שתף קטע נבחר

כל בית-אב חמישי עבר פיטורין אשתקד

סקר "מכון דחף" לערוץ 99: רוב הציבור הוריד את רמת-החיים - וסבור כי העשירים הם המרוויחים ממדיניות הממשלה

כל בית-אב חמישי בישראל חווה בשנה האחרונה פיטורין של בן משפחה; כך מתחוור מסקר מיוחד של מכון דחף.

 

הסקר הוכן לקראת התוכנית "שוברים כלים", שתשודר הערב בערוץ 99 – ערוץ הכנסת החדש. מגישי התוכנית הינם ד"ר מינה צמח, מנהלת המכון, והשר-לשעבר רוני מילוא.

 

מימצאים עיקריים:

 

  • רוב הציבור בישראל (76%) נאלץ להוריד את רמת-החיים בשנה האחרונה.

   

  • רוב גדול (84%) סבור כי "העשירים הם המרוויחים מהמדיניות הכלכלית" של הממשלה; רק 6% סבורים ש"שכבות הביניים מרוויחות מהתוכנית".

 

  • יש מחלוקת לגבי השאלה, "האם כלכלת ישראל בדרך הנכונה?" רבים (46%) סבורים כי לא כך הדבר; אבל שיעור גדול למדי (37%) חושבים כי התשובה שלילית; ואחד מכל 6 נשאלים לא השיב.

 

  • מחלוקת זו מוסברת אולי בכך שכמעט מחצית מהציבור (49%) אומרת כי "המצב הכלכלי האישי לא השתנה בהשוואה למצב אשר שרר לפני שנה"; עם זאת, כשליש מהציבור (37%) אומר כי המצב הכלכלי האישי "טוב פחות מאשתקד" - ורק אחד מכל 7 (בערך 14%) אמר כי המצב "יותר טוב" מאשר זה שהיה בשנת 2004.

 

  • כמעט זהה (43%) הינו שיעורם של הנסקרים אשר סבורים כי "המצב הכלכלי האישי לא ישתנה בשנה הבאה"; ואולם, בהקשר זה יש מגמה אופטימית - שהרי שיעורם של הצופים שיפור הינו 29%, קצת יותר משיעורם (23%) של הצופים הרעה.

 

  •  על רקע מצב זה, הנחווה או נראה כיציב במידה רבה - לא ברורה חוות-דעתם של שני-שלישים (68%) מהציבור ולפיה "מדיניותה הכלכלית של הממשלה מגדילה פערים בין השכבות השונות"; יש 11% הסבורים כי היא "מקטינה את הפערים", ואחד מכל 6 (בערך 16%) סבורים כי המדיניות הכלכלית "אינה משנה" מבחינת השתנות הפערים בין השכבות.

 

  • פערים אלה - נשאלו הנסקרים - האם הם מתאימים למדינה מתוקנת? 61% אמרו כי הפערים "גדולים" מן הראוי במדינה כזו, 14% אמרו כי הם מתאימים לה, ויש גם 17% הסבורים כי הפערים קטנים מהראוי למדינה מתוקנת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ירידה? דריכה-במקום? - ההרגשה לא-טובה
מומלצים