שתף קטע נבחר

לוד: גנים לילדים יהודים בלבד?

תושב ערבי בשכונת גני אביב בלוד רשם את בנו בן ה-3 לגן הקרוב למקום מגוריו, אבל ביום הראשון ללימודים הוצא הבן מהגן ובעירייה הסבירו: "הילד שלכם צריך להיות במסגרת שלכם" - כלומר בגן ערבי. ומתברר שזה לא המקרה היחיד בעיר. בצהריים יגיע הנושא לדיון בבית המשפט המחוזי בתל-אביב

האם עיריית לוד מונעת מילדים ערבים ללמוד בגנים יהודיים? אנואר אבו חסונה, תושב שכונת גני אביב בלוד, קיבל אישור בכתב שבנו בן ה-3 רשום כדין בגן "חמניה" בשכונת מגוריו, מרחק הליכה של דקות ספורות. לאשתו שהלכה עם בנם ביום הראשון ללימודים התברר שהבן לא יוכל ללמוד במקום. בעיריית לוד טוענים שהבעיה נעוצה ב"אזורי רישום" ושבנו צריך ללמוד בגן ערבי, מרחק הליכה של שעה מהבית. בצהריים יתקיים דיון בעתירה מנהלית שהגיש ארגון "עדאלה" בנושא הזה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב.

 

"ביום הראשון ללימודים הלכה אשתי עם הילד לגן. הגננות התקשרו, לפי הנוהל הקבוע בפתיחת כל שנת לימודים לעירייה כדי לאשר את הרשימה השמית של הילדים", סיפר אבו חסונה ל-ynet. "למרות שמחלקת הגנים בעירייה רשמה את בני ושלחה לי אישור בכתב, מסרה אותה מחלקה לגננת שנעשתה טעות ובני אינו רשום בגן".

 

האב מספר בזעם: "הם הודיעו לאשתי שצריך להוציא את בני מהגן אחרי שעתיים בלבד. הלכתי לעירייה לברר מה הסיבה לצעד זה ושם אמרו לי 'הילד שלכם צריך להיות במסגרת שלכם' - כלומר, עם הערבים. אמרו לי שעלי לרשום את בני לגן בו יש ילדים ערבים בשכונת הרכבת בלוד - מרחק חצי שעת נסיעה מביתי. אני לא מוכן לשלוח את בני לגן מרוחק כל כך ובאזור שהתפרסם בפשיעה ובסמים שבו. אני לא מבין מדוע אני לא יכול לשלוח את בני לגן הקרוב לאזור מגוריי, וזאת רק בגלל שיש בו רק יהודים".

 

גם ת', בן גיסתו בן ה-7 של אבו חסונה, סובל מבעיה דומה. הוריו של ת', ביקשו לרשום אותו לכיתה ב' בבית הספר "זבולון המר", גם הוא בשכונת "גני אביב" בלוד. "זו השכונה שבה אנו גרים. אני לא מוצא סיבה הגיונית לשלוח את ילדינו למוסדות חינוך רחוקים כל כך", מספר אבו חסונה.

 

ארגון עדאלה: בעיריית לוד זו מדיניות

 

דובר ארגון "עדאלה" שאליו פנו המשפחות, מרואן עתאמנה, אומר: "הילד למד בבית ספר מעורב המרוחק מהבית בשנה שעברה, ואמו רצתה שהוא ילמד בבית ספר שקרוב יותר לבית. בשכונה שבה גרה המשפחה יש שני בתי ספר קרובים. בעיריה הסבירו שעל-פי הכתובת של המשפחה, על הילד להירשם לבית הספר 'זבולון המר'. אולם, משביקשה האם לרשום אותו לבית הספר המדובר, הובהר לה שבעירייה יש מדיניות לפיה לא מקבלים לבית הספר תלמידים ערבים. זאת, למרות שסירבו להציג בפניה מסמך הקובע כי אכן ישנה מדיניות שכזאת".

 

"האם התעקשה שזכותה לרשום את הבן לבית ספר כראות עיניה, בוודאי בשעה שמדובר בבית ספר קרוב לבית, דבר שאינו מצריך אותה לצאת באמצע יום העבודה כדי להסיע אותו. אולם, העירייה לא רוצה שילד ערבי ילמד בבית הספר. פקידיה אף אמרו שלמען טובת הילד - עליו ללמוד בבית ספר שקרוב ל'תרבותו', קרי עם ערבים, אולם האם טענה כי היא יודעת טוב מכולם מה טוב לבנה.

 

"האם ניסתה לרשום את בנה החל מחודש מרס, ובהמשך פנתה אלינו", הוא מוסיף. "עדאלה" החליטו לפנות במקרה זה לערכאות משפטיות, "למרות שמשרד החינוך חזר בו מעמדתו והחליט שאין מניעה שהילד ילמד בבית הספר, מנהל החינוך ובית הספר עדיין דבקים בעמדתם ולא רוצים לקבל את הילד", מסביר עתאמנה.

 

ומה עם בנם הקטן של בני משפחת אבו חסונה? הוא יושב בינתיים בביתו וממתין להיתר ללכת לגן "חמניה". "לא נוותר ונילחם עד שיאפשרו לבני להירשם לגן הקרוב למקום מגורינו. נפנה לערכאות המשפטיות המתאימות ונבקש את סיוען. נלך עד הסוף בסיפור הזה", מבטיח אבו חסונה.

 

מעירית לוד נמסר בתגובה כי "הרישום לגני הילדים בלוד מתבצע על-פי איזורי הרישום ומקום המגורים. הורי הילד הופנו לרשום את ילדם בגן ילדים הסמוך למקום מגוריהם".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
גן ילדים. ארכיון
צילום: תומריקו
מומלצים