שתף קטע נבחר

וידאו: מתפשטים נגד מירוץ השוורים

זה אולי האירוע התיירותי המרשים ביותר בספרד, אבל בעיני פעילי זכויות בעלי החיים מדובר בהתעללות לשמה. במחאה על הריגתם של ששה שוורים מדי יום, במשך שבוע שלם, הם התפשטו - והפגינו

מחאה עירומה: מאות פעילים למען זכויות בעלי החיים הפגינו נגד "מרוץ השוורים" - האירוע המרכזי בפסטיבל פאמפלונה - החגיגה המפורסמת ביותר בספרד, המתקיימת השבוע.

 

במהלך שבוע החגיגות מתרוצצים מדי בוקר לוחמי השוורים ברחבי העיר, כשאחריהם דולקים 14 שוורים. שעות ספורות לאחר מכן נשחטים ששה שוורים במהלך קרב המתנהל בזירה. המפגינים האלה החליטו שזה מוגזם - שמו קרניים ויצאו לרחובות אף הם (כפי שניתן לראות בווידאו). 

 

 

המפגינים, שהסירו את בגדיהם והפגינו בעירום, טוענים כי המסורת בת 40 שנים היא לא יותר מהתעללות בבעלי חיים חסרי ישע.

 

לעומתם, טוענים מארגני הפסטיבל כי לא רק שמדובר באירוע תיירותי ממדרגה ראשונה, המושך אלפי תיירים, אלא גם כי מדובר במסורת אצילה וכי השוורים "מתים באומץ ובכבוד".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרוץ השוורים
מרוץ השוורים
צילום: איי פי
והמחאה...
והמחאה...
צילום: רויטרס
מומלצים