בשנה הבאה בישראל: אליפות השלכת סלולריים למרחק
אליפות ראשונה במסגרת ענף הספורט המקורי במיוחד תיערך בישראל בשנה הבאה. הזוכים יזכו בכרטיסים לאליפות העולם שתתקיים כבר בחודש אוגוסט בפינלנד. אפשר להתחיל להתאמן כבר עכשיו
הישראלים הם בין המשתמשים הכבדים בעולם בטלפונים סלולריים ומתקשים להיפרד אפילו לרגע אחד מהנייד שלהם, אך את זאת בדיוק הם יתבקשו לעשות אם ירצו להפגין תחרותיות בריאה ולזכות באליפות ישראל בהשלכת סלולריים למרחק.
אליפות העולם בהשלכת טלפונים סלולריים למרחק תיערך בשנה הבאה לראשונה גם בישראל. זאת, בעקבות חתימה על הסכם בין החברה העורכת את התחרויות ברחבי העולם, Savolina Festivals, לבין קבוצת סולגוד תקשורת, המעוניינת לקיים את האליפות גם בישראל.
תחרות השלכת הטלפונים למרחק נערכה לראשונה בשנת 2000 ועד כה התקיימה בפינלנד, נורווגיה, שוויץ וגרמניה. המארגנים מסבירים כי יזמו את הספורט המקורי הזה על מנת לעודד משתמשים למחזר את הטלפונים הניידים שלהם ובגלל "הכיף שבעניין". פינלנד היא מהמדינות המחוברות ביותר לסלולר בעולם, וחברות הביטוח במדינה מדווחות כי פינלנדים נוטים להשליך טלפונים ניידים לאגמים במדינה ולזהם בכך את הסביבה.
האליפות האחרונה נערכה לפני ימים אחדים בפינלנד וקטע הווידאו הבא מביא את הרגעים המלבבים מתוכה. מארגנת התחרות, כריסטינה לונד, הסבירה את הפופולריות של האירוע: "אנשים רוצים להשתחרר מעבדות הטלפון הנייד, ומהצורך להיות זמין כל הזמן".
קדם אליפות העולם בישראל ייערך במספר שלבים; בתחילה ייערכו המוקדמות ברחבי ישראל, הגמר הארצי ייערך במרכז הארץ והזוכים בגמר הארצי, יזכו בכרטיסים לאליפות העולם שתתקיים בחודש אוגוסט בפינלנד.
האליפות נערכת בשני מקצים - המסלול המסורתי, בו מושלך הטלפון מעבר לכתף. במסלול זה עוצמת, הינף היד משפיעה רבות על התוצאה. במסלול השני, פריסטייל, ניתן לזרוק את הנייד בסגנון חופשי, כאשר המתמודדים זוכים בנקודות על פי אסתטיקה וכוריאוגרפיה יצירתית, בניקוד מ-4 עד 10. כמו כן, יש מסלול לילדים ומסלול לקבוצות.
לפי חוקי התחרות יכולים המשתתפים להשתמש בטלפונים שיסופקו על ידי מארגני התחרות ויבדקו על ידם. על המכשירים להיות מקוריים ומשקלם ינוע בין 200-400 גרם.
אגב, השיא העולמי עומד על 82.55 מטרים. שיא העולם לצעירים עומד על 46.82 מטרים.