שתף קטע נבחר

ארה"ב: נשלח נציגים להילחם בפיראטיות בעולם

משרד המסחר האמריקני ישלח צוותי "מומחים לקניין רוחני" למדינות כמו ברזיל, סין, הודו, רוסיה ואחרות, הידועות בהיקף הפיראטיות המתבצע בהן. ה-BSA תומכת

משרד המסחר האמריקני ישלח צוותי מומחים למדינות הידועות בהיקף גדול של פיראטיות ומוצרים מזויפים, במאמץ להילחם בהפרת הקניין הרוחני ברחבי העולם, כך אמר אתמול (ד') קרלוס גוטיירז, שר המסחר האמריקני.

 

הצוותים הללו, הפועלים תחת התואר "מומחים לזכויות קניין רוחני", יפעלו בברזיל, סין, הודו, רוסיה "וכל מדינה אחרת שתזדקק לסיוע". על פי דברים שנשא גוטיירז בפגישה עם מנהלים בסיליקון ואלי, הם יעקבו אחר מקרים מוכרים וינטרו את מצב ההפרות, וכן ישמרו על קשר יומיומי עם גורמים רשמיים באותן מדינות.

 

אנשים בכל מקום

 

"מדובר בעליית מדרגה בכל הנוגע למאמצינו להבטיח מעקב הולם. יהיו לנו אנשים במקום, שיעקבו אחר הטיפול בתיקים, ייעצו לחברות מקומיות וישמרו על קשר עם גורמים באותן מדינות", אמר השר.

 

גניבת קניין רוחני מעוררת דאגה רבה בקרב החברות בסיליקון ואלי ובמרכזי הייטק אחרים ברחבי ארה"ב.

 

"כשגנבי תוכנה אינם נענשים, החדשנות נפגעת והכלכלה סובלת מהאטה בצמיחה", אמר רוברט הולימן, מנכ"ל ה-Business Software Alliance (המוכרת כ-BSA). "ההכרזה הזו תספק ליצרני תוכנה סיוע מקומי חשוב במלחמה בגניבה באיזורים בעיתיים".

 

על פי מחקר שערכו לאחרונה ה-BSA וחברת המחקר IDC, כ-90% מהתוכנה המשמשת בסין מקורה בפיראטיות. בברזיל מדובר ב-64%, בהודו ב-74%, ברוסיה 87%, בתאילנד 7% ובמזה"ת - 58%. היקף פיראטיות התוכנה בישראל הסתכם ב-2004 בכ-33 אחוז, כאשר הדו"ח מגלה כי ההפסדים לחברות התוכנה הפועלות בישראל – בינלאומיות ומקומיות יחדיו – הגיע לסך של 66 מיליון דולר.

 

ביולי החליט ממשל בוש להקצות אדם לצורך קישור ותיאום בין הרשויות השונות שתפקידן להילחם בפיראטיות בחו"ל. לתפקיד מונה כריסטיאן ישראל ממשרד המסחר לתפקיד חדש. "אנחנו עושים כל שביכולתנו כדי להגן על מה שאתם יוצרים", אמר גוטיירז בעת שנאם במטה המרכזי של יצרנית השבבים Applied Materials.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים