"חלוגה" - חלת דבש ואגוזים
לכבוד החג יצאנו לפגוש את 'מר לחם' - ארז קומורובסקי מ"לחם ארז", שילמד אותנו איך מכינים חלה מתוקה עם דבש ואגוזים ויסביר מדוע לחם טוב לא נשמר זמן רב
- צילום: שי רוזנצוויג
חלוגה - חלת דבש ואגוזי מלך
מתכון של ארז קומרובסקי - "לחם ארז"
המצרכים:
1 קילו קמח
120 גרם חמאה
540 גרם מים
180 גרם דבש
1 ביצה
50 גרם שמרים
30 גרם מלח
180 גרם אגוזי מלך
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים חוץ מהאגוזים והמלח. לשים היטב עד קבלת בצק אחיד וחלק.
- מוסיפים את האגוזים ולשים קצרות. בסיום מוסיפים את המלח ולשים עוד קצת.
- מתפיחים כשעתיים במקום חמים ולח.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). יוצרים מהבצק נקניק ומגלגלים לצורה הרצויה. אופים כ- 20 דקות.
- מומלץ להניח בתחתית התנור כלי ובו מים רותחים, ליצירת אדים, או לחילופין למרוח ביצה על הבצק לפני האפיה.
ללא חומרים משמרים
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים