שתף קטע נבחר

מי שולח ספאם בשם מפלגת העבודה?

ביממה האחרונה הותקפו מחשבי הגולשים בדואר זבל שכותרתו - " מה קורה במפלגת העבודה?". במפלגה מפנים אצבע מאשימה לגוף חיצוני ששלח את הדוא"ל

בימים האחרונים התקבלו בתיבות הדוא"ל של גולשים רבים הודעות שכותרתן "מה קורה במפלגת העבודה?" (בחסות עיתון העבודה). ההודעה הזמינה את הגולשים להירשם לשירות עדכונים על הנעשה במפלגת העבודה באמצעות ניוזלטר, שירות SMS או מהדורה טלפונית.

 

שרת התקשורת, דליה איציק ממפלגת העבודה, הגישה השבוע לכנסת את הצעת החוק הממשלתית נגד הפצת דואר זבל. על פי ההצעה, מי שיפיץ פרסומות לא רצויות באינטרנט או ב-SMS ייקנס ב-200 אלף שקל.

 

פנינו מיד אל יפעת זוהר, דוברת מפלגת העבודה, ושאלנו אותה איך זה ייתכן שמפלגת העבודה שנלחמת בדואר זבל משתמשת בשירותי ספאם? לדברי זוהר, שולח ההודעה הוא גוף חיצוני המפיץ עיתון מפלגה בלתי תלוי, המסקר את ענייני מפלגת העבודה.

 

עורך העיתון, יהודה רגב: "פנינו לחברה שעושה קמפיין והיא טענה שיש לה מאגר של אנשים שמתאימים למפלגת העבודה ודרכה נוכל להגיע אליהם על מנת שהאנשים יתעדכנו בידיעות של המפלגה. אני יודע שהחברה שפניתי אליה פעלה על פי כל ההליכים ושישנה אפשרות הסרה מהרשימה".

 

גולשים שקיבלו את ההודעה אינם אנשים פוליטיים ואינם חברי מפלגת העבודה

 

"החברה טענה כי הכל חוקי והם שלחו לנו מסמך שמאשר זאת. אני יודע שיש הצעת חוק שעברה בכנסת קריאה ראשונה ועל כן מאוד נזהרתי בעניין הזה".

 

אתם יוצרים מראית עין לפיו המשלוח מתבצע בשם מפלגת העבודה

 

"מדובר בעיתון של חברי המפלגה".

 

לדעתך, פרסום באמצעות דואר אלקטרוני משרת את מפלגת העבודה?

 

"החוק עדיין לא בתוקף ועל כן אין שום עברה על החוק. ילא נפעל על פי קפריזה של אנשים. מי שרוצה יכול להסיר את עצמו מהרשימה. ספאם זו הגדרה של דואר זבל ואני לא מגדיר את העיתון שלי דואר זבל. אנחנו מאפשרים לאנשים באופן דמוקרטי לדעת מה קורה בתוך המפלגה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פי סי מגזין
עיתון מפלגת העבודה. פי הדמוקרטיה או דואר זבל?
צילום: פי סי מגזין
מומלצים