שתף קטע נבחר

נעים להכיר: "ראש העיר" הצה"לי הראשון

מחנה האוהלים שהקים צה"ל סמוך לצומת רעים עבור 14 אלף חיילים שישתתפו בפינוי, מתחיל לקבל סממנים של עיר לכל דבר: "מרכז מסחרי" עם חנויות בגדים, כספומט ואינטרנט, 1,100 אוהלים ועשרות חדרי אוכל. "ראש העיר", אל"מ איתן הראל: "אנו ערוכים להיות כאן כל זמן שיידרש"

עיר ואם בישראל? עיר האוהלים הגדולה שהקים צה"ל סמוך לצומת רעים לכוחות שישתפו בפינוי, הופכת בימים אלה כמעט לעיר לכל דבר. 14,000 חיילים, שוטרים ואנשי מג"ב מתוכננים לשהות שם ב-1,100 אוהלים, 25 חדרי אוכל ואפילו "מרכז מסחרי" שקורם עור וגידים.

 

לעיר הזו יש גם מעין "ראש עיר", אלוף משנה איתן הראל, שמשמש כמפקד מרכז הציוד באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה (אט"ל). "מבצע לוגיסטי בסדר גודל כזה לא היה מעולם בצה"ל או בשום ארגון אחר במדינה", הוא אומר.

 

על פני שטח של 300 דונם פרוסים האוהלים ועימם כל מה שצריך כדי לקיים שגרת חיים של אלפי אנשי מערכת הביטחון. בשבועות האחרונים הקימו את התשתיות, בנו שיפצו והובילו ציוד רב, היום זה כבר נראה מחנה ענק, די מסודר ומוכן לקראת המשימה. 

 

"כל חייל שנכנס לכאן מקבל ערכה עם ציוד בסיסי, כולל סכיני גילוח, ציוד היגייני לבנות, מפת התמצאות וכל מיני מוצרים נוספים", מסביר אל"מ הראל.

 

עיר האוהלים מחולקת לשניים – רעים א' בו נמצאת גם המפקדה ורעים ב' - שם נמצאים אוהלי המגורים. אל"מ הראל הציג את "המרכז המסחרי" של עירו: מרכז מידע; "ביגודית" חנות בה אנשי קבע יכולים לרכוש ציוד, בעיקר בגדים, באמצעות נקודות אישיות; משרד הוצאה לאור בו ניתן לשכפל מסמכים ולהכין חוברות. כל אלה לצד כספומט, עמדת גלישה באינטרנט, שולחנות עם מכשירי טלפון צבאיים המאפשרים שיחות באופן חופשי לבתי החיילים, מעבדת תיקוני טלפונים ניידים, ואפילו סניפים קטנים של בורגר ראנץ' ופיצה דומינוס.

 

"יהיה גם אוהל דודות", מסביר אל"מ הראל, "זה אוהל ממוזג אליו יגיעו מתנדבות האגודה למן החייל, ידאגו לרווחתן, נציג בו כל מיני משחקי שולחן". בעיר גם מאות חדרי שירותים ומקלחות, בית כנסת אחד כבר הוקם, שני בקרוב.

 

מאבק באבק וביתושים

 

אם לא די באתגר הגדול שעמד בפני צה"ל בהקמת עיר האוהלים (עיר אוהלים נוספת, קטנה יותר, הוקמה סמוך לזיקים ותשמש את הכוחות שיבצעו את הפינוי בצפון החבל), היו צריכים המתכננים באט"ל לחשוב כיצד לסייע לדיירים להתמודד עם החום הכבד, ולא פחות - עם האבק והיתושים.

 

"בחדרי האוכל התקנו מזגנים, גם שמנו חומר מיוחד שימנע אבק במקום, באוהלים יש מאווררים, התקנו רשתות נגד יתושים כולל מכשירים אחרים שיסייעו להילחם ביתושים", אמר הראל. ברחבי העיר נפרסו שלטים רבים, כאלה המזכירים לחיילים לשתות מים, אחרים מזהירים מפני עקרבים ושלטים נוספים מזכירים להילחם בחיידקים על ידי שטיפת ידיים.

 

גם בתחום המזון שברו בצה"ל לא מעט את הראש. שתי חברות מספקות מזון לחיילים מנה חמה אחת ביום בערב, ביתר שעות היממה יש כריכים, שקיות ממתקים ופירות. בכל יום מגיעות, על פי דרישה, גם 150 עד 350 מנות גלאט כושר וכמה מאות מנות צמחוניות. ויש גם את איש הקבע הוותיק של מרכז המזון באט"ל, במבינו שמו, שנוהג ברכב מלא כל טוב ומחלק לחיילים במחסומים.

 

בעיר האוהלים ברעים הוקמה גם תחנה של המשטרה הצבאית - מתקן מעצר לא מתוכנן בשלב זה.

 

"אנו ערוכים להיות כאן כל זמן שיידרש", אמר אל"מ הראל, "ננסה להתמודד עם כל בעיה שתצוץ, למצוא את הפתרון הטוב ביותר, אבל אני סבור שבהחלט הקמנו כאן תשתית ראויה, באזור מדברי לא קל, וצריך לזכור שישי לנו משימה ונבצע אותה".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חנן גרינברג
"ראש העיר", אל"מ הראל
צילום: חנן גרינברג
צילום: חנן גרינברג
בורגר ראנץ' למפנים
צילום: חנן גרינברג
צילום: חיים הורנשטיין
שטח של 300 דונם
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים