. נוסף על כך, המכשיר משמש גם טלפון אלחוטי רגיל, בקו בזק. בבסיס, מדובר בטלפון אלחוטי רגיל בטכנולוגיית DECT, שכבר הספיקה להשתלט לגמרי על שוק האלחוטיים בישראל בשנה האחרונה (כמה שנים טובות אחרי אירופה).

 

כלומר, מעתה אנחנו יכולים לנהל את כל שיחות הטלפון שלנו, רגילות וסקייפ גם יחד, תוך כדי תנועה ברחבי הבית. וזה כבר יתרון משמעותי. האפשרות להתנתק גיאוגרפית מהמחשב במזלך שיחות סקייפ היא ערך אמיתי, והיא שווה כסף. השאלה היא, כרגיל, כמה.

 

החסרון: המחיר

 

למרבה הצער, התכונה הבולטת ביותר של המכשיר היא דווקא תג המחיר שלו: 980 שקלים שלמים. במחיר הזה, דיון אודות המכשיר הזה כמוצר צריכה חורג מסיכום של תכונותיו החיוביות והשליליות ושל ערכן הכספי עבור הקונה הנבון, והופך להיות החלטת קנייה שההקשרים שלה הרבה יותר רחבים. באופן בלתי סביר, מחירי הטלפונים בטכנולוגיה זו בישראל נוגעים בשמיים, וזאת ללא שום סיבה מוצדקת.

 

הטלפון הספציפי מיוצר על ידי חברה מכובדת מדנמרק, שמפתחת אותו בשיתוף פעולה הדוק עם חברת סקייפ. מבחינת איכותו כטלפון אלחוטי, הוא בהחלט קרוב לשורה הראשונה של המותגים המכובדים בתחום, כאלה שנמכרים (שוב, באופן שערורייתי) במחירים שבין 400 ל-600 שקל בישראל.

 

להתקשר לחברים בסקייפ בלחיצת כפתור

 

ואם שאלתם את עצמכם איך הוא מתפקד כטלפון סקייפ - ובכן, הכל בסדר, תודה. צריך כמובן להתקין את סקייפ במחשב, וכן את תוכנת התפעול הקטנה של הטלפון (הדואגת לקשר שבין המכשיר לבין סקייפ).

 

את הבסיס האלחוטי יש לחבר ב-USB אל המחשב, כמובן אל החשמל ואל קו בזק; מרגע זה אתם מסודרים. אפשר לדפדף על צג המכשיר בין רשימת החברים המחוברים לסקייפ כרגע, ולהתקשר

אליהם מיידית בלחיצת כפתור - ואת כל זה אפשר לעשות מהסלון, מהמטבח, מהיכן שרוצים. איכות חיים.

 

המכשיר אפילו טורח ומודיע, מי התחבר ומי התנתק. מובן שאפשר לחייג גם חיוג רגיל, וכן חיוג SkypeOut למי שטרח ושילם דמי מנוי. הכל קל, פשוט, נוח, מדליק, ומשדר איכות. כמובן שתכונות מובנות מאליהן, כמו יומן שיחות נכנסות או ניהול ספר טלפונים, מקבלות מענה מלא.

 

המכשיר לא תומך עברית

 

מעבר לזה אין הרבה מה לומר: זהו טלפון, וטלפון טוב, שמאפשר לדבר עם מנויי סקייפ באופן אלחוטי. הערה אחת, למען הסדר הטוב - המכשיר אינו תומך עברית. המנויים הרשומים אצלכם בתוך סקייפ באותיות עבריות, ייראו על צג המכשיר כשורה של סימני שאלה. היבואן לא מבטיח שהבעיה הזו תיפתר בקרוב.

 

השורה התחתונה: ההחלטה אם להיפרד מ-1,000 שקלים אינה פשוטה כלל. באירופה נמכר המכשיר בכ-135 יורו או 95 פאונד - בין 700-ל-750 שקל, המשקפים את פער המחירים הרגיל (ואפילו פחות) בציוד מסוג זה בין ישראל לאירופה. בעולם שבו יבואנית מכשירי הטלפון של פיליפס מרשה לעצמה למכור ב-600 שקל בלי שום בושה מכשיר אלחוטי בסיסי, שנמכר ברחובות גרמניה ב-40 יורו או פחות, אנחנו לא יכולים להתלונן באמת על פער צנוע של 20-30 אחוז.

 

המכשיר הזה יקר בבסיס, וככזה הוא כנראה יפנה בעיקר לפלח שיכול להרשות לעצמו חידושים טכנולוגיים מתחום הלייף-סטייל. אני מכיר, אישית, כמה כאלה. ובכל אופן, חבל; במחיר שבין 600 ל-700 שקל, היה לו פוטנציאל לחרוך את השוק. זה היה בהחלט מגיע לו.

 

ציון:

 

מפרט טכני

 

  • טכנולוגיית DECT.

  • חיוג דרך PSTN (רשת הטלפון הציבורית - בזק).

  • חיוג דרך האינטרנט - למשתמשי סקייפ אחרים ב-VoIP.

  • חיוג מסקייפ למספרי טלפון רגילים דרך שירות SkypeOut.

  • יכולת התאמה של הצלצול המבחינה בין שיחות נכנסות "רגילות" לבין שיחות מ"סקייפ".

  • טווח שימוש: 50 מטר בתוך הבית, עד 300 מטרים מחוץ לבית.

  • זמן שיחה ללא טעינה: עד 6.5 שעות.

  • ספר טלפונים: עד 160 שמות.

  • מתאם AC.

  • חמישה רינגטונים אפשריים לתכנות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ה-DUALphone. לא מיותר אבל יקר
צילום: גבי מנשה
מומלצים