שתף קטע נבחר

צילום: חן מיקא

חלומות מתגשמים בפלורנטין

יש אנשים שמשנים מהות, חפצים שמחליפים זהות וגם כאלה שיוצרים כזו יש מאין. הילה טוב פגשה שלושה תל אביבים שממציאים את עצמם ואת העולם כל בוקר מחדש

בדרום של כל עיר חיה נשמה אלטרנטיבית. כזאת שמתחילה בהיסוס, בשוליים. אחר כך, בהדרגה, היא מתרחבת. כמו מים שממיסים אבן וחותרים הלאה, היא דוחקת את השוליים למרכז. במרחב הצירים שמחברים בין תל אביב ליפו, נפרשים נימי הנשמה של תל אביב. או לפחות חלק גדול מהם. אם רק רוצים, אפשר לנבור שם אל מעבר לבתי המלאכה והמחסנים, ולמצוא נימי נימים שמתחילים לחתור. קטנטנים. צריך להתעקש כדי לגלות. לגעת, כדי להרגיש את הדופק.

 

"גרובי", הוא סטודיו של קצוות של נימים שמתעבים. כמו שקורה (כמעט) תמיד, גם כאן הכל התחיל במקרה. מתוך אהבה. ינון שמחי הוא אספן. מהסוג שקם בבוקר מוקדם לשוק הפשפשים ונובר

בגרוטאות עוד לפני שהן מספיקות להתיישן. הרבה שנים הוא אסף מנורות, כלי בית, שעונים ועוד המון דברים אחרים משנות הששים והשבעים.

 

כשהאוסף מילא את החדר שלו, העביר אותו לסלון. אחר כך הכיר את דנית, ויחד הם הפכו את הסלון לסטודיו לפריטי עיצוב. אפשר לשכור או לקנות כאן אווירה וחפצים תקופתיים. הרבה סרטי פרסומת וסרטים השתמשו באפשרות הזו. אם אתם מתכננים ארוחה מיוחדת, אולי תמצאו כאן פריטים שיעצבו לכם את הערב בסגנון לא צפוי.

 

גם החדר הקטן, ההוא של תחילת האוסף, ממשיך לצמוח איתם. היום הוא בתפקיד בית המלאכה של ינון שהוא בוגר ויטאל ומעצב מוצר. חלק גדול מהעבודות שלו שייכות לשפת ה"רדי מייד", חפצים קיימים שמחליפים זהות. ינון שולף מהזיכרון הקולקטיבי פריטים שגוועו אל השכחה, ומחייה אותם בהקשר חדש. כך למשל שפופרת הטלפון, מוצר נוסטלגי משחר עידן החוגה, חוזרת בהופעה נשכנית ומלאת הומור בתור אגרטל לפרח ופותחן בקבוקים. הסיפולוקס, מי שכיכב שנים בראש מצעד מתנות החתונה, מגיח אל המאה העשרים ואחת כמנורה או ככלי לסכו"ם.

 

אחד הכוחות הקסומים של אמנות הרדי מייד הוא בשקיפות שלה. בעובדה שאפשר לראות לה את הקרביים. לזהות את הגלגולים הקודמים של החפצים שממנה היא עשויה. החיבורים החשופים יוצרים תחושה כאילו כל אחד יכול להיות חלק מהעשייה. יכול להמציא חיים חדשים לחפצים שישנים. כל מה שצריך זה הרבה דמיון ועוד יותר הרבה חוש הומור, והשאר כבר ממילא קיים. אחרי שיוצאים מהסטודיו של דנית וינון יש חשק לחבר חוש הומור לחפץ חסר שימוש שגווע ולראות מה יוצא.

 

ארבע רגליים

 

שני רחובות מגרובי נמצאת ארטאצ', חנות חומרי גלם לעיצוב. ההזדמנות הכי פלאסטית לגעת בעיצוב. אפילו אם לא עשיתם את זה אף פעם לפני כן, שווה לנסות. אפשר לבוא לחנות עם זנב של מחשבה, קצה

רעיון, ולהפוך אותם למוצר אמיתי. הכוח של המקום הוא בהפיכת מילים לחומר. האתגר הגדול הוא איך לתרגם את המחשבה שמתרוצצת בראש לפריט עיצובי.

 

קובי אלפנדרי למד עיצוב מוצר במכון הטכנולוגי בחולון. היום הוא בעל החנות, ומומחה בשילוב חומרים ובניית תבניות ומודלים. הרעיון המהוסס שלכם היא העבודה שלו. תנו לו חלום, והוא ילמד אתכם איך להפוך אותו לתחתית של כוס. לצורך העניין הוא מייבא מאירופה קרוב למאתיים חומרי עבודה.

 

חלק גדול מהאנשים שנכנסים לחנות הם אנשי מקצוע כמו אדריכלים, מעצבים או שיפוצניקים שמדברים בשפה סודית שמובנית רק להם. אבל אל תתנו לזה להפחיד אתכם. לכו עם הרעיון שלכם בלי לוותר, בסוף הוא יחזור אתכם הביתה על ארבע.

 

שלוש קציצות

 

אחד שהלך עם הרצון שלו עד הסוף הוא דודו אזולאי. שנים הוא היה על הכביש. הסיע אמנים כמו שלמה ארצי וארקדי דוכין להופעות ברחבי הארץ, והתעלם מהנשמה שלו שיללה. רצתה לעצב חיים משל עצמה. כל פעם שהיא דחקה בו, ניסה להשתיק אותה. כשגידי גוב קיבל את תכנית

האוכל שלו, דודו הסיע אותו לכל המטבחים והמסעדות. גוב אכל מהסירים ואזולאי אכל את הלב. יום אחד הסתכל לו גידי בעיניים, ואמר לו שהגיע הזמן שהוא יקשיב לנשמה שלו, שיתחיל לבשל.

 

דודו היה צריך מישהו שיאמר לו את מה שהוא ידע מזמן. הוא הלך ללמוד בישול, ומייד אחר כך פתח את "קבביס", בר קבבים. מסעדת פועלים מעוצבת בלב אזור בתי המלאכה והנגריות. קיר בקיר עם האומן 17, המועדון המיתולוגי שירד מירושלים לתל אביב. המיקום לא היה מקרי. את בעלי הבית של האומן הוא הכיר עוד מהימים שהביא לשם אמנים להופעות. כששמעו שהוא בעסקי אוכל, הציעו לו לבוא איתם. להיות להקת החימום של המועדון. כל מי שבא לרקוד ונעשה רעב, עובר אצלו. המקום פתוח בשעות היום, ואחר כך, בלילה, הוא נפתח בימים ובשעות של המועדון.

 

קבב הוא מסוג המאכלים הכי לא צפויים. כל יד לשה את הקציצה הזו קצת אחרת, ומגלגלת אותה בעיסה צפופה של תבלינים שונים. בקבביס יש שלושה סוגים של קציצות - איילים עם קנמון ורוזמרין, טלה עם פטרוזיליה, ובקר עם נענע וצנוברים. אפשר ללכת על סוג אחד או להזמין מנה משולבת. אחרי הפעם הראשונה תדעו איזו קציצה אתם מעדיפים.

 

איך עושים את זה:

 

  • גרובי: רח' בן עטר 34. טל': 03-6815145, 054-5817277. בתיאום מראש.
  • ארטאץ': רח' ויטאל 17. טל': 03-5184684.
  • קבביס: רח' אברבנאל 84 (פינת סלמה 42). טל': 03-6827838

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גרובי. זיכרון קולקטיבי
קבביס. להקת חימום
צילום: הילה טוב
ארטאץ'. קצה רעיון
צילום: הילה טוב
מומלצים