מתחברים לבוהדנה
אחרי שנרגע מההתנתקות, יגיע בספטמבר ערוץ "HOT בידור ישראלי", שכולו כוכבים כחול-לבן. "מירי בוהדנה נוכחת בחיים שלנו לא פחות מכל כוכבי ההתנתקות", אומר אורי סלעי, עורך הערוץ
אז מה יהיה לנו שם? חמש רצועות שידור חדשות (רצף תוכניות קבוע שישודר מידי ערב), כולו הפקות מקור. בין התוכניות – מצעדים שינחו איריס אברמוביץ', עמנואל הורי ואילנה ברקוביץ' וידרגו את טובי בנינו (הילדים הרעים, הבלונדיניות, הסקסים, ההבטחות וכו'); שעשועוני רכילות; תוכניות ראיונות (ולא, מרב מיכאלי לא תנחה) ורצועת הדוקו-סלב שתספק לכם ביוגרפיות מקיפות שתסקורנה את סיפור חייהן של פיגורות כמו ריקי גל, חנה לסלאו, דנה אינטרנשיונל, נינט ויעל בר-זוהר.
"מדובר במהלך חסר תקדים במונחים של ערוץ נישה", מבטיח אורי סלעי, העורך הראשי של הערוץ, "אנחנו רוצים לתת מנה גדושה וטובה של בידור ישראלי ומקורי".
איזה אחוז מהשידורים יהיה שידורים חוזרים?
"זה חלק מהקיום של כל ערוץ נישה, אבל אני יכול להגיד שיחסית לערוצים אחרים נשדר הרבה פחות שידורים חוזרים. אנחנו מקווים שהקהל שלנו, שהוא קהל של מכורי הבידור שיודע ואוהב לצרוך בידור טוב בטלוויזיה - ימצא בית חדש".
בעולם של חדשות ואקטואליה, אתה בטוח שיש כאן קהל כזה?
"אני בטוח, ואפשר לראות את זה בהתחזקות של עיתוני הבידור שתופסים נתח שוק יפה, אפשר לראות את זה גם בתעשייה שהיא מאוד שוקקת בתחומי הטלוויזיה, הקולנוע ובעולם הבמה, במוספים השבועיים ובסקרים. נוצרה פה תרבות של כוכבים, ואנחנו פה כדי לספר עליה ולהעביר אותה. סך הכל התפתחו פה חיי זוהר, ויש עולם שלם של יחצנים ולבוש והפקות".
ולמרות העולם שמתפתח יפה, עליית הערוץ לאוויר נדחתה לספטמבר בגלל האלמנט הכי פחות מבדר במציאות שלנו בימים אלה - ההתנתקות. "העדפנו לחכות עד יעבור זעם", מסביר סלעי, "האידיאולוגיה שלנו היא בידור וכוכבים וכיף. אקספיזם, אבל כזה שעשוי בשיא הרצינות ותשומת הלב, אסקפיזם לא אומר שמדובר במשהו פחות מוקפד... יש פה עולם שלם שקורה, שתווך עד עכשיו בתוכניות ובעיתונים, אבל בטלוויזיה תמיד הוא הוצג רק באייטמים האחרונים בחדשות, עם חצי קריצה. לא תיעדו את זה באופן מסודר ולא ייחסו לו את החשיבות התרבותית המתאימה. בסופו של דבר, מירי בוהדנה נוכחת בחיים שלנו לא פחות מכל כוכבי ההתנתקות".
תטפלו גם בביבי?
"רק אם הם יוציאו קלטת לוהטת".
הגבול מיטשטש, אתה יודע.
"מאוד נשתדל שלא".
אתם לא מתחרים בגיא פינס?
"לא. 'ערב טוב' היא תוכנית שאנחנו מאוד אוהבים, ושמשודרת כמה חודשים בשנה בערוץ שלוש למשך חצי שעה. אנחנו ערוץ שלם, מדובר בקונספט אחר ואין מקום להשוואה".
תעשו כתבות באירועים?
"כתבות כאלה הן לא באג'נדה שלנו, כי מצאנו דרכים אחרות ונהדרות לטפל בעולם הבידור, לא פחות מעניינות".
ערוץ הבידור הישראלי נושא עיניו לערוץ האב הגלותי והנוצץ, ערוץ E. נכון, דרך ארוכה עדיין מפרידה בין קליפת הבננה הלחה שלנו והגלאם ההוליוודי שלהם, אבל יש יתרון בערוץ ישראלי בקרב העם שאוהב הכל בשפת האם: "חלק גדול מהכוכבים בערוץ E הקהל לא תמיד מכיר או מכיר מרחוק", אומר סלעי, "אנחנו מטפלים בכוכבים הישראלים ואנחנו יודעים שהקהל הישראלי אוהב כוכבים שמדברים בשפה שלו. אנחנו לא אמריקה עם הפער בין הכוכב שספון באחוזה שלו לבין הקהל. אצלנו אתה רואה אותו על הבמה ביום העצמאות אם לא בסופר, לכן דרך הטיפול שלנו מתייחסת לאותם אנשים באופן יותר אנושי".
הערוץ החדש ישודר כחלק מחבילת הבסיס הדיגיטלית של HOT - כלומר, ללא תשלום נוסף למנויים. השיבוץ של הערוץ בחבילת הבסיס גם יאפשר לו להגיע אל יותר מ-700 אלף בתי אב. שידורי הערוץ יתפרשו על 14 שעות ביממה (14:00 עד 04:00 לפנות בוקר), כשבסוף השבוע הוא יענג אתכם ברציפות מיום שישי בצהריים ועד יום א' לפנות בוקר. תבלו.
