שתף קטע נבחר

"איש הפסנתר" התוודה: אני גרמני גאה ולא מנגן

ארבעה חודשים ניסו הרופאים - ועמם בריטניה כולה - לברר את זהות האלמוני, ששוטט על החוף בחליפה ספוגת מים. עכשיו הוא לא מפסיק לדבר: על המשפחה, הבית בגרמניה, המטופלים מהם למד כיצד להתחזות - וגם הנטייה המינית. רק דבר אחד הוא לא מסוגל לעשות: לנגן

בריטניה כולה עצרה את נשימתה: מי אתה, איש הפסנתר? היום (ב') מתבררת התעלומה כהלצה ממושכת.

 

זה התחיל באפריל האחרון. על אחד מחופי אנגליה שוטט אלמוני בחליפה מהודרת ועניבה, רטוב עד לשד עצמותיו. עם השוטרים המופתעים, שביקשו לתהות על קנקנו, סירב להחליף מילה - וכל שהציג בפניהם היה ציור של פסנתר מפואר.

 

האלמוני, ששמו האמיתי לא נחשף עדיין, התמיד בשתיקתו גם במעון בו טופל. רופאיו היוועצו במומחים, והדיאגנוזות נעו בין אוטיזם לאילמות. אך ביום שישי האחרון, כל זה נגמר. אחות שהגיעה אל מיטתו שאלה אותו בפשטות: "אתה מתכוון לדבר איתנו מתישהו?" הוא השיב: "כן".

 

הצהובון הבריטי "מירור" יודע לספר כי לאחר שתיקה ממושכת, התוודה האיש באוזני הצוות הרפואי שבחן אותו כי הוא אזרח גרמני, בן לחוואי ואח לשתיים. הוא עבד בפריז אך פוטר ונותר בחוסר כל. עוד סיפר האיש, לפחות על פי הצהובון, כי הוא נמשך לבני מינו.

 

מרגע שפתח את הפה, הפסנתרן לא סגר אותו. הוא סיפר על משפחתו, על ביתו, על קורותיו וכאמור - גם על נטיותיו. אבל כשסוף-סוף הובא בפני פסנתר, למרבה האכזבה - לא סיפק את הסחורה.    

 

מתברר שהאיש, שנחשב למטורף, טיפל בעצמו בחולי נפש. הוא חקר את מטופליו וסיגל לעצמו את אופן התנהגותם, כדי שיוכל לשטות בפסיכיאטרים שיוקצו לו.

 

אתמול כבר נפרד ה"פסנתרן" מהאי הבריטי וטס בחזרה לגרמניה. אבל ייתכן שצרותיו רק מתחילות: גורמי רפואה רשמיים של הוד מלכותה, שהוציאו עשרות אלפי פאונדים על טיפולים בו, שוקלים להגיש נגדו תביעה. 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
למד מהמטופלים. הפסנתרן המדומה
למד מהמטופלים. הפסנתרן המדומה
צילום: איי פי
מומלצים