שתף קטע נבחר

האיום הוסר, בית ספר לאוטיסטים לא ייסגר

43 תלמידים אוטיסטים הלומדים בבית הספר "לוטם" בחולדה היו אמורים להתפזר במוסדות חינוכיים שונים, לאחר שהמוסד נקלע למצוקה תקציבית. בעקבות הפרסום ב-ynet, התערבה מנכ"לית משרד החינוך, רונית תירוש, והבטיחה שבית הספר לא ייסגר, ובמקביל ייבנה בית ספר חדש ברחובות

ההורים נאבקו והצליחו: בית הספר האזורי לחינוך מיוחד "לוטם" שבו לומדים 43 תלמידים הלוקים באוטיזם לא ייסגר, ובמקביל ייבנה לתלמידים בית הספר חדש ברחובות. כך הודיעה מנכ"לית משרד החינוך, רונית תירוש, שנדרשה להתערב בפרשה באופן אישי, לאחר הפרסום ב-ynet על איום הסגירה של המוסד החינוכי.

 

עיריית רחובות קיבלה תקציב ממשרד החינוך, המאפשר לה להמשיך ולהפעיל את בית הספר במשכנו הנוכחי בחולדה. במקביל, החל משרד החינוך לבנות בית ספר חדש, משום שהמבנה הנוכחי אינו עומד בצרכים של תלמידים בחינוך המיוחד.

 

במכתבה, כתבה מנכ"לית משרד החינוך, רונית תירוש, לראש עיריית רחובות, שוקי פורר: "משרדנו הכיר בצורך העקרוני לתקצב בניית קבע עבור המוסד ברחובות. עם קבלת מסמכי הקרקע הרלוונטים, יקדם משרדנו תוכנית לתכנון בית הספר".

 

לפני כשבועיים נחשף ב-ynet שבית הספר "לוטם" נמצא בסכנת סגירה, בעקבות גירעון שאליו נקלעה עיריית רחובות, שאינו מאפשר לה להמשיך לממן את הפעילות בבית הספר, הוצאה המסתכמת בכ-1.6 מיליון שקלים בשנה.

 

העירייה וההורים שלחו בקשות רבות למשרד החינוך למציאת מבנה חלופי או לעזור בתקצוב, אולם הן לא עזרו. להורים נמסר כי בית הספר ייסגר וחוסיו יפוזרו בבתי ספר שונים ברחבי הארץ. ראש עיריית רחובות תקף בשעתו בחריפות את משרד החינוך על כך שלא מצא פתרון להפעלת בית הספר.

 

יו"ר ועד ההורים: אפשר להילחם בבירוקרטיה

 

מאז הפרסום ב-ynet, חזרו ההורים והתריעו שסגירת בית הספר תפגע קשות בילדיהם. "סגירת בית הספר תוציא את הילדים מאיזון לגמרי, ותגרום להתדרדרות במצבם בבית ולהתנהגות לאלימה" אמר יו"ר ועד ההורים בבית הספר, עודד שמשוני. בנו, ניר בן ה-12, לומד בבית הספר מזה שש שנים. "אם סוגרים את בית הספר ל-43 משפחות אין פתרון. זו מכת מוות להורים ולילדים".

 

בעקבות ההחלטה לא לסגור את בית הספר, אמר שמשוני ל-ynet "אחרי שנחשף הסיפור, היו המון תגובות והצעות לעזרה שחיזקו אותנו. המסר הוא שזו לא רק בעיה של 43 משפחות מרחובות. מכל הארץ כתבו וביקשו לעזור ולהבהיר לכל המעורבים מה זה יעשה לילדים אם יסגרו בית ספר. הבעיה הייתה תיאום בין כל הרשויות והבירוקרטיה כי כל אחת התחמקה מאחריות. הבן שלי מצא פיתרון ואני מקווה שזה ייתן כוח להורים אחרים שנתקלים בחומות הביורוקרטיה. המסר שלנו הוא שכאשר מתאחדים מצליחים להתמודד מול רשויות ובירוקרטיה".

 

בית הספר האזורי "לוטם" פועל בקיבוץ חולדה מזה 14 שנה, כיוזמה חינוכית של עיריית רחובות ומשרד החינוך ומשרת 43 תלמידים הלוקים באוטיזם, בגילאים 6-21, מכל הארץ. בין השאר מדיעים לשם אוטיסטים מראשון לציון, מרחובות, אשקלון, אשדוד, קריית מלאכי וממקומות נוספים.

 

כבר שנתיים מתריעה עיריית רחובות שהיא בגירעון כספי ומתקשה להמשיך ולהפעיל את בית הספר, השוכן במבנה ישן, חלקו עשוי אסבסט והוא אינו מתאים לטיפול בילדים מהחינוך המיוחד.

 

תחזוק בית הספר כרוך בעלויות גבוהות: המבנה מושכר על-ידי עיריית רחובות, בעלות של כ-320 אלף שקל בשנה. כמו כן, מממנת העירייה את שכרם של עובדי בית הספר, בעלות של כ-1.1 מיליון שקל בשנה ואת אחזקת המקום. סך כל ההוצאות השנתיות עמדו על כ-1.6 מיליון שקל בשנה.

 

עיקר הגירעון התקציבי, שעומד על סך של כ-230 אלף שקל, נובע מהפרש תשלומים בשכר הדירה, בשל הסכום הנמוך שמעביר משרד החינוך לצורך כך, המסתכם בכ-53 אלף שקל בשנה בלבד. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
רונית תירוש התערבה
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: נדב נויהויז
בית ספר לאוטיסטים. ארכיון
צילום: נדב נויהויז
מומלצים