שתף קטע נבחר

השופטת שזייפה לא תוכל לדון בתיקים, בינתיים

המדינה הודיעה היום לבג"ץ בתשובה לעתירת התנועה לאיכות השלטון שהשופטת שזייפה פרוטוקולים, הילה כהן, לא תדון בתיקים בבית המשפט שבו שובצה עד לדיון בעניינה בוועדה לבחירת שופטים בעוד שבוע. השופטת כהן עתרה מנגד לבג"ץ והיא דורשת למנוע את כינוס הוועדה

השופטת הילה כהן, שזייפה פרוטוקולים לדיונים שמעולם לא נערכו, לא תדון בתיקים בבית משפט באזור הצפון שבו שובצה, עד לדיון בעניינה בוועדה לבחירת שופטים - כך הודיעה היום (א') המדינה לבג"ץ בעקבות עתירתה של התנועה לאיכות השלטון בנושא.

 

בתנועה מגיבים בשביעות רצון משום שדרישתם העיקרית היתה שלא לאפשר לכהן לחזור לכס השיפוט עד לדיון בוועדה שאמורה להתכנס בעוד שבוע בדיוק.

 

אבל נראה שזו רק ההתחלה - השופטת כהן עתרה היום לבג"ץ בדרישה למנוע את כינוסה של הוועדה לבחירת שופטים, שאמורה לדון בעניינה. שרת המשפטים, ציפי לבני, הודיעה שתבקש מהוועדה שמתכנסת לצורך בחירת שופטים לבתי משפט השלום והמחוזי ברחבי הארץ שתעלה גם בקשה להדיח את השופטת כהן מתפקידה כשופטת.

 

בעתירתה לבג"ץ, טוענת כהן שלבני פועלת בחוזר תום לב, ומבקשת מבג"ץ להוציא צו ביניים שימנע את כינוס הוועדה עד להכרעה בעתירתה. בעתירה טוענת כהן שכינוס הוועדה והדיון בעניינה מהווה חוסר כבוד להחלטת בית הדין המשמעתי לשופטים, שהחליט להסתפק בנזיפה בלבד לשופטת כהן.

 

"בית הדין מצא את השופטת כהן מתאימה להמשיך בתפקידה כשופטת בתנאי שתועבר למקום אחר, וזו החלטה של ערכאה מוסמכת. זה לא ראוי ולא הגון לעשות את שעושה השרה לבני כעת", כתב בעתירה עורך הדין יעקב רובין המייצג את השופטת כהן. "שרת המשפטים מנסה להסתמך על חומר שהיה בידה כבר כשהגישה את הקובלנה נגד כהן. אם היא חשבה כבר אז שכהן אמנם מתאימה מבחינה ציבורית לתפקיד, היא הייתה צריכה כבר אז למנוע ממנה את המשך כהונתה כשופטת. אבל היא החליטה להעביר את זה לבית הדין המשמעתי לשופטים", טוען רובין.

 

פרקליטה של הילה כהן: מה כבר יכולנו לעשות?

 

כעת נשאלת השאלה מי בדיוק ידון בבג"ץ בעתירה - המשנה לנשיא בית המשפט העליון, מישאל חשין, ושופט בית המשפט העליון אליעזר ריבלין, הם השופטים שליוו את דעת הרוב בבית הדין המשמעתי והחליטו שלא להדיח את כהן בניגוד לדעת המיעוט שהציגה השופטת מוסיה ארד, שקבעה כי יש להדיח את כהן.

 

בעתירה נטען שהשרה לבני מחפשת דרך "לעקוף" את החלטת בית הדין המשמעתי ולכן פונה לוועדה למינוי שופטים. לשאלה, מדוע מתעקשת השופטת כהן להמשיך בתפקידה, אומר עו"ד רובין: "מה יכול האזרח הפשוט לעשות? הדרך היחידה לתקוף את הדבר היא באמצעות פנייה לבג"ץ ואני בטוח שבג"ץ ישקול את השיקולים הנכונים והטהורים". מפרוטוקולי הדיונים שנערכו בבית הדין המשמעתי והותרו לפרסום עולה כי השופטת כהן טענה שפעלה בתום לב וכי היא כבר שילמה את עונשה, לדבריה. היא טענה שמאז המקרה התדרדר מצבה הבריאותי והנפשי.

 

השופטת כהן טענה שעונשה הוא התיעוד באינטרנט: "אני בחורה רווקה וכשהגעתי לחיפה אמרו שלא התחתנתי מעולם. מצאתי מישהו כלבבי, אחד השופטים בחיפה הכיר לי. היום נכנסים לכל אתר, מקישים הילה כהן והכל יוצא. אני לא צריכה להגיד מה התוצאה של זה. מאז לא הצעתי להכיר אף אחד. הכי חשוב הכתם באינטרנט יישאר תמיד. כשמקישים הילה כהן, זה יצוץ... שילמתי עונש שלא כתוב בחוק".

 

כהן, מבית-המשפט לעניינים מקומיים בחיפה, הורשעה בבית-הדין המשמעתי לשופטים בזיוף פרוטוקולים מדיונים שמעולם לא נערכו. בין ההסברים שסיפקה הופיע גם הטיעון: "כולם עושים את זה". בעקבות ההרשעה בבית הדין המשמעתי, פנו אליה נשיא בית-המשפט העליון ומנהל בתי-המשפט ורמזו שעליה לפרוש. שרת המשפטים הודיעה שתפתח בהליכי הדחה. אפילו נציגות השופטים הארצית פרסמה בצעד חריג הודעה שקוראת לה ללכת הביתה. אבל השופטת הילה כהן הודיעה שלא תפרוש

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הילה כהן
צילום: עמית שאבי
המליץ שתפרוש. אהרון ברק
צילום: עמית שאבי
מומלצים