שייח סלאח: נמשיך עד שהכיבוש ייצא מי-ם
בחגיגות לרגל שחרורו מהכלא, שיגר מנהיג הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית גם מסר לנשיא בוש: "תלמד היסטוריה, לא תוכל לכבוש את הערבים"
למעלה מארבעים אלף איש הגיעו הערב (יום ב') לאום אל-פחם לחגוג את שחרורו של ראש הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, שייח ראאד סלאח, ששהה בכלא יותר משנתיים.
השייח סלאח הודה לבני המגזר הערבי בכלל, ולחברי הכנסת הערבים בפרט, על התמיכה שקיבל מהרגע בו שנעצר. הוא גם לא חסך את חצי ביקורתו מישראל כאשר אמר: "לקחו אותי בלילה בלי ידיעת אף אחד והחזירו אותי בלילה בלי שאף אחד ידע. תפסיקו לשלוח לנו איומים ותפסיקו לחקור את ראשי התנועה. כל עוד מסגד אל-אקצה בסכנה לא נפסיק את פעילותנו. עד שהכיבוש הישראלי לא יצא מירושלים וממסגד אל-אקצה לא נפסיק לפעול".
השייח שיגר מסר גם לנשיא ארצות-הברית, ואמר כי עליו להפסיק לתקוף מוסלמים. "בוש, תלמד מההיסטוריה של אלה שניסו להשתלט על העולם הערבי ולא הצליחו. תצא מאפגניסטן ומעיראק. השאיפות האימפריאליסטיות שלך לא יצליחו".
למנהיגי הפלסטינים ולחמאס קרא סלאח להתאחד ולהימנע ממצב של מלחמת אחים ברצועת עזה. גם לערביי ישראל קרא להיות מאוחדים. לקול קריאות ההמונים המשולהבים סיכם: "לא נזוז מאדמתנו. זה הבית שלנו. לא נזוז מחיפה, מעכו, מהגליל ומירושלים".