שתף קטע נבחר

ועדת החינוך לא אישרה תשלומי ההורים

התשלום היחיד שאושר הוא הביטוח, אשר היווה תנאי לפתיחת שנה הלימודים מחר. עדיין לא ידוע מתי תתכנס הוועדה שוב כדי לאשר את יתר התשלומים. חלק מבתי הספר גובים את הכספים מההורים באופן עצמאי ובניגוד לחוק. מנכ"לית משרד החינוך: "יש חשש שייגרם נזק גדול לתלמידים"

בצעד תקדימי, סירבה היום (ד') ועדת החינוך של הכנסת לאשר את תשלומי ההורים לבתי הספר, לפני פתיחת שנת הלימודים. התשלום היחיד שכן אושר הוא ביטוח תלמידים, על מנת לאפשר את פתיחת שנת הלימודים מחר כסדרה. עדיין לא נקבע מועד חדש להצבעה עבור שאר התשלומים.

 

ועדת החינוך אישרה את תשלום ביטוח התלמידים בסך 32 שקלים בלבד, ברוב של 12 תומכים מול שני נמנעים. שאר תשלומי החובה והרשות, כאמור, נדחו. מרבית חברי הכנסת שנכחו בוועדה התנגדו נחרצות לגובה התשלומים.

 

  • סך כל תשלומי החובה והרשות בטבלה שהוצעה על-פי משרד החינוך: קדם-יסודי 253 שקלים, כיתות א'-ה' 499 שקלים, כיתה ו' 867 שקלים, כיתה ז' 807 שקלים, כיתה ח' 1,015 שקלים, כיתה ט' בין 1,068 ל-818 שקלים, י'-י"א 855 שקלים ובכיתה י"ב 1,355 שקלים.

 

מנכ"לית משרד החינוך, רונית תירוש, הפצירה בח"כים לאשר את כל התשלומים: "אני תוהה ביני לבין עצמי מה יקרה בעוד שבועיים שלושה, בשונה ממה שקרה היום. יש חשש גדול שייגרם נזק לתלמידים. אני לא רואה מה התועלת בדחיית ההצבעה על התשלומים במלואם. הנושא לא ייפתר, זה לא שלפתע בעוד חודש יבוא מישהו וישלם במקום ההורים. בשנה שעברה פגענו בטיולים כשהורדנו ב-15 אחוזים את גובה התשלומים. צריך להפעיל שיקול דעת והגיון ולא לפגוע בהם יותר".

 

גובים את התשלום בניגוד לחוק

 

למרות שוועדת החינוך טרם אישרה את התשלומים, מזה כמה חודשים שחלק ממנהלי בתי הספר גובים את התשלומים בניגוד לחוק. בבית הספר הממלכתי "גולן" ברמת השרון, פורסמה הודעה להורים ובה פירוט תשלומי הרשות עבור טיולים, סל תרבות ומסיבות כיתתיות, בגובה 204 שקלים. בנוסף דורש בית הספר סכום של 460 שקלים עבור התמחויות הכוללות שיעורים, הרצאות וסדנאות לתלמידים וסכום נוסף בין 220 ל-250 שקלים, בהתאם לכיתה בה לומד התלמיד. בנוסף דורש בית הספר תרומת הורים לרווחת התלמידים בסך 175 שקלים, כך שבסך הכל תלמידי כיתות א' עד ד' ישלמו 1,087 ותלמידי כיתה ה' עד ו' 1,117 שקלים.

 

גם בחטיבת הביניים "עלומים" ברמת השרון דורשים מההורים 295 שקלים עבור ספרי לימוד וחוברות, 430 שקלים עבור רכישת שירותים מרצון (כסאות לבית הספר, לימודי של"ח, סיורים לימודיים חד-יומיים, תוכניות לימודים וידיעת הארץ). עוד נדרשת מההורים תרומה לרווחת התלמידים (חובש, חידוש ותחזוקת מחשבים ופרוייקט משפטים) בסך 180 שקלים ובסך הכל - 905 שקלים.

 

הגבייה נעשית על פי העלויות שנקבעו בשנת הלימודים הקודמת. כשהתברר שוועדת החינוך של הכנסת אינה מאשרת את התשלומים פורסמה הוראה לכל מנהלי בתי הספר להפסיק את הגבייה.

 

מכתב נוסף וחד משמעי יצא היום לכל בתי הספר חתום בידי יו"ר המזכירות הפדגוגית במשרד החינוך, לאה רוזנברג. המכתב אוסר מפורשות לגבות כספים מההורים, לבד מ-32 השקלים שאושרו לגבייה עבור הביטוח. ומה באשר לכספים שכבר נגבו? משרד החינוך טרם הכריע בסוגיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
רונית תירוש. הבעיה לא תפתר מעצמה
צילום: עמית שאבי
צילום: עופר עמרם
הולכים לבית ספר. מי ישלם על הפעילויות? (אילוסטרציה)
צילום: עופר עמרם
מומלצים