שתף קטע נבחר

הביטוח הלאומי נגד הלמ"ס: אל תפחיתו בחומרת העוני

הסטטיסטיקן הממשלתי הראשי הצהיר הבוקר כי אינו מאמין בנתוני העוני, כפי שמפרסם הביטוח הלאומי, וקרא לרשויות להשתמש בדרכים אחרות למדוד את חומרת העוני בישראל. פקידי הביטוח הלאומי לא נשארו חייבים: "אל לנו לנסות לצמצם את מדידת העוני באמצעים מלאכותיים של שינוי שיטת המדידה"

הביטוח הלאומי נגד הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: ראשי הביטוח הלאומי מאשימים את הסטטיסטיקן הממשלתי הראשי, פרופסור שלמה יצחקי, כי הוא מנסה "לצמצם ולהפחית את חומרת התופעה של המצוקות האנושיות והחברתיות, הבאות לידי ביטוי במדידת קו העוני, באמצעים מלאכותיים של שינוי שיטת המדידה".  

 

הביטוח הלאומי מפרסם מדי שנה את "דו"ח העוני", הקובע כמה אנשים נמצאים מתחת לקו העוני, כלומר, מרוויחים פחות מחצי ההכנסה החציונית לנפש. ואולם, פרופ' יצחקי, אמר  היום במסיבת עיתונאים של הלשכה לסטטיסטיקה, כי לדעתו קו העוני הוא נתון שרירותי וחסר משמעות, וקרא למדינה להתבסס על שיטת מדידה שונה, שתמדוד את רמת אי-השוויון במשק ולא את מספר העניים (ראה מסגרת). יצחקי לא טען שנתוני העוני של הביטוח הלאומי הם מופרזים, אלא חסרי משמעות.

 

פקידי הביטוח הלאומי לא נשארו חייבים. "שיטת מדידת העוני שנהוגה בישראל ונערכת בביטוח הלאומי היא השיטה הנהוגה ברוב העולם המערבי, והיא מקובלת על רוב החוקרים וקובעי המדינינות בארץ ובמערב", נמסר ל-ynet מהביטוח הלאומי בתגובה לדברי יצחקי. "המוסד מציג מדי שנה תמונה כוללת ורב-מימדית של העוני, כולל מדידות עומק העוני וכולל בדיקת רמת אי-השוויון בהכנסות. ראוי לציין ששיטת מדידת העוני מבוססת על נתוני הלמ"ס".

 

"בחנו גם שיטות מדידה אחרות של העוני, המבוססות על רמת ההוצאות, שגם הן הצביעו על מגמות דומות של עלייה בשיעורי העוני בשנים האחרונות". 

 

"עדיף להתייחס לממצאים ברצינות, ולחפש דרכים לשיפור, ואל לנו לצמצם ולהפחית מחומרת התופעה של המצוקות האנושיות והחברתיות, המתבטאות במדידת קו העוני כפי שהיא נעשית כיום", אמרו בביטוח הלאומי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
עוני בישראל: החוקרים מתווכחים על דרכי המדידה
צילום: חגי אהרון
מומלצים