מגלגלים: עלי גפן
עכשיו העונה לאכול עלי גפן טריים- הם צעירים, דקים, טעימים, נוחים לעיכול וחפים מעקיצות של מזיקים או מפטריות. אז אם יש לכם גפן בחצר או שמצאתם עלי גפן טריים בשווקים - אתם מוזמנים לנסות את המתכונים הבאים

בדרכי אל הגפן הצומחת לתפארה בחצר ביתם של הוריי אני נזכרת כיצד שרפתי דונם ממנה ואת הגפן עצמה, כשבאופן די טבעי לילדה בת שש פיתיתי את אחי הצעיר לשחק בגפרורים ולהדליק קצת קש בתוך קופסת קרטון, מתוך ידיעה ברורה שהאש לא תצא מגבולות הקרטון. הגפן התאוששה די מהר מהשריפה ואילו אני

מפחדת עד עצם היום הזה מאש ומוודאת הריגה של כל סיגריה תמימה באזורי.

 

עלי הגפן קורצים אליי, מנצנצים באור החמה. חלקם כבר גדולים ומתאימים לגלגול, חלקם קטנים, רעננים, ירוקים בהירים. עכשיו העונה לאכול עלי גפן טריים, ישר מהגפן. עכשיו הם צעירים, דקים, טעימים, נוחים לעיכול וחפים מעקיצות של מזיקים או מפטריות. אז אם יש לכם גפן בחצר או שמצאתם עלי גפן טריים בשווקים - אתם מוזמנים לנסות את המתכונים הבאים.

 

 

עלי גפן ממולאים ריקוטה, קצ'קבל, עשבי תיבול וצנוברים

 

החומרים:

כ-30 עלי גפן טריים, גדולים

1 חבילה (250 גרם) גבינת ריקוטה רכה

100 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת

חופן עלי נענע

חופן עלי פטרוזיליה

50 גרם צנוברים

שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס גס

מיץ מ 1-2 לימונים טריים

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את עלי הגפן ומשרים אותם במים רותחים עם מיץ מחצי לימון במשך 10-20 דקות.
  2. מטגנים בכף שמן זית את הצנוברים תוך השגחה צמודה עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  3. שוטפים היטב את הנענע והפטרוזיליה ומפרידים את העלים מגבעוליהם.
  4. מערבבים את הריקוטה עם הקצ'קבל המגוררת, עלי הנענע והפטרוזיליה (שלמים או חתוכים גס), מוסיפים את הצנוברים המטוגנים ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס גס. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  5. מניחים על משטח עבודה עלה גפן כשצידו החלק פונה כלפי מטה, מניחים בחלק העליון של העלה כפית מהמלית, סוגרים ומגלגלים.
  6. מסדרים בצלחת הגשה ומזליפים מעט מיץ לימון טרי ושמן זית מעל. 


                                                                               (צילום: יעל גרטי)

סלט בורגול, עלי גפן, צימוקים, עשבי תיבול ועגבניות שרי

 

החומרים:

200 גרם בורגול יבש

כ- 20 עלי גפן טריים, קטנים/גדולים, חתוכים גס

1/2 כוס צימוקים בהירים

סלסלה קטנה של עגבניות שרי

חופן עלי נענע, קצוצים גס

חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס

מלח

פלפל שחור גרוס גס

מיץ מ 1 לימון

1 כף שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הבורגול במים קרים ומסננים.
  2. משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים, מכוסה. כעבור 20 דקות לערך, מסננים היטב ומחזירים לקערה.
  3. במקביל, מניחים את עלי הגפן, חתוכים גס, בקערה אחרת, שבה מים רותחים, למשך 10-20 דקות. מסננים ומוסיפים לקערה.
  4. שוטפים היטב את הנענע והפטרוזיליה, מפרידים את העלים מגבעוליהם, חותכים גס ומוסיפים לקערה.
  5. שוטפים את עגבניות השרי, חוצים לשניים ומוסיפים לקערה.
  6. מוסיפים את הצימוקים, שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור גרוס גס. מערבבים ובודקים תיבול.  


                                                                              (צילום: יעל גרטי)

אורז עם פקאנים, משמשים מיובשים ועלי גפן

 

החומרים:

1 כוס אורז בסמטי

1/2 כוס פקאנים טבעיים (חצאים)

1/4 כוס משמשים מיובשים, חתוכים לרצועות

כ- 20 עלי גפן טריים, קטנים/גדולים, חתוכים גס

1 בצל יבש, קצוץ

מלח

פלפל שחור גרוס גס

1-2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים 2-1 כפות שמן זית בסיר, על אש בינונית- גבוהה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים לסיר את האורז, המלח והפלפל ומערבבים במשך דקה.
  3. מוסיפים לסיר את המשמשים המיובשים החתוכים, את עלי הגפן החתוכים ואת חצאי הפקאנים ומערבבים דקה נוספת.
  4. יוצקים לסיר 2 כוסות מים רותחים, מערבבים היטב, מנמיכים את הלהבה לאש הקטנה ביותר ומבשלים עם מכסה סגור במשך 10 דקות, עד שהמים מתאדים לגמרי. מכבים את האש ומשאירים את הסיר עם מכסה סגור עשר דקות נוספות.

 

בתאבון!

 

 

לפנייה לכתב/ת
    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה מגלגלים: עלי גפן
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מטבח צמחוני
    צילום: יעל גרטי
    עלי גפן ממולאים ריקוטה וצנוברים
    צילום: יעל גרטי
    ynet ספיישל