שתף קטע נבחר

החלו ללמוד מחוץ לגוש: "עכשיו נפל האסימון"

תלמידי תיכון שפונו מרצועת עזה החלו היום את שנת הלימודים בשער הנגב. "פתיחת שנת הלימודים היום היתה שונה עבורי", מעיד גיא סעדון מאלי סיני, "אחרי שראיתי חברים מהרצועה שהתפזרו לכל מיני מקומות התחלתי לקלוט מה קרה". חברו, מיתר ברדה: "לאט לאט זה מתחיל להיכנס לך לראש איפה היינו ולאן אנחנו הולכים. עכשיו נופל האסימון". מנהל התיכון: "יש לנו משימה חינוכית לא פשוטה"

תחת איום הקסאם, נפתחה היום (א') שנת הלימודים עבור 1,200 תלמידי התיכון בשער הנגב, בהם 120 תלמידים שפונו מרצועת עזה. מחר יחלו את הלימודים כ-80 תלמידי בית ספר יסודי, אף הם ממפוני הרצועה. הלימודים ב"שער הנגב" מתחילים מוקדם מהרגיל כדי שלתלמידים יהיה "גשר" בין יום הכיפורים לסוכות, וגם במטרה להצליח אולי לצלוח את איומי ההשבתה ב-1 בספטמבר.

 

עבור חלק גדול מהם אלה הם בתי הספר בהם למדו בעבר. רוב תלמידי צפון הרצועה למדו בתיכון בשער הנגב, אליהם יצטרפו עוד כמה עשרות תלמידים חדשים, אלא שגם היום מידת חוסר הוודאות היא רבה. תלמידים רבים עדיין לא נרשמו ללימודים, בהם, למשל, תלמידי אלי סיני שחלקם שוהים במאהל ביד מרדכי.

 

המורים ואנשי הצוות עשו לא מעט עבודת הכנה לקראת קליטת ילדי המפונים, גם אלה הוותיקים הלומדים מבית הספר ועברו את חווית הפינוי. "ילדי המפונים הם הילדים שלנו עכשיו ואנו מחבקים אותם", אמר מנהל בית הספר, אהרל'ה רוטשטיין, "צריך לטפל בילד מאלי סיני שחווה את הפינוי אבל גם בחבר שלו מקיבוץ רוחמה שראה את הפינוי בטלוויזיה. יש לנו משימה חינוכית לא פשוטה, ואנו נתמודד איתה רק אחרי שנראה מה קורה בחצר בהפסקות. במהלך השבוע הקרוב נבנה תוכניות ונפעל יחד עם התלמידים והמורים".

 

ב"שער הנגב" צריכים להתמודד גם עם איום ירי הקאסם. בשנה האחרונה ספגה קריית החינוך, הכוללת את בתי הספר התיכון והיסודי, ירי קאסמים בלתי פוסק במהלכו נפגעו לא מעט מבנים. עקב כך הוחלט למגן את המבנים של בית הספר היסודי ובעתיד גם את התיכון, "אנו מקווים שמבנים הללו ייבנו בקרוב ובכלל שהירי לעבר קריית החינוך ייפסק", אמר רוטשטיין.

 

"רק עכשיו מתחילים להבין מה קרה"

 

עבור גיא סעדון מאלי סיני, תלמיד כיתה יב, היום הזה היה שונה מפתיחת שנת לימודים רגילה. סעדון ומשפחתו הגיעו מאלי סיני לדיור זמני באור-הנר ויעברו להתגורר בבת-הדר לאחר שיבנו את ביתם. "פתיחת שנת הלימודים היום היתה שונה עבורי. כל הטקס, בהתחלה המפגש עם חברים מאלי סיני שנמצאים בניצן, ביד מרדכי ובעוד כמה מקומות, שלא ראיתי מאז הפינוי, זה היה שונה בשבילי".

 

"גם בכיתה בשיעור הראשון עסקנו בעניין הזה של הפינוי ודיברנו על מה שקרה ומה קורה איתנו עכשיו, אני חושב שעכשיו מתחיל כל הקושי כי עכשיו מתחיל להיות לנו קשה, יש עוד הרבה חברים שהתפזרו בכל מיני מקומות שלא ראיתי אותם מאז הפינוי ואני חושב שכולנו רק עכשיו מתחילים להבין מה קרה", אמר.

 

לידו יושב חברו, מיתר ברדה, גם הוא מאלי סיני. ברדה עבר למלון שירת הים באשקלון עם בני משפחתו אחרי הפינוי ועכשיו נפגשו: "הקטע של המעבר למלון היה שונה כי אחרי כל הרעש והבלגן פתאום אתה מגיע למלון כמו לחופשה.

 היום פגשתי המון חברים שלא ראיתי גם מאלי סיני וגם ממקומות אחרים, והשנה זה שונה מכל שנה אחרת בבית הספר בגלל מה שעברנו, וגם אני חושב שרק עכשיו בעצם אנחנו מעכלים מה בכלל קרה ולאט לאט זה מתחיל להיכנס לך לראש איפה היינו ומה קרה ולאן אנחנו הולכים עכשיו נופל האסימון".

 

התחושה הזו מסתבר מלווה גם הורים חרדים שהגיעו עם ילדיהם הבוגרים לבית הספר. לדברי אחת האמהות, "אני חושבת שהקשיים מתחילים רק עכשיו ורק עכשיו הם מתחילים לחשוב מה קרה איתם ואני רואה את זה אצל הילדה שלי רק עכשיו הם מבינים מה קורה איתם והכל עוד לפנינו כי ההתפרקות שלהם והדרך שלהם להתמודד מתחילים רק עכשיו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גדי קבלו
פתיחת הלימודים היתה שונה הפעם
צילום: גדי קבלו
צילום: איתי צורי
בריכה שנפגעה מקסאם בשער הנגב
צילום: איתי צורי
מומלצים