רוצח מעיין ספיר בפתח משפטו: "חנקתי בהשפעת סם"
משפטו של הנער תושב רחובות נפתח בבית המשפט המחוזי בתל אביב. הנער, שמעשיו זיעזעו מדינה שלמה, טוען כי ביצע את המעשים בהשפעת סמים ואלכוהול, ועל כן אינו נושא באחריות פלילית
הנער הנאשם ברצח הנערה מעיין ספיר הודה היום (ב') עם פתיחת משפטו בגרימת מותה בחניקה של ספיר. המשפט, הנערך בבית משפט המחוזי בתל אביב, נערך בדלתיים סגורות.
למרות שספיר גם נאנסה בטרם נרצחה, הנער אינו מודה במעשים המיניים שבוצעו בה. הוא גם אינו מודה ברצח. פרקליטו, אבי כהן, טען בבית המשפט כי הנער ביצע את המעשים תחת השפעת סמים ואלכוהול ודבק שהריח. לגירסתו, אין להטיל על הנער אחריות פלילית בשל כך.
בעבר דובר על ניסיון של הפרקליטות להגיע להסדר טיעון כלשהו עם הנער ופרקליטיו, אולם הניסיון לא צלח. בבית המשפט הוקראו בפני הנער סעיפי האישום כנגדו: רצח, "אונס ומעשה סדום". בהמשך יחל שלב ההוכחות, בו תנסה הפרקליטות להוכיח שהנער גם רצח ואנס את ספיר.
במאי השנה יצא הנער בשעות הבוקר לחופשה ממעון "מצפה ים" לביתו ברחובות, שם הוא מתגורר בחופשות עם אמו, בן זוגה, אחיו ואחיותיו. בשעות הערב יצא לכיוון הגן הציבורי ברחובות.
באותה שעה בדיוק שוחחה מעיין ספיר עם ידיד, ובתום שיחתם קבעו להיפגש בשעות הערב בקניון ברחובות. מעיין יצאה מביתה לכיוון הקניון וחצתה את הגן בדרכה. בדרכה אל הקניון הגיעה לרחוב גיבורי ישראל הסמוך לבית הספר אורט הנטוש, מטרים ספורים מהגן הציבורי שאליו הגיע הנאשם.
הנער הפיל את מעיין על המדרכה, תוך שימוש באלימות קשה. הוא גרר אותה לפתח נסתר בבית הספר הנטוש, שם באין רואה, כאשר הכרתה מעורפלת והיא שוכבת על בטנה, אנס אותה וביצע בה מעשה סדום, תוך שהוא משתמש נגדה באלימות רבה.
מיד לאחר מכן חנק לפי כתב האישום הנער את ספיר, תוך שימוש בידיו ובסרט שהיה במקום. בשלב מסויים, כאשר ביצע את המעשים, התקרב למקום עובר אורח ושאל את הנאשם לשלומה של מעיין. הנאשם דרש ממנו לעזוב את המקום בטענה שמעיין שיכורה והוא "מטפל בה". לאחר מעשה הרצח, נטש הנער את ספיר כשהיא עירומה לחלוטין וברח מהמקום תוך שהשליך את בגדיה לחצר בית קרוב.
בהמשך נמלט לביתו והסתתר בחדרו עד למעצרו על-ידי המשטרה. מיד עם מעצרו הודה הנאשם בחניקתה של הנערה ואף שיחזר את ביצוע הרצח. ביום הגשת כתב האישום אמרה אמה של ספיר, שרה, בקול חנוק מדמעות כשהחזיקה בתמונות בתה: "אסור לתת לו חיסיון של קטין. צריך להראות אותו לכל העולם, מדובר בשטן בהתגלמותו. אסור לתת לו לצאת לחופשי. הזבל הזה קיבל כל כך הרבה הקלות בחייו, האם מישהו ריחם על הבת שלי? כל אחד ששומע את זה צריך לצאת לרחוב ולעשות מעשה. צריך להכניס אותו לכלא לעונש מצטבר, שלא ייצא משם לעולם, זה לא פחות גרוע ממה שעשה יגאל עמיר, וזה לא פחות גרוע מרצח ראש הממשלה. לא רק אני איבדתי בת, גם אתם איבדתם דמות גדולה, היא הייתה יכולה להגיע לגדולה".