שתף קטע נבחר

הח"כים: פרץ ייאלץ לבחור - כנסת או הסתדרות

הח"כים אישרו ברוב גדול את הצעת החוק של הח"כים סער ולפיד למניעת כפל תפקידים. התוצאה: עמיר פרץ ייאלץ לבחור האם להישאר בכנסת או בהסתדרות. ח"כ פרץ אמר בנאומו: "מאחורי הליברליזם הגדול מסתתרת מטרה אחת - לא לאפשר ביטוי דמוקרטי של העובדים בישראל; הקול פה הוא קולו של ח"כ סער, הידיים - ידי נתניהו". ח"כ לפיד: "איש לא מסלק אותו, זו הפוזה האהובה עליו"

חבר הכנסת ויו"ר ההסתדרות, עמיר פרץ, איבד היום (ד') את אחד מתפקידיו, כאשר הכנסת אישרה את הצעת החוק למניעת כפל תפקידים, שעברה בקריאה ראשונה לפני כשבועיים. 55 ח"כים הצביעו בעד החוק, 41 התנגדו וחמישה נמנעו. החוק יחייב את ח"כ פרץ רק מהקדנציה הבאה של הכנסת.

 

ח"כ פרץ נאם לפני ההצבעה ואמר כי "לצערי התקיים כאן דיון שרובו ככולו הוא דיון פוליטי, פוליטיקה שבעיקר מדברת על פוליטיקה אישית - פוליטיקה ממוקדת מאוד. תפסיקו להסתתר מאחורי המילים הגדולות האלה, מאחורי הליברליזם הגדול. מאחוריו מסתתרת מטרה אחת - לא לאפשר ביטוי דמוקרטי לעובדים בישראל.

 

"למה לנציגי ההון יש זכות להיות חברי כנסת ולא לנציגי העובדים? נשיא התאחדות התעשיינים בישראל יכול להיות ח"כ איש לא מונע זאת ממנו, נשיא לשכת המסחר יכול להיות ח"כ. החל ממחר המצב הוא שכל נציגי ההון בישראל יכולים להיות ח"כים... רק נציגי העובדים לא יכולים להיות כאן בכנסת".

  

הוא התייחס לתומכי החוק בכנסת ואמר: "הקול - קול סער והידיים ידי נתניהו שעומד מאחורי החוק". 

 

לעומתו, אמר ח"כ רוני בר-און בדיון: "אנחנו מתקנים היום עיוות היסטורי, פגיעה בוטה בכללי השלטון. למה יו"ר רשות של כפר קטן או של עיר בינונית לא יכול להיות בכפל תפקידים, למה יו"ר ההסתדרות הכללית כן?".

 

יו"ר סיעת שינוי, ח"כ יוסף לפיד, גם הוא מיוזמי החוק, אמר בדיון כי לא מדובר בחוק שמכוון אישית נגד ח"כ פרץ. לדבריו, "פרץ מציג את זה כאילו שמסלקים אותו מהכנסת, אך איש לא מסלק אותו. זאת הפוזה האהובה על עמיר פרץ. הפוזה של נציג העמך מול האליטיסטים של שינוי אבל מה - האליטיסטים של שינוי קיבלו פי חמישה יותר קולות מעמיר פרץ. זה מה שקרה בבחירות. איפה העם שאחרייך? העם לא מאחוריך".

 

יוזם החוק, ח"כ גדעון סער (ליכוד), אמר בדיון כי "זכויות העובדים לא יפגעו אם יו"ר ההסתדרות לא יהיה חבר כנסת. אם יאושר החוק יצטרך עמיר פרץ לבחור בין תפקידו כחבר כנסת לתפקידו כיו"ר ההסתדרות". לפני הדיון אמר: "זה ברגע מבחן של הכנסת לאחר שבימים האחרונים מפעיל המנגנון ההסתדרותי מכבש לחצים. תקוותי היא שהכנסת תעמוד במבחן ותחיל איסור על כפל תפקידים גם על עמיר פרץ".

 

הלחצים במשכן, והמכות

 

כבר מזמן לא ראתה הכנסת הליך חקיקה כל כך מהיר. רוב החקיקות המגיעות לקו הסיום בטווח זמן מהיר כל כך קשורות להוראות שעה ביטחוניות, אלא שהפעם מדובר בעניין פוליטי לחלוטין שמגיע לשלבי ההכרעה שלו במהירות שיא. הלחצים שהופעלו בעד ונגד חוק פרץ הגיעו עד לתגרת ידיים בין שומרי משמר הכנסת לפעיל מרכז ליכוד מנתניה שהוצא בכוח מהאולם במהלך הדיון והועבר לתשאול.   

 

החוק עבר בקריאה הראשונה ברוב של 53 תומכים מול 42 מתנגדים. אנשי הסתדרות מכל המפלגות הגיעו בהמוניהם למשכן כדי להפעיל לחץ על חברי הכנסת. מנגד הוכרז גיוס של חברי מרכז ליכוד, כדי שיביעו תמיכה במהלך. חגיגה לדמוקרטיה והכל על חשבון פרץ.

 

הגוש התומך בחוק כולל ארבע מפלגות, המהוות למעשה את הקואליציה המקורית של תחילת הכנסת - ליכוד, שינוי, מפד"ל והאיחוד הלאומי. כל הוויכוחים והמאבק לקראת ההתנתקות נשכחו ונזנחו, לטובת ניגוחו של עמיר פרץ.

 

מנגד, לשכת מפלגת העבודה קיבלה החלטה שחייבים להגיע ולהצביע עבור פרץ. גם ש"ס ומרץ התגייסו למען פרץ. מקורביו של פרץ במפלגת העבודה העריכו כי "אם פרץ יבחר לראשות המפלגה, הוא יעזוב את ההסתדרות או שיעזוב את הכנסת ובהתמודדות הבאה, אחרי עידן פרס, יחזור לזירה הפוליטית מההסתדרות". 


פורסם לראשונה 27/07/2005 08:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
עמיר פרץ. "הידיים - ידי נתניהו"
צילום: תומריקו
צילום: רויטרס
לפיד. "הפוזה של פרץ"
צילום: רויטרס
צילום: אלכס קולומויסקי
סער. מיוזמי החוק
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים