שתף קטע נבחר

מטיילים בבוליביה: עזרו לנו לצאת מפה (בזול)

עשרות מטיילים ישראלים תקועים בלה-פאז, בירת בוליביה, שסובלת ממהומות ומשביתת התחבורה הציבורית. אחד המטיילים: " אנחנו יכולים ללכת ברגל שלוש שעות עד לשדה תעופה, אבל הטיסה עולה 150 דולר". משרד החוץ: "הוצע להם פתרון, אבל אנשים שאלו אותנו 'למה זה כל כך יקר?'"

מטיילים ישראלים בבוליביה מבקשים עזרה לצאת מהבירה לה-פאז, בשל המהומות, אך במשרד החוץ טוענים שהם דחו פתרונות שהוצעו להם בטענה ש"זה יקר מדי". אחד המטיילים סיפר ל-ynet: "אנחנו יותר מ-200 ישראלים ולא יכולים לצאת מפה". לדבריו, מטיילים מנסים לצאת מהעיר במוניות. "יצאו שלוש מוניות ורק שתיים הצליחו לעבור. לא ידוע איפה עוד מונית אחת".

 

עוד סיפר: "המצב די שקט, אבל מדי פעם יש יריות והפגנות. לפי מה שכל חברות האוטובוס אומרות, המצב הולך להיות יותר חמור. הם רוצים להוציא אוטובוסים אבל לא ניתן לעשות את זה כי יש שביתה ולא נותר דלק. כל הדרכים חסומות. ניתן לצאת בטיסה, אבל צריך ללכת ברגל שלוש שעות עד לשדה תעופה והטיסה עולה 150 דולר. ההורים שלנו טילפנו לחדר המצב של משרד החוץ והם שיקרו כשטענו שארגנו לנו דרך לצאת ביום שישי ואף אחד לא רצה לצאת. לא קיבלנו שום עזרה".

 

יוסי לבנה, מנהל המחלקה לאמריקה הלטינית במשרד החוץ, אמר ל-ynet: "שוחחתי עם השגריר בלימה, שאמון גם על בוליביה. לפי המידע שבידו המצב שקט. יש בעיה של תחבורה, בגלל השבתת התחבורה הציבורית וזו הבעיה המרכזית כרגע. אין שם בעיה של איום על חייו של מישהו. המצב רגוע בשלב הזה. בסופו של דבר, אנשים החליטו לנסוע לבוליביה משיקוליהם הם. משרד החוץ פרסם הודעות לפני יותר משבוע".

 

לבנה העריך שמספר המטיילים בלה-פאז קטן מהמספר שבו נקב המטייל ועומד על כ-100, "אני הבנתי מהשגריר בלימה שהעמדו אלטרנטיבות תחבורה לרשות המטיילים. אנשים משיקוליהם הם לא השתמשו בהן. השגרירות פעלה והוצע להם פתרון. בין השאר שאלו אותנו 'למה זה כל כך יקר?'. משרד החוץ מנסה לתת תמונת מצב לא רק לקברניטים אלא גם לתת 'תחזית מזג הנסיעה' למטיילים. פרסמנו אזהרה והתרענו.

 

"אנחנו יכולים לבקש מאנשים לצאת ממדינה אבל לא יכולים להכריח. ברוח זו אפשר לקבוע שניסינו לפתור את הבעיה. אנחנו נמצאים עם היד על הדופק. אנשים שלנו מלימה בקשר עם לה-פאז".

 

אזהרת נסיעה וקריאה למטיילים: צאו מהמדינה

 

באתר משרד החוץ פורסמה בימים האחרונים אזהרה לנוסעים לבוליביה ובה נכתב ש"מאז מחצית חודש מאי 2005 מתקיימות הפגנות המוניות וחסימות כבישים בערים הגדולות בבוליביה, ובמיוחד בעיר הבירה לה-פאז. על פי דיווחים שהתקבלו בימים האחרונים, בעיר הבירה לה-פאז ובאל-אלטו (El Alto) ישנן התנגשויות אלימות בין המפגינים למשטרה, בתי העסק סגורים ואין תחבורה בכבישים".

 

"נכון לכתיבת שורות אלה, מעברי הגבול היבשתיים ושדה התעופה פתוחים, אך הטיסות היוצאות והנכנסות לשדה התעופה אינן סדירות. לתשומת ליבכם, הנגישות למעברי הגבול ולשדה התעופה בעייתית בשל חסימות כבישים. לאור חוסר היציבות הפוליטית, ומתוך חשש שמצב רגיש זה יחמיר, ממליץ משרד החוץ לישראלים להימנע מהגעה לבוליביה בכלל ולעיר הבירה לה-פאז בפרט.

 

"לאלה מביניכם השוהים בבוליביה, מומלץ לעזוב את המדינה. יש להקפיד להיות קשובים לאמצעי התקשורת, לנהוג במשנה זהירות, להתרחק מהתקהלויות והפגנות, להתעדכן ולהירשם מבעוד מועד בשגרירות ישראל בלימה.

 

"במידה ונקלעתם למקום ממנו לא ניתן לצאת באופן בטוח, רצוי שלא לנסות להיחלץ בדרכים לא מוכרות העלולות להיות מסוכנות בפני עצמן, ולשמור על קשר שוטף עם קרובי המשפחה בישראל ועם שגרירות ישראל בלימה. בכל מקרה, מומלץ שלא לנסות לעבור את מחסומי הדרכים בכדי להימנע מעימות מיותר עם המקומיים.

 

"משרד החוץ מבקש להדגיש, כי ההחלטה אם לבקר באזורים הנזכרים לעיל, ו/או לשהות בהם נתונה לשיקול דעתו של כל אדם ואדם, והיא על אחריותו הבלעדית. משרד החוץ מבקש להבהיר בהקשר זה, כי מבחינת הדין הישראלי, לא קיים איסור לבקר במקומות המצוינים לעיל ו/או לשהות בהם".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מהומות בבירת בוליביה. ארכיון
מהומות בבירת בוליביה. ארכיון
צילום: איי פי
לה פאז
לה פאז
צילום: איי פי
אמצעי התחבורה היחיד. ארכיון
אמצעי התחבורה היחיד. ארכיון
צילום: מיכל שומר
מומלצים