חברת התעופה דלתה תגיש השבוע בקשה לפשיטת רגל
חברת התעופה האמריקנית המקרטעת צפויה להגיש השבוע בקשה להגנה מפני נושים בבית המשפט לפשיטות רגל בניו-יורק. בנוסף, נודע כי החברה קרובה להסכם מימון חדש בהיקף של כ-1.7 מיליארד דולר
חברת התעופה האמריקנית דלתה איירליינס צפויה להגיש השבוע בקשה להגנה מפני נושים (Chapter 11), והיא קרובה להסכם מימון בהיקף של 1.7 מיליארד דולר שייאפשר לה להמשיך ולפעול גם במהלך פשיטת הרגל והארגון-מחדש. על כך דיווח היום העיתון "וול סטריט ג'ורנל".
לפי מקורות המקורבים לעניין, דלתה צפויה להגיש את הבקשה בבית המשפט לפשיטות רגל בניו-יורק. הבקשה תוגש לאחר אישור הדירקטורים של החברה. ל"וול סטריט ג'ורנל" נודע כי מועצת המנהלים צריכה גם לאשר
את הסכם המימון, שאמור להגיע מנושים של החברה בהובלת חטיבת המימון המסחרי של ג'נרל אלקטריק. ההצבעה צפויה להתרחש בסביבות סוף השבוע.
לפי ההסכם המוצע תקבל דלתה מימון חדש בהיקף של 650 מיליון דולר, ועוד מיליארד דולר להחזר הלוואה שקיבלה מ-GE בנובמבר האחרון, כדי להיחלץ מפשיטת רגל.
ה"וול סטריט ג'ורנל" מסר כי דוברת דלתה סירבה להגיב, ולא היה ניתן להשיג את תגובתו של דובר GE.
דלתה היא חברת התעופה השלישית בגודלה בארה"ב. החברה מנסה להימנע מפשיטת רגל כבר מספר חודשים, לאחר שספגה מכה קשה מהעלייה במחירי הדלק ומהתחרות הקשה עם חברות תעופה זולות.
דלתה מקיימת טיסות בקו ניו-יורק-תל-אביב באמצעות קוד-שרינג עם אל על. הכרטיסים שמכרה החברה בקו זה יהיו תקפים גם אם תאושר בקשתה של החברה להגנה מפני נושים.