אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

הפתעה

מוכנים לדון. אסף שגב צילום: אלכס קולומויסקי
מוכנים לדון. אסף שגב צילום: אלכס קולומויסקי
 
מכתב ללבנת צילום: באובאו
מכתב ללבנת צילום: באובאו
 
שריד תוקף צילום: תומריקו
שריד תוקף צילום: תומריקו
 
מחאת הסטודנטים צילום: ניב כהן
מחאת הסטודנטים צילום: ניב כהן
 
אונ' תל-אביב צילום: ניב קלדרון
אונ' תל-אביב צילום: ניב קלדרון
 
 


 

התאחדות הסטודנטים: מוותרים על הפחתת שכר הלימוד

במכתב דרמטי לשרת החינוך, לימור לבנת, הודיע יו"ר התאחדות הסטודנטים, אסף שגב: "אנו מוכנים לוותר על מסקנות ועדת וינוגרד להפחית את שכר הלימוד ב-50%, ברצוננו להציע תוכנית מציאותית יותר". שר החינוך לשעבר, יוסי שריד, שמינה את ועדת וינוגרד, מגיב: "במקום להיאבק על עניין צודק, מעדיפים הסטודנטים להתחנף ולהתקרנף"

מורן זליקוביץ'
פורסם: 26.10.05, 19:56

ימים ספורים לפני פתיחת שנת הלימודים האקדמית מטיל יו"ר התאחדות הסטודנטים, אסף שגב, פצצה בדמות מכתב לשרת החינוך, לימור לבנת, ובו הוא מודיע שההתאחדות מוכנה לוותר על יישום המלצות וינוגרד, להפחתת שכר הלימוד ב-50% תוך חמש שנים. התוכנית התקבלה בשנת 2001 ועד היום הופחתו רק 26% משכר הלימוד. המכתב כבר מעורר תגובות נזעמות בקרב סטודנטים, שחלקם יצאו למאבק עיקש במטרה ליישם את ההמלצות.

 

יהורם מלכה, דובר השרה לבנת, מסר בתגובה: "שרת החינוך קיבלה את מכתבו של יו"ר התאחדות הסטודנטים והודיעה שתיפגש איתו במטרה לקדם את נושא הסטודנטים וההשכלה הגבוהה בישראל".

 

עצות חינם
"סטודנטים, תפסיקו לכתוב כמו תוכי" / מורן זליקוביץ'
לקראת פתיחת שנת הלימודים האקדמית ביום ראשון, פנינו לשני מרצים לשעבר, פרופ' יולי תמיר וד"ר יובל שטייניץ, כיום חברי כנסת כדי לתת המלצות בחינם לסטודנטים הטריים וגם המלצות למרצים. ח"כ תמיר: "מי שיושב ומסכם - לרוב, הכל נשאר על הנייר ולא בזיכרון"
לכתבה המלאה

השרה לבנת הודיעה כבר בחודש מרס שבכוונתה למנות ועדה חדשה לבחינת שכר הלימוד, ועדת ינאי, שתבטל את מסקנות ועדת וינוגרד להפחתה של 50% בשכר הלימוד. הסטודנטים פתחו במאבק, שכלל אירועי מחאה ועצומות. המאבק הופסק בעקבות הסכם קואליציוני שעליו חתמה שינוי עם ראש הממשלה, לפיו יקבלו מוסדות ההשכלה הגבוהה 315 מיליון שקלים. עבודתה של ועדת ינאי הוקפאה בעקבות הסכם קואליציוני עם מפלגת העבודה.

 

במכתב לשרת החינוך, כתב יו"ר התאחדות הסטודנטים: "אנו מוכנים לראשונה לדון בתוכנית חלופית לתוכנית וינוגרד ולוותר למעשה על מסקנותיה שהמליצו להפחית את שכר הלימוד ב-50%. ברצוננו להציג תוכנית מציאותית יותר שתהיה מקובלת על כל הגורמים הנוגעים בדבר, ושתיושם על כל סעיפיה - אחד לאחד".

 

אסף שגב כותב: "התוכנית, שמגובשת בעזרתם של מומחים רבים מתחומים שונים, תיתן מענה למצוקת התקציב החמורה של אוניברסיטאות המחקר, על מנת שרשימת פרסי הנובל מהאקדמיה הישראלית תלך ותתארך. בנוסף, ואף חשוב מכך, התוכנית החדשה תיתן מענה איכותי ומהותי לבעיית הפערים החברתיים שאינם מאפשרים לכלל האוכלוסיה, לרבות השכבות החלשות, נגישות להשכלה הגבוהה. אנו מאמינים שטיפול יסודי ומהיר בסוגיות אלו יסייע לחוסנה העתידי של מדינת ישראל בכלל ויכולותיה האקדמיות בפרט".

 

הביקורת על צעדי ההתאחדות לא איחרה לבוא. ארגון הסטודנטים - המקביל להתאחדות ומייצג את הסטודנטים במכללות תוקף אף הוא את הצעד. יו"ר הארגון, גל דאי, מסר: "התאחדות הסטודנטים מוכרת את הסטודנטים ואת ההישגים הגדולים שהושגו בעמל רב בעבור מבזק או כותרת. קריאתם לביטול ועדת וינוגרד ללא הצגת תוכנית חלופית נראית למראית עין כצעד פופוליסטי מיותר שעלול לפגוע בעתיד הסטודנטים".

 

שריד: הסטודנטים מתקרנפים ומתחנפים

 

הוועדה לבחינת שכר הלימוד בראשות השופט וינוגרד הוקמה בשנת 2001, במינוי של שר החינוך לשעבר, ח"כ יוסי שריד. שריד עצמו הגיב בזעם: "זה מכתב חנף נרפה. המכתב מועל באינטרסים של ציבור הסטודנטים בישראל. מיניתי כשר חינוך את ועדת וינוגרד להפחתת 50% משכר הלימוד כי הסטודנט בישראל משלם את שכר הלימוד הכי גבוה בהשוואה לכל עמיתיו באירופה. במקום להיאבק על עניין צודק, מעדיפים הסטודנטים להתחנף ולהתקרנף ומעניין יהיה לעקוב האם ציבור הסטודנטים יתן הסכמתו להתנהלות נציגיו".

 

יו"ר ההתאחדות לשעבר, שגיב אסולין, המשמש כיום יועץ לאחד ממשרדי הממשלה, הגיב בזעם: "נאבקתי בנושא באופן אישי וגם היו"ר הקודם נאבק יחד עם עשרות אלפי סטודנטים לדורותיהם כדי להשיג הורדה בשכר הלימוד. ההחלטה החצופה של ראש ההתאחדות היא סטירת לחי מצלצלת לכל סטודנט וסטודנט בישראל. לראש ההתאחדות אין מנדט לקבל החלטה כזו על דעת עצמו. צריך להביא את זה בצורה דמוקרטית להכרעת הסטודנטים בקמפוסים".

 

יו"ר צעירי העבודה, ערן חרמוני "מכתבה של ההתאחדות לשרת החינוך הינו חרפה ההופכת את ההתאחדות לכלי שרת של הממשלה על חשבון האינטרס הסטודנטיאלי. בכוונתינו להיאבק בהתרפסותה של ההתאחדות".

 

רעות בר-גיל, ממנהיגי מאבק הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב: "התוכנית שמציע יו"ר ההתאחדות אינה ברורה. נכון, יש לטפל באופן מיידי בהצלת המוסדות להצלה גבוהה, אך זו טעות לפסול את ועדת וינוגרד במחי יד".

  

בצל הסערה הזו, ובלי שום קשר אליה, הציגו ח"כ פרופ' יולי תמיר ואיש ההיי-טק האוסטרלי, גיא שפיגלמן, תוכנית לאומית למימון לימוד ההשכלה הגבוהה לסטודנטים בישראל. התוכנית "תתחיל ללמוד - תשלם כשתעבוד" מתבססת על שיטה שפועלת בהצלחה באוסטרליה מאז שנת 1989.

 

על פי השיטה - המדינה תסייע לסטודנטים בהלוואה לצורך לימודים ובהמשך, כשסטודנטים ימצאו עבודה, הם ישלמו בהדרגה את חובם למדינה, בהתאם לגובה משכורתו ובאמצעות המוסד לביטוח לאומי. בשבוע הבא, עם פתיחת מושב הכנסת, תגיש תמיר את היוזמה כהצעת חוק. את נוסח ההצעה המלא ניתן למצוא באתר-www.hofshi-lilmod.org.il.

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as16-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©