שתף קטע נבחר

הנתיחה גילתה: הג'ירפה ג'וליה מתה מאוכל המבקרים

ג'וליה, הג'ירפה המסאית, מתה אתמול בספארי ברמת גן. מניתוח גופתה עולה כי האוכל שזרקו כנראה המוני המבקרים בחג לעברה, גרם למותה, 10 חודשים לאחר מות אחותה גאולה בנסיבות דומות. הספארי: "הקהל זורק מזון על הקרקע, הוא מתערבב בחול והג'ירפות אינן יודעות להפריד ביניהם. החול שקע בתחתית הקיבות וגרם למוות". בספארי שוקלים כעת להגביה את הגדר

המוני המבקרים שצבאו על הספארי ברמת גן במהלך החג וזרקו אוכל לעברן של הג'ירפות באתר, הם אלו שגרמו כנראה למותה של הג'ירפה ג'וליה. כך עולה מנתיחת גופתה בצהריים (ד') בבית החולים שבספארי.

 

המטפלים שהגיעו אתמול בבוקר לספארי כדי להאכיל את ארבע הג'ירפות נחרדו לגלות כי ג'וליה, ג'ירפה מסאית בת שמונה וחצי, שנולדה וגדלה בספארי, שרועה בחצר, ללא רוח חיים.

 

לדברי המטפלים, הג'ירפה התנהגה כרגיל בימים האחרונים. עיקר החשד נפל על התנהגות המבקרים הרבים שפקדו את הספארי במהלך החג. זאת בעקבות האירועים לפני עשרה חודשים, בהם מצאה את מותה אחותה של ג'וליה, גאולה, לאחר שקיבותיה נסתמו עקב אכילת שקיות מזון שנזרק לעברה מהמבקרים.

 


הג'ירפה ג'וליה (צילום: טיבור יגר) 

 

גופתה של הג'ירפה נשלחה הבוקר לנתיחה בבית החולים. הממצאים שהגיעו בצהריים הצביעו על התגבשויות חול רבות בקיבותיה של הג'ירפה שגרמו לסתימתן ולתוצאה הטראגית. "אמנם הפעם לא נמצאו שקיות שלמות של מזון, אבל נוכחות החול בקיבות נובעת ככל הנראה מהאכלה של קהל", אומרת שגית הורוביץ, דוברת הספארי ברמת גן.

 

לדבריה, "הקהל זורק הרבה פעמים את המזון על הקרקע, הוא מתערבב בחול והג'ירפות אינן יודעות להפריד ביניהם. החול שקע בתחתית הקיבות ויצר סתימה קשה. מבקרים רבים חושבים שפירות וירקות הם מזון מתאים שניתן גם על ידי המטפלים, אבל זו טעות קשה. גם אם עלה נופל על הקרקע, הוא יכנס לקיבת הג'ירפות עם הרבה מאוד חול".

 

שיטות ההאכלה של הג'ירפות אינן נעשות מגובה הקרקע, אלא באמצעות האכלה מגובה רב במתקנים מיוחדים בהם נמצא חציר, עלים וירקות המותאמים למערכת העיכול של הג'ירפה. המזון שהחיות אמורות לקבל לא אמור להימצא על הקרקע. לאחר מותה של הג'ירפה בתחילת השנה, מנהלי ועובדי האתר פתחו במלחמת "חינוך-פיקוח" כדי לנסות ולצמצם את מקרי ההאכלה הלא מבוקרים.

 

"האמנו שנצליח לחנך את הקהל, וזה לא עבד"

 

"כנראה שנאלץ לנקוט באמצעים הרבה יותר מחמירים. ניסינו לפתור את הבעיה בדרכים של פיקוח, הגברנו את כמות הפקחים בחגים ובשבתות, תלינו שלטי הסבר גדולים בכל האתר, גם המדריכים שלנו התחננו שוב ושוב בפני המבקרים והסבירו על הסכנות בהאכלת החיות, האמנו שנצליח לחנך את הקהל דרך ההסברים וזה לא עבד", הוסיפה הורוביץ באכזבה. "אנחנו יודעים שאנשים מאוד אוהבים לראות את הג'ירפות מקרוב, כי זו תחושה נפלאה של קירבה לחיית בר נדירה וחבל, זהו אחד המקומות היפים בספארי".

 

כרגע שוקלים בספארי להגביה את הגדר בחצר הג'ירפות בניסיון למנוע מקרה נוסף וימשיכו במלאכת ההדרכה והפיקוח. האם הטלת קנסות על מבקרים המתעלמים מהוראות הספארי תעזור לצמצם את מימדי התופעה? לדברי הורוביץ נעשה ניסיון בתחילת השנה לפעול להסדרת חקיקה של הנושא עם ח"כ גלעד ארדן (ליכוד), אך הדבר לא התקדם וכרגע רק פקחים ושוטרים רשאים להטיל קנסות במקום, מה שמשאיר למעשה את הספארי נטול כל יכולת חוקית להגן על החיות מפני המבקרים.

 

הורוביץ אמרה כי היא תשמח אם חברי כנסת ירימו את הכפפה וכרגע ממקדת את עיקר מאמציה בפניה לציבור המבקרים. "תבואו להנות ולהסתכל על החיות, את כל הממתקים, הפירות והירקות השאירו לילדים".

 

ח"כ ארדן הבטיח להרים את הכפפה לאחר שהכנסת תחזור מהפגרה. "בעקבות המקרה המצער ומצוקת בעלי החיים הנמצאים בגני החיות ומהווים הנאה לילדים ולציבור הרחב, אני אבחן חקיקה שתאפשר לקנוס מבקרים אשר בניגוד להנחיות המקום, מאכילים את בעלי החיים במזון הפוגע בבריאותם ולצערי אף מוביל למותם".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הג'ירפה ג'וליה
צילום: טיבור יגר
מומלצים