שתף קטע נבחר

עוגיות מדלן

רוני ונציה במתכון לעוגיות מדלן, שהן עוגיות ספוג קטנות ואישיות, עשירות מאוד בחמאה ובביצים, כמיטב מסורת האפייה הצרפתית

עוגיות המדלן קיבלו מקום מכובד בתרבות העולמית בעקבות הסופר הצרפתי מרסל פרוסט, שכתב עליהן בספרו "בעקבות הזמן האבוד". מקור העוגייה במאה ה-18 בעיר קומרסי שבאיזור לורן, שם הוגשה למלך פולין, שהתלהב וקרא לה על שם האשה שאפתה אותה - מדלן.

 

החומרים (24 יחידות):

225 גרם חמאה

1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח לעוגות "שטיבל" מס' 5

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס ועוד שתי כפות שטוחות (225 גרם) סוכר

גרידה מלימון אחד

4 ביצים בטמפרטורת החדר

 

כלים: 2 תבניות מדלן (רצוי מטפלון), משומנות בחמאה

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני כבד ממיסים את החמאה ומביאים כמעט לסף רתיחה. מסירים מהאש.
  2. מנפים ביחד לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מעבירים לקערת מיקסר ומוסיפים את גרידת הלימון. במהירות נמוכה מוסיפים את הבצים בזו אחר זו ומקציפים היטב (עם הקרס השטוח) לאחר כל הוספה, עד לקבלת תערובת מעובה וסמיכה מאוד. מגבירים למהירות בינונית וממשיכים להקציף כ-4 דקות עד לקבלת תערובת קטיפתית ומעובה.
  3. במהירות הנמוכה מוסיפים את החמאה החמימה בזרם דק, לאט לאט ובהדרגה (אם החמאה פושרת, יש לחמם אותה מעט שוב לטמפרטורה חמימה), תוך כדי הקצפה במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה, חלקה ומשיית (בהתחלה התערובת עלולה להתפרק ולאחר מכן היא הופכת לאחידה וחלקה).
  4. מעבירים לקערה בינונית או לקופסת פלסטיק, מכסים ומניחים במקרר לכל הלילה (אפשר להשאיר יומיים במקרר).
  5. למחרת מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מוציאים את הבצק מהמקרר 15 דקות לפני האפייה. ממלאים את השקעים שבתבנית עד 3/4 גובהם. אופים 10-8 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב והן מקבלות "בטן". מצננים בתבנית על רשת צינון מלא.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן מנגן
מקום מכובד בתרבות העולמית
צילום: רונן מנגן
מומלצים