למרות שהורשע ב-146 עבירות - שוחרר ממעצר
גבריאל שרעבי נעצר בסוף השבוע בחשד שביצע מעשה אינוס בנערה, אך שוחרר ממעצר. בהמשך נתפס מכייס עוברים ושבים בשוק הכרמל, אך שוחרר שוב בערבות עצמית, שאותה יוכל להפקיד מחר. אולי כדי שהוא יכייס עוד אזרחים במטרה להשיג את הכסף הדרוש?
בסוף השבוע עצרה משטרת מחוז תל אביב את גבריאל שרעבי, בן 54 מפתח תקוה, בחשד שביצע מעשה אינוס בנערה בחוף ירושלים בתל אביב. לשרעבי 146 עבירות קודמות, אך הוא שוחרר בערבות. גם היום (ב') שחרר אותו בית המשפט ממעצר, לאחר שנעצר בחשד שכייס עוברים ושבים בשוק הכרמל.
המשטרה פתחה בחקירה וגבתה גרסאות מהמעורבים בפרשה. השוטרים אף ביקשו שבית המשפט יעצור אותו. אולם, למרות שנצברה לחובתו שורה ארוכה של הרשעות ואישומים החל משנות ה–60' המאוחרות, בין השאר בעבירות רכוש, סמים, מסירת הודאות סותרות, התחזות לאדם אחר, ניסיונות לקבלת דבר במירמה, קבלת דבר במירמה ועוד רישום אחד בנושא עבירת מין משנת 2000, ובסך הכל עד היום מדובר ב–146 הרשעות קודמות, החליט בית המשפט כי שרעבי לא מסוכן מספיק לציבור ושחרר אותו בערבות עצמית בצד ג' בסך של 3,000 שקלים, והפקדה עצמית של 400 שקלים.
לא עברו שלושה ימים ושרעבי שוב מצא את עצמו בבית משפט השלום בתל אביב. הוא נעצר בחשד שכייס עוברים ושבים בשוק הכרמל, ואף הודה במיוחס לו. בבית המשפט אמר היום נציג המשטרה רס"מ יוני הירשהורן, לאחר שביקש לשחררו בערבות: "אבקש הרחקה מהעיר תל אביב ומאזור חוף הים. בכל פעם הוא מסתבך באירוע אחר".
שרעבי קפץ על ההזדמנות ואמר: "יש לי אחות נכה, אני מוכן לא להתקרב לתל אביב". השופט יצחק יצחק שחרר אותו שוב בערבות עצמית בצד ג' על סך 3,000 שקלים, הפקדה במזומן בסך 500 שקלים ואסר עליו להימצא בעיר תל אביב למשך 60 יום.
השופט גם נתן לשרעבי ארכה על מנת להפקיד את הערבות עד מחר.