שתף קטע נבחר

מחירי הבנזין יתייקרו ביום ה' ב-4.25%

מיום חמישי יעלה בנזין אוקטן 95 5.90 שקל בתחנות עם שירות מתדלק ובנזין 96 יעלה 5.94 שקל לליטר. זינוק גבוה יותר צפוי במחיר הסולר, עקב העלאת מס הבלו על הסולר ב-32 אגורות לליטר. מחיר ליטר סולר יעמוד מיום חמישי על 6.15 שקל לליטר

הזינוק הלילה במחירי הנפט הגולמי, אשר חצו לראשונה את הסף של70 דולר לחבית, לא יבוא עדיין לידי ביטוי במחירי הבנזין בתחנות הדלק בארץ בחודש הקרוב. השבוע, ביום רביעי בחצות, יועלו מחירי הבנזין למכוניות בשיעור של 4.25%, זאת בהתבסס על מחירי הנפט שנקבעו בשוק עד ליום שישי האחרון.

 

הזינוק הנוסף של 5% שנרשם הלילה במחירי הנפט הגולמי לא יבוא לידי ביטוי במחירי הבנזין בחודש הקרוב, שכן נוסחת החישוב של מחיר הבנזין בארץ לוקחת בחשבון רק את מחיר הסגירה שנקבע ביום שישי - פחות מ-67 דולר לחבית. אם מחירי הנפט הגבוהים יישארו בתוקפם גם במהלך חודש ספטמבר, נרגיש זינוק נוסף גם במחירי הבנזין בסוף ספטמבר.

 

ביום רביעי בחצות ייכנסו לתוקף מחירי הבנזין החדשים בארץ. מחיר בנזין מאוקטן 95 בתחנות שירות עצמי יגיע ל-5.79 שקל לליטר (לעומת 5.55 שקל כיום) ובנזין אוקטן 96 יעלה 5.83 שקל לליטר (לעומת 5.59 שקל כיום).

 

בתחנות עם שרות של מתדלק יש להוסיף למחירים עוד 11 אגורות לליטר - בנזין 95 יעלה ל-5.90 שקל ובנזין 96 יעלה 5.94 שקל לליטר.

 

זינוק גדול במיוחד צפוי במחיר הסולר למכוניות ומחירו יגיע לכ-6.15 שקל לליטר. מחיר הסולר אינו נמצא תחת פיקוח ממשלתי וחברות הדלק לא ממתינות עד לסוף החודש כדי לעדכן את מחירו כל אימת שמחירי הנפט בעולם עולים. במהלך חודש אוגוסט כבר ייקרו חברות הדלק את מחיר הסולר ב-30 אגורות, וב-1 בספטמבר יעלה מחירו שוב ב-32 אגורות, בגלל העלאת מס הבלו שהטיל האוצר על הסולר.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים