שתף קטע נבחר

סין: יוגבר הפיקוח על אתרי חדשות

הממשל הסיני הודיע היום על הטלת מגבלות חדשות על אתרי חדשות, המחויבים מעתה בהרשמה מוקדמת ונדרשים לא רק "לשרת את העם והסוציאליזם", אלא גם לדאוג לחינוכו הנאות של הציבור

ממשלת סין הכריזה היום (א') על שורת מגבלות חדשות שיוטלו על אתרי חדשות מקוונים, המהווה צעד נוסף בנסיונה לצנזר אתרי אינטרנט מתחומים נוספים, כגון קבוצות דיון.

 

"המדינה אוסרת על הפצתן של חדשות הכוללות תכנים המנוגדים לבטחון הלאומי או לאינטרס הציבורי", צוטטה סוכנות הידיעות הרשמית Xinhua, בהסבירה את התקנות, שנכנסו לתוקפן באופן מיידי. התקנות הוצאו מטעם משרד תעשיית המידע ומועצת המדינה, הפרלמנט הסיני ותפקידן ל"הביא להסדרת ניהול החדשות והמידע".

 

Xinhua לא פירטה מהם הכללים החדשים, אולם דווח כי אתרי חדשות חייבים "להיות ממוקדים בשירות העם והסוציאליזם ולשים דגש על חינוך ראוי של הציבור, בתוך שמירה על האינטרסים הלאומיים והציבוריים".

 

עוד נאמר כי התקנות אוסרות על פירסום חדשות שאינן עוסקות באירועים אקטואליים או פוליטיקה, אולם לא נמסר אילו נושאים נכנסים תחת קטגוריה זו. רק "חדשות בריאות ומתורבתות ומידע שמועיל לשיפור איכות האומה, מועיל לפיתוחה הכלכלי ותורם להתקדמותה החברתית מותר לפרסום", נכתב.

 

על פי Xinhua, ארגוני חדשות מוכרים יזדקקו לרשיון הפעלת אתרי חדשות, ומפעילי אתרים חדשים מחויבים להירשם במשרדי המידע של הממשלה. עד כה חויבו בהרשמה רק אתרים אישיים, כמו בלוגים, שכמה מהם נסגרו לאחרונה, בצו ממשלתי.

 

100 מיליון גולשים

 

סין מחזיקה בכוח שיטור מקוון, שתפקידו לעקוב אחר המתרחש ברשת, מתוך מטרה לשלוט בתכנים. פרסומים הכוללים ביקורת נגד הממשל או עוסקים בנושאים רגישים ושנויים במחלוקת - נמחקים באופן מיידי.

 

מאז מרץ השנה, הוגבלה הגישה לקבוצות דיון מקוונות באתרים של אוניברסיטאות, והיא מותרת לסטודנטים בלבד, שגם הם וממנהלי האתרים - חייבים להזדהות באתר בשמם המלא. צעד זה שם קץ לאחד מאמצעי הביטוי הפופולריים ביותר בקרב גולשים סינים, שחשים צורך עז להביע את דעתם בעניינים רגישים.

 

כיום מונה אוכלוסיית הגולשים במדינה האסיאתית כ-100 מיליון איש, והיא ממוקמת במקום השני אחרי ארה"ב, שם רשומים 135 מיליון גולשים.

 

חוקים מעורפלים

 

בעוד שהממשלה הקומוניסטית מעודדת שימוש באינטרנט לצרכי חינוך ועסקים, היא מטילה צנזורה קפדנית על התכנים ברשת וחוסמת תכנים הנחשבים בעיניה לחתרניים או פורנוגרפיים. בנוסף, הגישה לאתרי חדשות בינלאומיים רבים חסומה בפני הגולשים הסינים כדבר שבשגרה.

 

משתמשים שמפרסמים ברשת כתבות שאינן מביעות הסכמה לפעילות ומדיניות הממשל או מביעים את דעתם העצמאית בחדרי צ'ט - נאסרים על בסיס קבוע, ומואשמים בהפרת חוקי אבטחה המנוסחים בצורה מעורפלת.

 

כחלק ממלחמת החורמה הממשלתית, נסגרו אלפי בתי קפה אינטרנט ברחבי סין, שהיוו אמצעי חיבור עיקרי לתושבים רבים שאינם יכולים להרשות לעצמם להחזיק מחשב אישי. הרשויות בשנחאי הציבו מצלמות מעקב והחלו לדרוש מהמבקרים במקומות אלו להירשם באמצעות תעודות הזהות שלהם, על מנת שיוכלו לנטר את פעילותם באינטרנט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סין. מקשיחה את הפיקוח על האינטרנט
מומלצים