שתף קטע נבחר

נגן המוזיקה i.Beat 120

חברת אלודה בחרה לשווק את נגני ה-MP3 של TrekStor, חברה גרמנית המייצרת את הנגן i.Beat 120. לקחנו אותו לניסיון אך הוא לא בדיוק קלע לטעם שלנו וגם האיכות שלו לא מספיק טובה

אחת התופעות התמוהות ביותר על מדף נגני ה-mp3 בישראל – וכל מי שחזר מחו"ל יכול להעיד על כך – היא התפוצה הנרחבת של נגנים אנונימיים, שאינם משווקים תחת מותג נחשב.

 

על מדפי ה-MP3 בארה"ב ובמרבית מדינות אירופה אפשר למצוא כמעט אר ורק נגנים ממותגים היטב במחירים סבירים מאוד – ומדובר בדיוק באותם מותגים הנמכרים בארץ במחירים מנופחים וברווח עצום. ואקום, כידוע, מתמלא תמיד, וכך הפך להיות השוק בישראל שוק של תחליפים זולים ולא ממותגים.

 

מניסיון עגום, לתחליפים האלה יש מחיר. האמינות שלהם מפוקפקת, איכות השמע לא בשמיים, והתוכנה לעתים קרובות מעצבנת. על הרקע הזה, נעים לראות חברה ותיקה ומכובדת כמו אלודה, יבואנית ותיקה של מותגים טובים (מצלמות אולימפוס, למשל),

צילום: גבי מנשה
i beat (צילום: גבי מנשה)

מנסה לפתח את התחום הריק של מותגי ביניים במחירי ביניים.

 

זאת, בניגוד למחירים המפוצצים של נגני Creative בארץ, אך גם לא מחירי המציאה של מוצרים בלי  אבא ואמא. המותג שנבחר הוא TrekStor, חברה גרמנית (אל תמהרו להתלהב) שמוצריה משווקים בעיקר בגרמניה. 

 

הנגן הראשון שנשלח אלינו הוא ה-i.Beat 120, הכולל לכאורה את כל מה שדרוש בנגן מודרני – חיבור ישיר למחשב, רדיו FM, מקליט, אפשרות להשתמש במכשיר גם כדיסק נייד. הערכה כוללת כמובן גם סוללה (AAA) ואוזניות, המתפקדות גם כסרט תלייה לצוואר. המכשיר קיים בדגמי 256MB, 512MB ו-1GB.

 

ניתן להקליט מהרדיו

 

הנגן, וזאת צריך לומר, אינו נאה ואינו סקסי לטעמי האישי. יש משהו מעט שמרני ועגמומי, שלא לומר אפילו חמוץ פנים, בעיצוב ובבחירת הצבעים. האם זה חשוב? כן, זה חשוב. מי שמוציא מאות רבות של כסף על אביזר, מצפה למשהו שיחניף קצת יותר לאגו. עם זאת, משקלו זעום מאוד והוא נוח לאחיזה ולתלייה על הצוואר. המסך בסך הכל ברור וגדול.

 

אבל, איכות השמע לא מספיק טובה ביחס לסחורה היקרה יותר. השוויתי אותה עם שני נגנים – הנגן קטן של SanDisk ו-zen micro של Creative, הנחשבים שניהם לבעלי איכות שמע מעולה. צר לי,
אבל הרמה אינה זהה, והמשחק במצבי האיקולייזר השונים (יש שישה כאלה) רק מדגיש את הבעיה ולא משפר אותה. אני לא אומר שהאיכות אינה מספקת לרוב הצרכים. אבל חשוב לדעת שאפשר יותר טוב (ביותר כסף, ודאי).

  

צריך לציין לטובה את העובדה שניתן להקליט את שידורי הרדיו. זו תכונה שאינה נפוצה בנגנים זולים, וגם לא תמיד ביקרים יותר. על התוכנה אין לי הרבה מה לומר – היא סטנדרטית מינוס, ובהחלט אינה מצטיינת.

 

הרגיזה אותי מאוד העובדה כי ללא תלות במבנה התיקיות שהעברת אל הנגן: בכל מקרה, רשימת השירים תוצג כרשימה אחת ארוכה, ללא היררכיה של ספריות להקלה על הניווט. זה בהחלט משהו שאפשר לשפר בגרסאות הבאות של התוכנה (הניתנת, למרבה המזל, לעדכון).

 

אפשרות ביניים

 

ההמלצה אינה חד משמעית. יש לנו כאן איזון בין שלושה גורמים בעלי משקל: אוסף תכונות המאפיין (באופן כללי מאוד) את השוק הזול, מחיר הפותח קטגוריה חדשה בתחום הביניים, ויבואן המגיע מן השורה הראשונה.

 

האלטרנטיבות? לקנות מוצר דומה במחיר זול יותר אך ללא הורים אמינים, או מוצר מצטיין ויקר באופן מחפיר. אני דווקא שמח על כניסת אפשרות הביניים הזו לשוק – אבל אני אשמח עוד יותר כאשר יגיעו דגמים יותר טובים.

 

ציון:

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות של ynet.

 

מפרט טכני:

 

  • רדיו FM מובנה

  • אפשרות הקלטה ישירה מהרדיו
  • אפשרות שמירה של 20 תחנות רדיו (סריקה אוטומטית)
  • מסך LCD מואר וברור
  • זמן פעולה של 10 שעות רצופות על ידי סוללת AAA אחת
  • זיהוי שירים (ID3)
  • 6 אקולייזרים מואמים מראש לסוג המוזיקה: Normal, Classic, Jazz, Pop, Rock, Bass
  • כיבוי עצמי (SLEEP)
  • אפשרות עדכון תוכנה מהאינטרנט (FirmWare)

  • משקל: 34 גרם כולל סוללה
  • מידות: 36 17.7X 80.8X מ"מ

  • האריזה כוללת: נגן i.Beat 120, אוזניות מובנות על רצועת צוואר, כבל USB, סוללת AAA, דיסק התקנה ותוכנה, הוראות הפעלה. 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
i.Beat. לא מספיק טוב
i.Beat. לא מספיק טוב
צילום: גבי מנשה
מומלצים