שתף קטע נבחר

סקר: לחינוך הערבי חסרות 2,700 כיתות

מנתונים שאספה ועדת המעקב לענייני החינוך הערבי עולה כי לפחות 925 מהכיתות החסרות מיועדות לגיל הרך. את החוסר ממלאות עמותות פרטיות, שחלקן לא עומדות בתקנים. על פי נתונים של משרד החינוך שהוצגו בכנסת, במגזר חסרות "רק" 1,500 כיתות. נושא נוסף שמטריד את המגזר: אבטחת בתי הספר מפני טרור יהודי

שנת הלימודים תיפתח בעוד כעשרה ימים, ובמערכת החינוך הערבי חסרות לפחות 2,733 כיתות לימוד. כך עולה מנתוני סקר שערכה ועדת המעקב לענייני החינוך הערבי. נתוני הסקר, שמקיפים 64 יישובים ערביים ברחבי הארץ, יוצגו מחר (יום א') בפגישה שתיערך בין חברי הוועדה לבין מנכ"לית משרד החינוך, רונית תירוש.

 

בנוסף לנושא בינוי הכיתות, יידונו בפגישה מחר סוגיות נוספות, כגון יישום שלב א' של דו"ח דברת, אבטחת בתי הספר מפני טרור יהודי, מפגעים בטיחותיים ובריאותיים, הקיצוץ האחרון בשיעור של 4.8% בחינוך היסודי והעל-יסודי ועוד.

 

מהנתונים עולה כי 900 מהכיתות חסרות בכפרים הבלתי-מוכרים בנגב. מבין 1,833 הכיתות שחסרות בשאר חלקי הארץ, 925 מיועדות לבני הגיל הרך (טרום חובה וחובה).

 

אולם אין מדובר בבעיה היחידה המטרידה את המגזר. מסקר נוסף של ועדת המעקב, בקרב כ-50 יישובים ערביים, עולה כי כ-40% מגני הטרום חובה לגילאי 3-4 במגזר הערבי (350 מתוך 885) מנוהלים על-ידי עמותות פרטיות. לטענת חברי הוועדה, "המצב כיום הוא שכמעט כל אדם או עמותה יכולים לפתוח גן. רובם עושים זאת למטרות רווח ומשרד החינוך מעודד אותם במישרין ובעקיפין, בעיקר בכך שאינו בונה כיתות לימוד, אפילו לא כדי לספק את צורכי הריבוי הטבעי. מדובר בגורמים שפועלים למטרת רווח ולא נותנים את השירותים הנדרשים מבחינה מקצועית. הם לא עומדים בתקנים הנחוצים, ומכיוון שהמדינה לא מספקת את התשתית הרצוייה, התושבים נאלצים לשלוח את ילדיהם לגנים הללו".

 

במשרד החינוך מציגים נתונים אחרים, עגומים קצת פחות. מנתונים שהציג המשרד בפני ועדת החינוך של הכנסת עולה, כי למערכת החינוך דרושות כיום כ-3,000 כיתות בכל המגזרים, ורק 38% מהן במגזרי המיעוטים. נתונים דומים הציג לפני שנה גם "מרכז מוסאווא לזכויות האזרחים הערבים בישראל", שטען אז כי חסרות 1,500 כיתות לימוד במגזר הערבי.

 

מוועדת המעקב נמסר כי "אם משרד החינוך לא ינהיג שינוי אמיתי במדיניות שלו כלפי החינוך הערבי, הפערים בין התלמידים הערביים לעמיתיהם היהודים

ימשיכו לגדול. רק תוכנית מתוקצבת, עם לוח זמנים ברור, תוכל לסגור הפערים. מדיניות הקיצוצים של משרד החינוך פוגעת בתלמידים מרקע סוציו-אקונומי נמוך ובמיוחד בתלמידים הערביים ש-60% מתוכם חיים מתחת לקו העוני".

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה, כי כל טענותיהם של ראשי ועדת המעקב ידונו מחר בישיבה המיוחדת שאליה הזמינה אותם מנכ"לית המשרד תירוש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
(אילוסטרציה)
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים