שתף קטע נבחר

מש' השיכון: מבצע הזכאים בגליל בנגב ובי-ם - הצלחה

מאז החל מבצע מענקי העידוד, בחודש יוני, הוכפל מספר רוכשי הדירות הזכאים בנגב, בגליל ובירושלים, העומדת בראש הרשימה. משרד השיכון העניק עד כה יותר מ-12 מיליון שקל לזכאים

ארבעה חודשים עברו מאז החל מבצע עידוד הזכאים (זכאי משרד השיכון) לרכישת דירה בנגב, בגליל ובירושלים, ובמשרד השיכון מודים כי אפילו הם לא ציפו להצלחה בסדר גודל כזה - בין החודשים יוני-אוגוסט העניק המשרד מענקים בהיקף 12 מיליון שקל והוכפל מספר רוכשי הדירות הזכאים באזורים אלה.  

 

ביוני השנה יצא משרד השיכון בשיתוף עם משרדי המשנה לראש הממשלה והאוצר, במבצע לעידוד רכישת דירות בנגב, בגליל ובירושלים. המענק לרוכשים נע בין 20 ל-25 אלף שקל והוא מיועד למשפחות חסרות דירה, הרוכשות דירה חדשה או דירת יד-שנייה, בבניה רוויה ואשר חתמו על חוזה רכישה בתקופה שבין יוני לאוקטובר השנה. את הסיוע במענק ניתן יהיה לממש עד סוף אפריל 2006. העלות התקציבית של המבצע הוערכה על ידי האוצר ב-55 מיליון שקל.

 

בחודש יוני רכשו הזכאים יותר מ-500 דירות יד ראשונה ושנייה ביישובי המבצע. על פי אומדן אגף האיכלוס במשרד השיכון, המספר הממוצע של רוכשים בחודש יוני היה כפול מהממוצע החודשי שאפיין את שנת 2004 באזורים בהם חל המבצע (246 מימושים). 

 

ניתוח התפלגות מימוש המענקים, לפי יישובים, מעלה כי בראש הרשימה עומדת כיום ירושלים - עם 135 מממשים, באר שבע - 125 מממשים, עכו, כרמיאל ונהריה - עם ממוצע של 38 מימושים.

 

שר השיכון, יצחק הרצוג, אומר כי התחזיות הפסימיות באשר להצלחת המבצע מתבדות: "אין ספק שהנתונים מצביעים על התעוררות באזורי הנגב והגליל. הגידול בולט במיוחד ביישובים באר שבע, ירוחם, נהריה, נצרת, ערד, קריית שמונה ושדרות".

 

לדבריו, השוק מציע היום בנוסף למענקים, תנאים אופטימאליים לרוכשים הכוללים: סבסוד הלוואות, הפחתת מע"מ, ביטול מדרגת מס רכישה, ריביות נמוכות ועדיין מחירי דירות נמוכים.

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנגב. 125 מימושים בבאר שבע
הנגב. 125 מימושים בבאר שבע
צילום: חיים הורנשטיין
קריית שמונה. התעוררות
קריית שמונה. התעוררות
צילום: אביהו שפירא
מומלצים