קפיצה קטנה למזרח - נודלס צמחוניים
יעל גרטי מגישה שלוש מנות נודלס צמחוניות, טעימות מאוד וקלות להכנה, שמרכיביהן מצויים כמעט בכל מרכול

נודלס בעיני זה סוג של קסם או כישוף. הכנה מהירה, חומרים פשוטים, ברגע נוצרת מנה נפלאה – וברגע היא נעלמת, לא מותירה עקבות. ארוחה שלמה - בחמש עד עשר דקות עבודה. הנודלס האלה לא מצריכים גישה לחנות המתמחה במוצרים מן המזרח הרחוק. כל החומרים מצויים ברוב המרכולים.

 

 

מקלוני אורז עם חצילים, בצל ירוק, רוטב סויה וג'ינג'ר

 

אופן ההכנה הזה של החצילים במנה הזו הופך אותם למושלמים. לא שמנוניים וטעימים להפליא. מקלוני אורז לא מבשלים בסיר: פשוט מניחים בקערה עם מים רותחים והם מוכנים בשלוש דקות

 

החומרים (ל-2 מנות):

1 חציל

1 כף שמן שומשום

5 גבעולי בצל ירוק

חתיכת ג'ינג'ר טרי בגודל 2X2 ס"מ

3-4 כפות רוטב סויה ("קיקומן" מומלץ)

200 גרם מקלוני אורז

פלפל שחור גרוס גס

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את החציל. חותכים לקוביות ומניחים בשושנת אידוי או כלי במבוק (או מסננת ניירוסטה) בתוך סיר עם מעט מים רותחים בתחתיתו, מעל אש בינונית. מאדים תוך ערבוב אקראי במשך 10-13 דקות עד שהחצילים משחימים מעט. מניחים בצד.
  2. חותכים בצל ירוק לחתיכות באורך 3 ס"מ. קולפים ג'ינג'ר וקוצצים דק.
  3. מחממים שמן שומשום במחבת / ווק מעל אש בינונית-גבוהה ומטגנים בצל ירוק. כעבור שתי דקות מוסיפים ג'ינג'ר ומטגנים במשך דקה. מוסיפים חצילים ומטגנים במשך דקה. מוסיפים רוטב סויה ומעט פלפל שחור גרוס גס. מניחים בצד.
  4. מכניסים מקלוני אורז לקערה עם מים רותחים, מערבבים קלות ומניחים למשך 3-4 דקות. מסננים ומוסיפים לרוטב. מערבבים מעל אש בינונית במשך דקה. בודקים תיבול ובמידת הצורך מוסיפים רוטב סויה או פלפל. מגישים מיד.

 

 

נודלס עם פטריות יער, שיטאקי, רוטב סויה ובצל ירוק

 

מנה קלה להכנה שנטרפת במהירות

 

החומרים (ל 2-3 מנות):

25 גרם פטריות שיטאקי מיובשות

1 חבילה פטריות יער/ירדן

3-4 כפות שמן שומשום

4 גבעולי בצל ירוק

5 כפות רוטב סויה ("קיקומן" מומלץ)

פלפל שחור גרוס גס

200 גרם נודלס (אטריות ביצים שטוחות)

להגשה:

חופן עלי כוסברה טריה (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. משרים פטריות שיטאקי במים רותחים 10-12 דקות. בינתיים מנגבים קלות פטריות יער ופורסים לפרוסות ברוחב 1 ס"מ.
  2. מחממים כף שמן שומשום במחבת על אש בינונית-גבוהה ומטגנים פטריות יער עד להזהבה נאה. במידת הצורך מוסיפים מעט שמן שומשום. מוציאים ומניחים בצד.
  3. מוציאים את פטריות השיטאקי מהמים, סוחטים וחותכים לפרוסות ברוחב 1/3 ס"מ.
  4. חותכים בצל ירוק לחתיכות באורך 3 ס"מ.
  5. מחממים כף שמן שומשום במחבת על אש בינונית-גבוהה ומטגנים בצל ירוק. כעבור 2-3 דקות מוסיפים למחבת את השיטאקי. מטגנים במשך 2 דקות, מוסיפים 2 כפות רוטב סויה, פטריות יער ומעט פלפל שחור גרוס גס. מניחים בצד.
  6. מכניסים נודלס לסיר עם מים רותחים, על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים מעט שמן שומשום ומעט מלח. הבישול הוא מאוד קצר! מבשלים במשך 4-5 דקות ומסננים.
  7. מחזירים את הרוטב לאש, מוסיפים אליו את הנודלס ומוסיפים רוטב סויה לפי הטעם. בודקים תיבול- במידת הצורך מוסיפים רוטב סויה או פלפל. מגישים מיד, ניתן לעטר בעלי כוסברה טריים.

 


נודלס עם שני סוגי פטריות                                 (צילום:  אוהד ריינהרץ) 

 

 

נודלס עם חמאת בוטנים, חלב קוקוס, בצל ירוק ורוטב סויה

 

אם אתם לא אוהבים חמאת בוטנים - זה לא ילך, אבל אם אתם אוהבים או פתוחים לטעמים חדשים - הנודלס האלה, הקלים מאוד להכנה ובלתי דיאטטיים בעליל – יענגו אתכם

 

החומרים (ל 2-3 מנות):

1-2 כפות שמן שומשום

4 גבעולי בצל ירוק

1 כף חמאת בוטנים

4-5 כפות רוטב סויה ("קיקומן" מומלץ)

חצי פחית חלב קוקוס

פלפל שחור גרוס גס

200 גרם נודלס (אטריות ביצים שטוחות)

להגשה:

מעט עלי כוסברה טריה (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן שומשום במחבת / ווק מעל אש בינונית-גבוהה ומטגנים בצל ירוק. כעבור 2-3 דקות מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים היטב. מוסיפים רוטב סויה ומערבבים היטב. מוסיפים חלב קוקוס ופלפל שחור גרוס גס. מניחים בצד.
  2. מכניסים נודלס לסיר עם מים רותחים, על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים מעט שמן שומשום ומעט מלח. הבישול הוא מאוד קצר! מבשלים במשך 4-5 דקות ומסננים.
  3. מערבבים נודלס עם רוטב. בודקים תיבול, במידת הצורך מוסיפים רוטב סויה או פלפל שחור גרוס גס. מפזרים מעט עלי כוסברה טריים ומגישים מיד.

 

  • צילומים: אוהד ריינהרץ. לאתר שלו הקליקו כאן . 

 

 

    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה קפיצה קטנה למזרח - נודלס צמחוניים
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אוכל צמחוני
    מקלוני אורז עם חצילים
    צילום: אוהד ריינהרץ
    לחובבי חמאת בוטנים
    צילום: אוהד ריינהרץ
    ynet ספיישל
    לבשל עם יעל
    משהו מתוק
    תיק אוכל
    מתכון לבריאות
    הבולסת חוקרת