שתף קטע נבחר

האם נוכל בעתיד להוריד את המוח?

סביר להניח שלא, אך זה לא מפריע לעתידן הראשי של בריטיש טלקום לפצוח בסדרת תחזיות קלושות. אחרי הכל, מי יישאר כאן בסביבה כדי לתבוע אותו כשיתברר ששגה, בעוד 50 שנה?

המוות עשוי לעבור מן העולם עד אמצע המאה ה-21, כאשר הטכנולוגיה תהיה כה מתקדמת, עד כי מדענים יוכלו "להוריד" את תכניי המוח האנושי למחשב על, על פי עתידן בריטי.

 

עם זאת, איאן פירסון, ראש יחידת העתידנות בענק התקשורת הבריטי בריטיש טלקום, אמר לעיתון "אובזרבר" ביום א', כי הטכנולוגיה צפויה להיות יקרה למדי, ולכן תהיה נחלת העשירים בלבד למשך עשור או שניים.

 

תחזיות נוספות ומעוררות תמיהות של פירסון מתייחסות לסבירות כי מחשבים יחושו רגשות. לדבריו, יכולת כזו תאפשר למפתחים לתכנת מטוסים לחשוש מפני התרסקויות, אף יותר מהנוסעים, והרתיעה תדרבן אותם להטיס את המטוס בביטחה.

 

פירסון הודה כי התחזיות נשמעות מופרכות, אך לדבריו הן הערכות מפוכחות הנובעות מקצב ההתפתחות הנוכחי של הטכנולוגיה.

 

המוות לא יפריע לקריירה, בתנאי שתהיו עשירים מספיק

 

"אם משרטטים לוח זמנים, באופן ריאלי, ניתן להעריך כי עד 2050 נוכל להוריד את המוח שלנו למחשב, כך כאשר נמות, עניין זה לא יפריע מהותית לקריירה שלנו", הוא אמר. "אם תהיו עשירים מספיק עד 2050, תוכלו ליהנות מהטכנולוגיה כבר בשנה זו. אך אם תהיו עניים, תאלצו לחכות עד 2075 או 2080".

 

"אני רציני בהחלט בעניין זה. ההערכה מבוססת על הקצב המהיר שבו נעה הטכנולוגיה: 45 זה זמן רב למדי במונחים של טכנולוגיית מידע".

 

פירסון ציין כדוגמה להתקדמות הטכנולוגית את קונסולת המשחקים החדשה של סוני, פלייסטיישן 3, אשר מהירה פי 35 מקודמתה, ובמונחי עיבוד עוצמתה נמדדת כאחוז אחד מזה של המוח האנושי, לדבריו.

 

המטרה: העתקת התודעה

 

לאחר שהמטרה הזו כבר הושגה (או לפחות, אחוז אחד ממנה), פירסון אמר כי היעד הבא של המיחשוב יהיה להעתיק את התודעה האנושית. "תודעה היא בסך הכל חוש נוסף", אמר פירסון תוך שהוא קוטע באחת דיון שמתנהל אלפי שנים, "את החוש הזה אנחנו מנסים לתכנת באמצעות מחשב. לא כולם מסכימים איתי, אך המסקנה שלי היא כי ניתן לתכנת מחשב בעל מודעות עם אינטליגנציה על-אנושית לפני 2020".

 

אחת המטרות העיקריות של מאמץ הפיתוח היא להעניק למחשבים רגשות, אמר פירסון. "אם אני נמצא על מטוס, ארצה שהמחשב יחשוש יותר ממני מפני התרסקות, כך שהוא יעשה הכל כדי שנישאר באוויר עד שינחת על הקרקע".

 

מועדון ליצים

 

פירסון, שעובד בחברה שטענה פעם כי כל הקישורים ברשת שייכים לה, מצטרף למועדון של פרופ' קווין וורוויק, מחלקת הקיברנטיקה באוניברסיטת רדינג, המשוכנע כי הוא עושה עבודת קודש כדי להציל את האנושות מהכחדה צפויה על ידי גזע הרובוטים הנעלה. פרופ' וורוויק עבר ניתוח להשתלת שבב מחשב שיחובר למערכת העצבים שלו, כמה מילימטרים מתחת לזרועו, על מנת להפוך ל'סייבורג', שילוב של אדם ומכונה

 

בשנת 93' עיצב וורוויק יד רובוטית, כדי לשחזר את הכוח והרגישות של יד אנושית. ואמנם, היד הממוחשבת של פרופ' וורוויק שחזרה במדויק את נטיית היד האנושית לשפוך כוס קפה על השולחן, לעיני המצלמות. בספטמבר 99' תחרות כדור עף בין קבוצות רובוטים של חמש אוניברסיטאות בבריטניה הפכה לפארסה, כשכל הקבוצות, מלבד קבוצת אוניברסיטת רדינג, הוזנו בנתונים שגויים של המגרש. למרות זאת, הקבוצה של אונ' רדינג, בהנהגת וורוויק הגיעה במקום האחרון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים