שתף קטע נבחר

תאומים: 10 טיפים שיקלו עליכם בשנה הראשונה

השנה הראשונה היא הקשה ביותר, ולו רק בשל העובדה שהכל חדש והכל מלחיץ. אז איך מתפקדים עם כל המשימות? איך שומרים על זוגיות, על שפיות ועל הבריאות שלנו? 10 עצות שיארגנו לכם את הראש ואת החיים

1. קיבעו סדרי עדיפויות

 

ארגון נכון של היום עשוי לחסוך במשאב היקר ביותר בשנה הראשונה – זמן. אין מתכון אחד לארגון נכון של היום - לכל משפחה סדרי עדיפויות משלה, דגשים אחרים לגבי הטיפול בתינוקות ובבית, ותפיסה שונה לגבי אופן התנהלות הדברים הרצוי. עם זאת, חשוב להחליט מהן המשימות הנמצאות כרגע בעדיפות גבוהה ולהגדיר אילו דברים סובלים דיחוי. תכנון מסוג זה עשוי להפחית את תחושת הלחץ ולהגדיר ציפיות ריאליות לגבי היומיום.

 

2. בקשו עזרה עזרה ושוב עזרה

 

כדאי להיעזר באחרים במהלך השנה הראשונה. זה יכול להיות בני משפחה, חברים, שכנים או עזרה בתשלום. כל משפחה לפי הצרכים והיכולת שלה.

 

הפגנת אסרטיביות וניתוב העזרה למקומות שבהם היא דרושה, יצמצמו את המצבים שבהם אנשים סביבכם עוזרים דווקא במקומות שבהם הייתם מעדיפים להסתדר לבד. במקרים אלה העזרה הופכת למעמסה.

 

אם אתם נמצאים לבד עם התאומים בשעות הקשות של היום (לרוב אלה שעות אחר הצהריים או הערב), כדאי למצוא עזרה. זוג ידיים נוסף בבית עושה את ההבדל.

 

3. שימרו על ראש פתוח

 

התקופה הראשונה בחיי התאומים היא אינטנסיבית מאוד, וגמישות מחשבתית תורמת ומקילה. מספרן הרב של המשימות היומיומיות דורש ארגון מחדש של הזמן, תוך ויתור על חלק מהעקרונות והאידיאלים שמתאימים לעידן ה"טרום-תאומי" של חייכם. מציאת פתרונות יצירתיים למצבים שונים - לבעלי ראש פתוח וגמישות מחשבתית, עשויה להקל רבות על העומס.

 

4. הכינו רשימות

 

השנה הראשונה בחיי התאומים גדושת פעילות ואירועים והכל בכפול או יותר – האכלות, אמבטיות, יציאות, תוספי מזון, תרופות, שלבי התפתחות וכן הלאה. כמעט בלתי אפשרי לזכור את כל אלה. לכן מומלץ בחום לרשום הכל: מי אכל מה ומתי, מי קיבל היום תרופה או תוספת ברזל ובאיזו שעה, מיהו התאום המככב בתמונה, מי התחיל ללכת ומתי. לחובבי הנוסטלגיה, מומלץ לשמור את הרשימות האלה למזכרת.

 

5. ארגנו תחנות טיפול 

 

כדאי לארגן בבית מספר תחנות במקומות אסטרטגיים: תחנות שבהן ציוד החתלה, תחנות של צעצועים ומשחקים, תחנות של ציוד הרגעה והאכלה. הדבר מונע את הצורך להתרוצץ ברחבי הבית בחיפוש אחר אותם פריטים שמשמשים אתכם ביומיום.

 

6. חלקו ביניכם את תורנויות הלילה

 

השינה חיונית לתפקוד היומיומי ולכן מומלץ לחלק את הלילות בין שני ההורים (אם התינוקות אינם ניזונים מהנקה מלאה). חלוקת הלילה ל"משמרות", בהן הורה אחד קם אל התינוקות בתחילת הלילה וההורה השני בחציו השני של הלילה, מאפשרת שינה רציפה של כמה שעות בכל לילה.

 

7. צאו להתאוורר

 

יציאה מהבית - עם או בלי התינוקות - עשויה לתרום רבות לשיפור מצב הרוח, גם אם מדובר בגיחה קצרצרה לסופר או בטיול של כמה דקות ברחוב.

 

8. שמרו את הזוגיות

 

התקופה הראשונה בחיי התינוקות לחוצה ועמוסה, והעייפות עשויה לתרום את חלקה להיווצרות מתחים בין בני הזוג. נסו לשמור על תקשורת זורמת ביניכם, דברו על הדברים שמציקים לכם, ואם אתם יכולים לצאת מהבית לבילוי זוגי מפעם לפעם – מומלץ לעשות זאת. בילוי בשניים מרענן את הזוגיות לאחר שזו נדחקת מעט הצידה כשאתם הורים במשרה מלאה וחצי.

 

9. קבלו תמיכה

 

תמיכה עשויה לסייע רבות ולהקל כאשר מתמודדים עם קשיים המופיעים במהלך התקופה הראשונה בגידול התאומים או השלישייה. תמיכה ניתן לקבל באמצעות פנייה לעמותת תאומים ושלישיות וכן באמצעות פנייה לאנשי מקצוע או לסדנאות להורים לתאומים ושלישיות.

 

דרך אחרת וחשובה לא פחות היא קבלת תמיכה מהורים אחרים לתאומים או לשלישיות, שאותם ניתן לפגוש במקומות המיועדים להם – פורומים באינטרנט המיוחדים לנושא, קבוצות מונחות להורים לתאומים ויותר, או אפילו באמצעות פנייה ישירה אליהם בגינה או בכל מקום אחר (מרבית ההורים אותם ניתן לזהות באמצעות העגלה הכפולה ישמחו לשוחח ולסייע להורים אחרים הפונים אליהם).

 

10. אל תמהרו

 

העולם מתהפך לאחר הלידה ואתם עשויים להרגיש ששום דבר אינו כשהיה. סביר שייקח זמן מה עד שתמצאו את הדרך שמתאימה לכם כמשפחה ותאמצו לעצמכם שגרה התואמת את השקפותיכם ואורח החיים שלכם. עד אז - קחו את הזמן. לכל משפחה קצב הסתגלות משלה.

 

הכותבת היא מחברת הספר "היריון בגדול", המדריך להריון ולידה של תאומים ויותר, ועורכת אתר תאומים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רישמו כל דבר ובקשו עזרה, בלי להתבייש
מומלצים