שתף קטע נבחר

מנהל תיכון בנגב: אנחנו משחקים רולטה רוסית

"הקסאמים נחתו בשטח המוסד ופגעו בכיתות הלימוד ובתחנת ההסעות. אני לא רוצה לדמיין מה היה קורה אם קסאם היה נוחת כאן במהלך יום הלימודים", כך מנהל תיכון שער הנגב שמספר ל-ynet על שגרת הקסאם ומחדלי המיגון

"כשפתחתי הבוקר את שערי בית הספר וקיבלתי 1200 תלמידים לכיתות לא ממוגנות, הרגשתי כמי שמשחק ברולטה רוסית", כך אמר היום (ב') ל-ynet מנהל בית הספר התיכון בשער הנגב, אהרל'ה רוטשטיין. אתמול הושבתו הלימודים בבתי הספר בשדרות ובשער הנגב בעקבות מטח הקסאמים ששוגר לאזור בסוף השבוע.

 

ההסלמה ברצועה:

 

"הקסאמים נחתו בשטח המוסד ופגעו בכיתות הלימוד ובתחנת ההסעות. אני לא רוצה לדמיין מה היה קורה אם קסאם היה נוחת כאן במהלך יום הלימודים. זאת התעלמות ברמה הממלכתית. אני אומר שעד שלא יישפך דם, או חלילה ייהרג כאן ילד, לא ייעשה כאן מה שצריך להיעשות?", אמר רוטשטיין בדאגה.  

 

כ-35 רקטות הקסאם שנחתו בשישי-שבת בשדרות ובישובי עוטף עזה, הציגו מציאות קשה יותר למנהלי מוסדות החינוך הקיבוציים במועצות האזוריות שער הנגב ואשכול. כ-4400 תלמידים מגיל יסודי ועד תיכון לומדים במוסדות אלה, שרובם אינם ממוגנים מפני הקסאם. התקרות ברוב כיתות הלימוד בארבעת בתי הספר: הבשור, ניצני עוז והיסודי והתיכוני בשער הנגב, הינן תקרות רכות. כל פגיעת קסאם עלולה להפוך אותן למלכודת מוות, ל-30 עד 40 ילדים הלומדים בכל כיתה.

 

מצב זה של מוסדות החינוך של הקיבוצים מסביב לעזה אינו שונה בהרבה ממצב הבתים ביישובים שהפכו בסוף השבוע האחרון לקו האש. גם שם עדיין לא נראות התוצאות של "חליפת המיגון" אשר תוכננה על ידי משרד הביטחון, פיקוד העורף ופיקוד הדרום. אין עדיין את כל הגדרות הנדרשות, אין חדרי ביטחון ואין עדיין אמצעים אלקטרוניים. רק כ-70 מליון שקלים מתוך 210, שהוקצו לתפירת "החליפה", נמצאים בשלבי ביצוע שלא הגיעו למימוש.

 

אבל מטחי הקסאמים בסוף השבוע הזה חידדו את השאלה הרחבה: האם מערכת הביטחון אכן נתנה מערכת מיגון הולמת לאיום העזתי המתעצם? יתרה מזאת, אלפי חברי הקיבוצים והמושבים הסובבים את עזה, שואלים את עצמם מאז סוף השבוע, אם אין הם מהמרים על חיי ילדיהם, כאשר הם שולחים אותם למוסדות חינוך בלתי ממוגנים. באשכול ובשער הנגב בטוחים שכן, אך עדיין מקווים שמכתבי הזעם וטלפונים של פיוס משר כזה או אחר, יקרבו את הגאולה.

 

"אנו בתחושה שאנו לבד במערכה הזו"

 

"במשך כארבע שנים מתמודדת אוכלוסית בית הספר עם מתחים ופחדים בלתי נסבלים בעקבות נפילת הקסאמים", כתב אמש ועד מורי שער הנגב, המייצג 2100 תלמידים ומאות מורים, לשרת החינוך לימור לבנת. "בסוף השבוע האחרון היה מטח בלתי פוסק של קסאמים, חלקם נפלו בתחומי בית הספר וגרמו נזקים בכיתות הלימוד ובתחנת ההסעות. אנו בתחושה שאנו לבד במערכה הזאת. אנו מבקשים ביקור של נציג מטעמך כדי להבטיח התייחסות לבטחון תלמידנו, קרי מיגון כיתות, הקמת מרחבים מוגנים ותגבור הסעות, על מנת למנוע מצב בו תלמידים ממתינים זמן רב וכדי שנוכל לשמור על שגרת החיים ועל בריאותם הנפשית של ילדינו. אנא התייחסי בהקדם לפנייתנו כדי למנוע פגיעה בחיי אדם ולמנוע מצב בו ניאלץ לסגור את בית הספר באין פתרונות הולמים", כתב הוועד.

 

אתמול התקשר שמעון פרס לראש המועצה האזורית אשכול, אורי נעמתי, והודיע לו שהוא מטפל בקידום התביעה של ראשי הרשויות לתהחיל את חליפת המיגון שנקבעה ליישובי עוטף עזה לאלתר. בפועל, בשטח, אין עדיין שום החלטה להפשיר עוד כ-140 מליוני שקלים ולפעול במלוא המרץ, כמו שצה"ל ומערכת הביטחון הראו בהתנתקות, כדי למנוע שפיכות דמים בשל אי השלמת מיגון יישובי עוטף עזה ובעיקר מוסדות החינוך המופקרים. הקצב איטי להחריד ותושבי היישובים בסיכון מיידי, כמו נתיב העשרה, נחל עוז וכרם שלום ותלמידי הקיבוצים, מופקרים.

 

"בבית הספר התיכון יש לי 12 כיתות לא ממוגנות ובבית הספר היסודי כיתה אחת", אמר ל-ynet אורי נעמתי. בימים האחרונים כתבנו מכתבים לאוף פיקוד העורף, לרמטכ"ל, לשר הביטחון ולראש הממשלה בתביעה מיידית למיגון הכיתות. בינתיים הוריתי למערכת החינוך לפעול באמצעים שבידינו, כמו העברת תלמידים ללמוד בכיתות ממוגנות פיזור ותגבור ההסעות, כדי למנוע מצב שתלמידים רבים יהיו חשופים במשך זמן ארוך לקסאמים. אני מאוד מקווה שהבטחתו של המשנה לראש הממשלה פרס תמומש ואותחה חליפת מיגון שנקבעה, שגם בה יש חורים והיא אינה מספקת תבוצע לאלתר", אמר.

 

"ישובי עוטף עזה בכלל ומוסדות החינוך בפרט הפכו להיות בני ערובה", מסכם תא"ל במיל' צביקה פוגל, מי שהיה לא מכבר ראש מטה פיקוד הדרום ובין יתר תפקידיו, היה אחראי להקמת מערך ההגנה של הנגב המערבי בצה"ל.

 

"שמעתי אתמול את א-זהאר אומר שיפסיק לירות קסאמים ואחריו יועץ של דחלאן שעונה לא-זאהר ומציע לו לרדת מהעץ. אני אומר לשניהם ולמערכת הביטחון הישראלית: הילדים שלנו אינם קופים שכל פעם שמישהו עולה על איזה עץ, אנחנו נצטרך לטפל בו. על ממשלת ישראל לתת מייד מענה להפקרת מוסדות החינוך, כדי שילדינו יוכלו לחזור בשלום הביתה. שחררו מיד את התקציבים ואל תשקיעו אותם בגדרות מיותרות ובגדרות חסרות תועלת. חזקו את הגגות של כל מוסדות החינוך כדי למנוע את האסון הבא", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שם גולסט, קריית חינוך שער הנגב
המנהל רוטשטיין. "רולטה רוסית"
שם גולסט, קריית חינוך שער הנגב
צילום: אמיר כהן
ההרס שזרע הקסאם
צילום: אמיר כהן
צילום: אמיר כהן
המורים ביום השביתה
צילום: אמיר כהן
שם גולסט, קריית חינוך שער הנגב
תיכון שער הנגב
שם גולסט, קריית חינוך שער הנגב
מומלצים