שתף קטע נבחר

"שלום עכשיו": 40% מהציבור בעד להשאיר את סרבני הפינוי ברצועה

סקר חדש, שערכה עמותת "שלום עכשיו", בקרב 501 ישראלים מראה כי 40 אחוזים מהם תומכים בהצעה לאפשר למתנחלים שיסרבו להתפנות להישאר ברצועת עזה, על אחריותם האישית. מהסקר עולה כי 58% תומכים בהתנתקות, אך מעטים מכירים את האזורים מהם אמורים להתנתק: 87% מעולם לא היו ברצועת עזה ו-52% מעולם לא חצו את הקו הירוק

סקר חדש קובע כי 58% מהציבור הישראלי תומכים בתכנית ההתנתקות וכ-72% מאמינים כי היא תצא לפועל. אבל, נראה כי רוב הציבור הישראלי לא ממש מכיר את השטחים בהם תבוצע ההתנתקות: 87% מהנשאלים בסקר אמרו כי מעולם לא ביקרו ברצועת עזה ו-52 אחוזים מהציבור מעולם לא עברו את הקו הירוק. 20 אחוזים, דרך אגב, סבורים כי היישוב כוכב יאיר, שליד כפר סבא, הינו התנחלות.

 

40% מהציבור תומכים בהצעה לאפשר למתנחלים, שיסרבו להתפנות, להישאר ברצועת עזה לאחר ביצוע ההתנתקות, וזאת על אחריותם האישית.

 

הסקר נערך על ידי תנועת "שלום עכשיו", באמצעות חברת market watch, בקרב מדגם מייצג של 501 מרואיינים, יהודים וערבים, בגילאי 18 ומעלה. הסקר כלל מגוון של שאלות בנושא תכנית ההתנתקות והיום שאחרי ביצועה. לשאלה "האם אתה באופן אישי תומך או מתנגד לתוכנית ההתנתקות", השיבו, כאמור, 58% מהנשאלים כן. 36.5% הגדירו עצמם כמתנגדים או מתנגדים מאוד, והיתר לא גיבשו עמדה. כשנשאלו "האם לדעתך תכנית ההתנתקות תצא לפועל", השיבו 71.1% מהמרואיינים כן וכ-22 אחוזים לא. יתר הנשאלים השיבו כי אינם יודעים.

 

על השאלה האם לדעתך הפיצויים אותם אמורים לקבל המפונים הם גבוהים מדי, נמוכים מדי או סבירים, ענו 9.6 אחוזים כי הם גבוהים מדי, 38.1 אחוזים שהם סבירים ו-25.3 אחוזים השיבו כי הם נמוכים מדי. היתר ענו כי אינם יודעים.

 

עוד עולה מהסקר כי 53 אחוזים מהציבור סבורים כי הממשלה משקיעה יותר משאבים בהתנחלויות מאשר ביישוב בו הם חיים. על השאלה האם אתה באופן אישי מכיר מישהו שמתכוון להגיע בזמן הפינוי לגוש על מנת לסייע למתנגדים ענו כ-21 אחוזים בחיוב.

 

על השאלה "מה על ישראל לעשות לאחר ההתנתקות" התקבלו מגוון של תשובות: עשרה אחוזים מהציבור סבורים כי יש להשאיר את המצב כמו שהוא. כ-11 אחוזים השיבו כי יש לספח את גושי ההתנחלויות. 4.6 אחוזים סבורים כי יש לפנות התנחלויות נוספות באופן חד צדדי. כ-43% מהמרואיינים חושבים כי יש להיכנס למשא ומתן עם הפלסטינים על הסדר קבע וכ-20 אחוזים ענו כי יש להיכנס למו"מ על הסדר קבע תוך כדי פינוי התנחלויות נוספות. יתר הנשאלים השיבו כי אינם יודעים.

 

המרואיינים התבקשו להשיב איזה מבין כמה יישובים שצוינו בפניהם הוא בגדר התנחלות: לגבי מעלה אדומים השיבו רוב הנשאלים (מעל 50%) כי זו אינה התנחלות. ביחס לאריאל השיבו 45% - כן, 47% - לא והיתר לא ידעו. עפרה, לדעת 66% מהנשאלים, היא התנחלות ואילו 16% סבורים ההפך. שאר הנשאלים השיבו כי אינם יודעים. 20.4% מהמרואיינים סבורים, כאמור, שכוכב יאיר זו התנחלות ו-62.7% השיבו כי זו אינה התנחלות. היתר לא ידעו.

 

מוריה שלומות, מראשי "שלום עכשיו", אמרה עם פרסום הנתונים כי: "מהסקר ניתן להבין שרוב הציבור מנותק מרוב ההתנחלויות ולא עובר את הקו הירוק כמעט בכלל. הציבור מבין שאחרי ההתנתקות יש להיכנס למשא ומתן ולהגיע להסדר עם הפלסטינים ולא להקפיא את המצב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפת הרצועה. 87% לא ביקרו
מעלה אדומים. הרוב סבור שזו לא התנחלות
צילום: לע"מ
מומלצים