שתף קטע נבחר

ילד טבע בגולן במהלך טיול בי"ס

תלמיד כתה ו' מיישוב סמוך לירושלים, טייל היום עם כיתתו לרמת הגולן. שלושה מהילדים נכנסו למים - כנראה, בניגוד להוראות המפורשות של המדריכים. שלושתם לא ידעו לשחות והחלו לטבוע, המדריכים החלו להציל שניים מהם. "כשהילדים ראו את המים הם התחילו לרוץ, והמדריכה לא הספיקה לעצור בעדם", סיפר אחד מעדי הראייה. משטרת קצרין פתחה בחקירה לבדיקת נסיבות המוות

טרגדיה בטיול השנתי: בבית החולים פוריה בטבריה נקבע היום (ג') אחר הצהריים מותו איינו איילהו, בן 13, שטבע בבריכת "המפל הלבן" בנחל אל-על, בדרום רמת הגולן. הילד פונה מהמקום במסוק, תוך פעולות החייאה אינטנסיביות.

 

איילהו וחבריו, תלמידי כיתה ו' בבית ספר ביישוב הסמוך לירושלים, היו היום בטיול לרמת הגולן. אחד מעדי הראייה סיפר כי הילדים ירדו בדרך התלולה המובילה אל בריכת המפל, כאשר הם צועדים לפני המדריכה: "כשהילדים ראו את המים הם התחילו לרוץ, והיא לא הספיקה לעצור בעדם. הילד שטבע פשוט קפץ למים כמו שהוא, עם הבגדים והנעליים. זה היה ממש עצוב וטפשי, כי
הוא נפל במרחק של חצי מטר משפת הבריכה, המים שם עמוקים כמו בכל מקום אחר, והוא צלל". אנשי יחידת חילוץ גולן סיפרו כי עדים אחרים העריכו שקיימת אפשרות נוספת, לפיה הילד החליק למים.

 

מחקירת המשטרה עולה, שבסך הכול נכנסו למים שלושה ילדים, ושלושתם החלו לטבוע היות שלא ידעו לשחות. המדריכים של בית הספר קפצו אחריהם והוציאו מיד שניים מהילדים. "הילד השלישי נעלם, והמדריכים המשיכו לחפש אחריו בצלילות עד שמצאו אותו על קרקעית הבריכה", סיפר קצין החקירות במשטרת רמת הגולן, רפ"ק אלברט פרץ.

 

לאחר שמשו את הילד מהמים כשהוא מחוסר הכרה, פתחו המדריכים בפעולות החייאה. פראמדיקים מיחידת החילוץ גולן ומד"א שהוזעקו אף הם למקום, המשיכו בהחייאה, ובמקביל הוזעק למקום מסוק של חיל האוויר. לפראמדיקים הצטרף רופא צבאי וחובש נוסף מצוות המסוק, אך מאמציהם לא הועילו.

 

הילד הועלה למסוק, ותוך המשך פעולות החייאה הועבר לבית החולים פוריה. משם נמסר כי הגיע ללא רוח חיים, ולרופאי בית החולים לא נותר אלא לקבוע את מותו.

 

מפקד יחידת החילוץ גולן, דדי גופר, סיפר כי אנשי היחידה הגיעו למקום כ-35 דקות לאחר שהוזעקו, וכי להערכתם, על פי המידע שנמסר מהמדריכים במקום, שהה הילד כחמש דקות מתחת למים עד שאותר: "העומק בבריכה משתנה והמים עכורים, כך שקשה
מאוד לחלץ מי שכבר טבע. הטיפול בילד היה טוב כמה שאפשר. כשהצוותים שלנו הגיעו למקום הם ביצעו פעולות החייאה מתקדמות, בהמשך הגיע הרופא המוטס, שגם נתן לילד מכות חשמל, והיו עוד רופאים שהגיעו מהתאג"ד הסמוך", סיפר גופר.

 

משטרת קצרין פתחה בחקירה לבדיקת נסיבות המוות. רפ"ק פרץ אמר כי נבדק אם בית הספר והחברה שסיפקה את שירותי ההדרכה פעלו כשורה. לדבריו, בתחילת החקירה כבר הובהר, שהמדריכים הבהירו לתלמידים לפני הטיול ובמהלכו את האיסור להיכנס למים.

 

זהו מקרה הטביעה השני בבריכת המפל הלבן – אחד האתרים המתוירים ביותר ברמת הגולן - מתחילת השנה. גופר ציין כי בזמן האירוע היו במקום שש קבוצות שונות. "זהו אתר יפהפה ונגיש מאוד, המהווה נקודת משיכה לעשרות אלפי מטיילים בשנה", ציין.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איינו איילהו
איינו איילהו
צילום רפרודוקציה: בועז אופנהיים
(אילוסטרציה)
(אילוסטרציה)
צילום: דפנה טלמון
מומלצים