שתף קטע נבחר

כלים לעריכת וידאו ביתי: מדריך למתחילים

עריכת סרטון וידאו ביתי כבר אינה משימה כה מסובכת ויקרה, והאמצעים לביצועה זמינים כמעט לכל כיס, הודות למצלמות זולות, תוכנות עריכה חינמיות או זולות ואתרים שיסייעו במשימה. זה הזמן להפסיק לפחד ולהתחיל לאהוב עריכת וידאו

צילום וידאו ביתי הפך לנגיש ועממי בשנה האחרונה. מחירי מצלמות וידאו דיגיטליות (DV) איכותיות נמוכים מתמיד (החל מאלף שקל תמורת מצלמות של סוני, פנסוניק או קנון, ופחות מכך תמורת מצלמות של יצרנים פחות מוכרים).

 

שנית, קל מאוד לטפל בסרט גם באמצעים ביתיים, וכמעט כל אחד יכול, בהשקעה שווה לכל כיס, לערוך את הסרט בבית. וכך להפוך אותו מגבב של ביטים משמימים וקופצניים ליצירת מופת קולנועית תיעודית או עלילתית, שתוכל לעורר עניין גם בקרב זרים גמורים. כל זאת - הודות למחשב הביתי האפרורי שמונח לו בפינה.

 

נוסף על כך, ה-PC הפסיק להיות מילה גסה גם בקרב עורכי וידאו מקצועיים, שרבים מהם נעזרים בו כדי לערוך סרטים "רשמיים" לגמרי, ומתייחסים אליו כאל כלי עבודה לכל דבר. ולכן, אין סיבה שגם אנחנו,

החובבים ובעלי החלומות כאחד, לא ניעזר בו כדי להפיק סרט איכותי ומעניין מחגיגת בר-המצווה או מטיול משפחתי לחו"ל.

 

חשוב להבין שלמרות המיתוס, ברמה הבסיסית והביתית לא מדובר במשימה טכנית מסובכת, השמורה למקצוענים עתירי ניסיון בלבד, והודות לממשקים המודרניים, העבודה הופכת קלה ואינטואיטיבית לגמרי. כל מחשב עם Windows XP מצויד ממילא בתוכנת עריכת וידאו חינמית לגמרי, וכמותה יש גם אחרות, הזמינות ללא תשלום או תמורת תשלום נמוך יחסית.

 

העברת וידאו למחשב

 

החלק הבעייתי ביותר בכל הנוגע לעריכת וידאו, הוא דווקא היבט החומרה. תוכנות עריכה לא חסרות, וכך גם פורומים שיסייעו בתהליך, שבסך הכל, כמו כל עבודה יצירתית, הולך ומשתפר תוך כדי עבודה וניסוי ותעיה. אולם השלב שבין הצילום לבין העריכה, והשיטות השונות והמגוונות להעברת חומר גלם אל המחשב הם שגורמים למשתמשים רבים לוותר על כל העניין מראש.

 

אם גם אתם נמנים על אלו, תשמחו לגלות שבימינו, גם נושא העברת הסרט למחשב אינו כה סבוך. בהנחה שאין לכם מצלמת וידאו המאחסנת את הצילומים על גבי תקליטור DVD (ואז הכל פשוט יותר), תאלצו לבחור בין מספר דרכים אפשריות: העברה באמצעות ממשק FireWire או USB 2.0; העברה באמצעות כרטיס עריכת וידאו או כרטיס מסך מתקדם; פניה למקורות חיצוניים, כמו מעבדות מחשב, חברים וכדומה, שיוכלו להעביר את החומר מהמצלמה לתקליטור.

 

חיבורי FireWire כבר אינם כה נדירים, בעיקר כשמדובר במחשבים ניידים (ועל USB בכלל אין מה לדבר, הם זמינים בכל מחשב). למרות זאת, אם אין במחשב שלכם שקע FireWire (המכונה גם IEEE), תוכלו לרכוש כרטיס PCI עם יציאת FireWire תמורת כ-100 שקלים.

 

אם אתם מתכוונים להשקיע בנושא העריכה באופן קבוע, ולהפוך לחובבים-רציניים, אולי שווה להשקיע ברכישת כרטיס עריכה ביתי או ברכישת כרטיס מסך רב-שימושי, שכוללים חיבורים ויציאות Video-In ו-Out, להעברת מידע בין מצלמה, וידאו ומחשב. אלו יעלו מעט יותר, החל מכ-350 שקלים, אולם יספקו לכם סביבת עבודה נוחה יותר, ומכיוון שתמיד משולבת בחבילה גם תוכנת עריכה - אולי אפילו יחסכו להם הוצאות נוספות.

 

אבל אם כבר יש לכם מחשב עם מעבד חזק, דיסק קשיח עתיר נפח, צורב רגיל או DVD וכניסת FireWire, הרי שאתם ערוכים ומוכנים לעריכה.

 

התוכנות המומלצות

 

באילו אתרים ופורומים נוכל למצוא תשובות וסיוע, כיצד עורכים את הסרט, ולאילו תוכנות נזדקק, והכי חשוב, כיצד נציג את הסרט בפני כל העולם מבלי לרכוש רשת בתי קולנוע ארצית קטנה?

 

Movie Maker 2.1

 

תוכנת חינם מבית מיקרוסופט, המהווה פתרון נוח למדי לעורכים מתחילים (במיוחד), שרוצים לצלול אל עולם העריכה בצעדים מדודים ובטוחים. הממשק החלונאי המוכר, מגוון האשפים האוטומטיים ושלל האפקטים (כ-130 במספר) הופכים את תהליך העריכה לפשוט מתמיד.

 

Movie Maker מאפשרת לשלב בסרט תמונות סטילס ממצלמה דיגיטלית, קטעי אודיו בפורמט MP3, WAV ופורמטים נפוצים אחרים, שישמשו כקריינות או מוזיקת רקע, להוסיף כותרות, לבצע עריכה בסגנון קולנועי מסוים, ולשמור את הקובץ המוגמר כך שיתאים לניגון על גבי מחשב, יועבר בחזרה למצלמה או ייצרב על DVD. כל המשימות הללו מבוצעות בצורה מהירה וחלקה למדי, גם אם בסיסית ונטולת התחכמויות.

 

Adobe Premiere Elements

 

תוכנת Premiere Pro של Adobe נחשבת לפתרון עריכה מקצועי ומורכב, המשמש עורכי וידאו רבים, שבחרו ב-PC ככלי העבודה שלהם. תוכנה זו, שעלותה 699 דולרים, ניתנת אמנם להורדה חינם

בגירסת נסיון, אולם עבור עורכים מתקדמים פחות, אך משקיענים, מציעה החברה את Premiere Elements, שמחירה 99 דולרים.

 

התוכנה מציגה ממשק ידידותי, המוני אפקטים, תמיכה בכותרות ומעברים משוכללים, אפשרות שילוב פסקול וקריינות, ועבודה בשיטת "גרור והשלך", המאפשרת לחתוך קטעים משעממים מחומר הגלם החוצה, או לשנות את סדר ההתרחשויות ב-Timeline בתוך שניות. התוכנה תומכת גם ביצירת DVD, וכוללת רקעים ותפריטים מוכנים לשילוב. 

 

Pinnacle Studio Plus 9

 

גם Pinnacle אינה שם אלמוני וצעיר בתעשיית העריכה, ונחשבת ליצרנית תוכנות מקצועיות ומשובחות, המיועדות לתעשיית הטלוויזיה והקולנוע.

 

עבור חובבים בעלי תקציב (80 דולר) וניסיון מסוים, מציעה החברה את Studio Plus 9, תוכנת עריכה המאפשרת לערוך את הסרט באמצעות ממשק "גרור והשלך", להוסיף מעברים דו או תלת מימדיים, להוסיף פסקול (בפורמט MP3, WAV או CDA בלבד), כותרות, ואפקטים נוספים באופן ידני או אוטומטי, באמצעות תכונת SmartMovie, שתייצר עבורכם סרט בקלי קלות.

 

התוכנה כוללת גם יכולות מתקדמות, כגון תמיכה ברחבי מסך שונים, כמו 16:9 למשל, אפשרות ניקוי "רעשים" מהצילום, שיפור התאורה, תמיכה בתמונה בתוך תמונה, תיקון רעידות ועוד. גם בתחום האודיו היא מציעה חידושים, כגון תמיכה בצליל היקפי. את הסרט המוגמר ניתן לייצא ל-DVD או לפורמטים ממוחשבים כגון AVI, MPEG, RealVideo או Windows Media.

  

Ulead VideoStudio 8

 

תוכנה נוחה וידידותית במיוחד, המצוידת בממשק יפה ויעיל, הכוללת מגוון אשפים

אוטומטיים ליצירת סרטים, וכן אפשרויות עריכה ידניות, כגון מאות מעברים בין פריימים, תמונה בתוך תמונה, אפשרות שינוי גודל הצילום כך שיתאים לגודל הפריימים, שילוב שקופיות, אנימציית פלאש ותמונות סטילס, ותמיכה בייצוא לקבצים המיועדים לתצוגה על גבי מחשבי כף יד וטלפונים סלולריים. כל אלו זמינים תמורת 99.95 דולרים.

 

Avid Free DV

 

Avid, התוכנה ששמה הפך למילה נרדפת למערכות עריכה, ומשמשת את המקצוענים הגדולים ביותר, מציעה גירסה בסיסית הזמינה להורדה ללא תשלום באתרה. החברה מציעה באתרה מדריכים למשתמשים המתחילים.

 

לחצו כאן להורדה

 

תמיכה בפורומים

 

רוב הסיכויים שאחרי שהורדתם את התוכנה המתאימה, והתחלתם בעריכה, אתם יושבים שעות מול המחשב, בניסיון להשיג את התזמון המדוייק. אתם לא צריכים לעשות את זה לבד. כמו כל נושא אחר בעולם, גם בנושא עריכת הוידאו מספקת האינטרנט האהובה מגוון קהילות תומכות ומסייעות.

 

פורום עריכת וידאו של אתר המגזין "זמן דיגיטלי" הוא מוקד פעיל עבור קהילת העורכים "הממוחשבים", שנעזרים בו בכדי להציג שאלות אודות שיטות עריכה, טיפים לתוכנות ספציפיות, המלצות על רכיבי חומרה או תוכנות עריכה וכדומה. האתר כולל מאות עמודים, ומהווה מאגר מידע רציני ואמין.

 

מיקרוסופט מפעילה אתר תמיכה למשתמשי Movie Maker, הכולל מאמרים, טיפים, הסברים לגבי השימוש בתוכנה והציוד הדרוש לצורך עריכה, רשימת רכיבי חומרה ותוכנה דרושים, מדריך שימוש בתוכנה, ואפילו סרטים לדוגמה. שימו לב שחלק מהמידע עשוי להועיל גם למשתמשים שאינם עורכים באמצעות התוכנה של מיקרוסופט, כך ששווה להעיף מבט באתר.

 

OurMedia כולל פורומים קהילתיים עשירים ופעילים, שבהם מוזמנים הגולשים לשאול שאלות (וגם לענות על כמה, אם הם מצוידים בידע המתאים), ולהיעזר בידע המקצועי ובניסיון של עשרות אלפי המשתמשים הרשומים באתר בכל הנוגע לעריכה, וידאו, המרה לאינטרנט, טיפים, עצות (טכניות ותוכניות כאחד) ועוד.

 

אתרים נוספים

 

 

  • מקודד DivX להורדה לצורך כיווץ הסרט 

  • RocketBoom אחד ה-Vlogs הפופולריים ביותר ברשת

  

תוכנות עריכה נוספות

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נט מגזין
עריכת וידאו. המדריך
צילום: נט מגזין
מומלצים