אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

שינוי כיוון

גורולובסקי. לח"כים היו נקיפות מצפון? צילום: אלכס קולומויסקי
גורולובסקי. לח"כים היו נקיפות מצפון? צילום: אלכס קולומויסקי
 
גם המליאה תצביע (ארכיון) צילום: ערוץ הכנסת
גם המליאה תצביע (ארכיון) צילום: ערוץ הכנסת
 
 


 

לקראת רפורמה בהסרת החסינות?

לפני חודש ציפצפו הח"כים על פסיקת בג"ץ בנושא גורולובסקי. אתמול הפגינו 12 מהם אחריות, ואישרו בקריאה ראשונה רפורמה משמעותית בהליך הסרת החסינות: במקום דיון בוועדת הכנסת על החסינות, תוסר החסינות באופן אוטומטי אלא אם יבקש הח"כ את הדיון. ההנחה היא שהבושה תמנע ממנו לבקש

אילן מרסיאנו
עדכון אחרון: 28.06.05, 00:10

פחות מחודש אחרי שציפצפה על בג"ץ, וסירבה להסיר את חסינותו של ח"כ גורולובסקי מליאת הכנסת לוקחת אחריות: הכנסת אישרה אמש (יום ב') בקריאה ראשונה את התיקון לחוק החסינות של חברי הכנסת. ההצעה יוצרת רפורמה של ממש בחוק החסינות. 12 ח"כים הצביעו בעד ההצעה. שלושה נמנעו ואיש לא התנגד.

 

לפי ההצעה, היועץ המשפטי לממשלה אשר החליט להגיש כתב אישום נגד חבר כנסת יעבירו לידי הח"כ ולידי יו"ר הכנסת. חבר הכנסת יהיה רשאי בתוך 30 יום להודיע שהוא מבקש חסינות מפני דין פלילי. רק אם יודיע הח"כ כי ברצונו לקבל חסינות יובא הנושא לדיון בפני ועדת הכנסת. אם הח"כ לא ביקש את הדיון האמור, יוכל היועץ המשפטי לממשלה להגיש את כתב האישום לבית המשפט. ההנחה היא שהבושה תמנע מחברי הכנסת המואשמים לבקש את הדיון בוועדת הכנסת.

 

עד עתה נדרשה ועדת הכנסת להסיר את חסינותו של הח"כ בכל פעם בה ביקש היועץ המשפטי להגיש כתב אישום. בין אם ביקש זאת חבר הכנסת המואשם ובין אם לאו.

 

חבר הכנסת שביקש חסינות למרות הכל, יוכל לטעון בפני ועדת הכנסת למספר עילות שבגללן אין להעמידו לדין. בין היתר יוכל לטעון כי כתב האישום הוגש שלא בתום לב אם כך הוא סבור, או כי ניהול הליך פלילי נגדו יגרום נזק של ממש לתפקוד הכנסת או ייצוג הציבור בה.

 

עוד קובעת הצעת החוק החדשה כי כל החלטה של ועדת הכנסת בנושא תדרוש אישור של המליאה כולה.

 

יושב ראש ועדת חוק, חוקה ומשפט של הכנסת, ח"כ מיכאל איתן, הזכיר בהקשר זה את פסק הדין שנתן בג"ץ בעניינו של ח"כ גורולובסקי. "בפסק הדין קבע בית המשפט פרשנות לחוק השוללת מחברי הכנסת כל שיקול דעת. המחוקק מעולם לא התכוון ליטול את שיקול הדעת הזה מהכנסת, ובתי המשפט לדורותיהם לא פירשו בצורה גורפת כל כך את החוק". עוד ציין איתן כי בכל מקרה, החלטות ועדת הכנסת בענין החסינות תהיינה נתונות לביקורת שיפוטית.

 

יושב ראש סיעת שינוי, רשף חן, אמר בתגובה: "העילה היחידה המצדיקה אי הסרת חסינות של חבר כנסת היא ניצול לרעה של כוחו של היועמ"ש בדרך כלל מסיבות פוליטיות. מעבר לכך חבר כנסת חייב לזכות לאותו יחס כמו כל אזרח אחר. עילות כגון אלו המופיעות בתיקון לחוק, כמו העמדה לדין משמעתי, הפרעה לתפקודו בכנסת או ועדותיה, יוצרות אפליה בין הח"כ ליתר האזרחים ופותחות פתח למניפולציות מצד חברי הכנסת. בכוונתי לפעול לביטול עילות אלו, ואם יישארו כפי שהן אצביע נגד התיקון בקריאה שנייה ושלישית".

 

הצעת החוק הזו היא סיכום עבודתה של ועדת הכנסת, שמתנהלת מזה כשנה. בניגוד להצעות קודמות שהועלו ותבעו להוציא מידי הח"כים את הליך הסרת החסינות, ההצעה הנוכחית מותירה את הכוח בידי הכנסת.

 

תזכורת: מסלול ההתנגשות

 

בתחילת החודש החליטה ועדת הכנסת בפעם השנייה שלא להסיר את חסינותו של חבר הכנסת מיכאל גורולובסקי (ליכוד) בפרשת ההצבעות הכפולות. זאת, למרות פסיקה של בג"ץ באשר להצבעה הראשונה, שקבעה כי באותה הצבעה "נפל פגם".

 

בעקבות ההצבעה הדרמטית, וה"צפצוף" הברור על פסיקת בג"ץ, הגישה התנועה לאיכות השלטון עתירה נוספת לבג"ץ, וביקשה בשנית מהשופטים לחוות דעתם באשר להצבעה בעניינו של גורולובסקי.

 


פרסום ראשון: 27.06.05, 22:31

 

תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as26-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©