שתף קטע נבחר

מחקר: 53% מאוכלוסיית העולם מתחת לקו העוני

מכון אמריקני לחקר האוכלוסייה מצא כי יותר ממחצית מאוכלוסיית העולם מתקיימת על פחות מ-2 דולר ליום. הדו"ח מדגיש את הקשר בין עוני לבין שיעורי ילודה גבוהים, וקובע: "כדי לצמצם את העוני יש לשפר את הגישה לאמצעי מניעה"

יותר ממחצית מהאנשים בעולם מתקיימים מפחות מ-2 דולר ביום, ביניהם 47% מתושבי מזרח אסיה ו-44% מתושבי דרום מזרח אסיה. כך עולה מהדו"ח השנתי על אוכלוסיית העולם שמפרסם מכון המחקר האמריקני Population Reference Bureau.

 

על פי המחקר, 53% מתושבי העולם חיים מתחת לקו העוני (2 דולר ליום). האזורים העניים ביותר בעולם מתאפיינים בהיעדר גישה לשירותי בריאות, מחסור במים נקיים ומיעוט בשימוש באמצעי מניעה. הדו"ח מציין בהקשר זה במיוחד את אזור הסהרה באפריקה ואזור דרום מערב אסיה, ש-75% מאוכלוסייתם נמצאת מתחת לקו העוני.

 

הדו"ח מדגיש את הקשר בין שיעור ילודה גבוה לבין תנאים של עוני. לפי הדו"ח, במדינות העניות ביותר נמצאו שיעורי התמותה הגבוהים ביותר והשימוש המועט ביותר באמצעי מניעה. באזור הסהרה למשל, האזור העני בעולם, משתמשות רק 21% מהנשים באמצעי מניעה, לעומת ממוצע עולמי של 60%.

 

שני שלישים מהאוכלוסייה באזור הסהרה מתגוררת באזורים כפריים, ולפחות ממחצית מהם יש גישה למים נקיים. שיעור תמותת התינוקות באזור גבוה פי 15 משיעור תמותת התינוקות במדינות מפותחות, ותוחלת החיים היא 48 שנים, לעומת ממוצע עולמי של 67 שנים. אוכלוסיית האזור צפויה לגדול ב-130% עד 2050, לעומת קצב גידול של 43% בכלל העולם ושל 3% במדינות המפותחות.

 

לפי המחקר, המדינות בהן שיעור הילודה הוא הגבוה ביותר הן ניג'ר, מאלי, סומליה, אוגנדה, אפגניסטן וגינאה-ביסאו. בין המדינות בהן שיעור הילודה הוא הנמוך ביותר נמצאות דרום קוריאה, טייוואן, פולין, אוקראינה ובלורוס. תוחלת החיים ביפן היא הגבוהה ביותר, 82 שנה, ובבוטסוואנה ולסוטו היא הנמוכה ביותר - 35 שנה.

 

 

למרות הירידה בשיעורי הילודה במדינות המפותחות, אוכלוסיית העולם צפויה להמשיך ולגדול מ-6.5 מיליארד כיום ל-9.3 מיליארד ב-2050. הודו עתידה לתפוס את מקומה של סין ב-2050 כמדינה המאוכלסת ביותר בעולם, עם 1.63 מיליארד תושבים לעומת 1.44 מיליארד בסין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ילדים רעבים בניג'ר
צילום: איי פי
מומלצים