160 יום בכלא לחיילים שניסו לבזוז בגוש קטיף
שני החיילים קיוו לנצל את התוהו ובוהו במהלך פינוי רצועת עזה כדי לגנוב ציוד מבתי משפחות. חיילי המשטרה הצבאית תפסו אותם ואחרי עיסקת טיעון נקבע כי ירצו 160 ימים בכלא. בית הדין הצבאי: "מעשיהם המכוערים מלמדים על פגיעה גסה בטוהר המידות"
שני חיילי צה"ל, שניסו לגנוב ציוד מבתיהם של מתנחלים במהלך פינוי רצועת עזה, נידונו לכחמישה חודשי מאסר בפועל - כך פסק היום (א') בית הדין הצבאי של פיקוד הדרום. עם הקראת גזר הדין, הסתיימו למעשה כל הדיונים המשפטיים של חיילים אשר הואשמו בעבירות הקשורות בתוכנית ההתנתקות.
לקראת ביצוע ההתנתקות חששו בצה"ל כי חיילים ינצלו את ההמולה הרבה ביישובים המפונים כדי לגנוב ציוד מבתיהם של המתנחלים. ההיערכות הייתה בהתאם ובסופו של דבר נידון בבית הדין הצבאי מקרה בודד, במסגרתו הואשמו שני חיילים המשרתים בחטיבה הדרומית של אוגדת עזה בכך שניסו לגנוב ציוד מבתים בהתנחלות עצמונה.
על פי כתב האישום הגיעו החיילים לעצמונה ברכב שנטלו מיחידתם ללא אישור, עברו בין הבתים ואספו פריטים שונים של המשפחות המפונות. כאשר החלו להעמיס את הציוד על רכב האביר הם נתפסו על ידי אנשי המשטרה הצבאית שעברו במקום. חברם, שהגיע למקום מוקדם יותר, הספיק לגנוב כונן מחשב אך נתפס גם הוא מאוחר יותר ונידון ל-160 ימי מאסר בפועל.
היום הודיעו התביעה וההגנה לשופטי בית הדין הצבאי, בראשות סא"ל אורלי מרקמן, כי הגיעו להסדר טיעון לפיו ייגזר גם על השניים עונש של 160 ימי מאסר בפועל, על אף שלא הספיקו לגנוב ולו חפץ אחד מהיישוב. הצדדים הסבירו כי עונש זה מניח את הדעת כיוון מאחר והחיילים טענו בתחילה כי אינם קשורים להאשמות ורק לאחר מכן הודו במעשיהם. החיילים הביעו היום חרטה בפני השופטים על מעשיהם.
בית הדין הצבאי, כאמור, קיבל את הסדר הטיעון אך לא חסך מהנוכחים את דעתו על האירוע. "מעשיהם המכוערים של הנאשמים מלמדים על פגיעה גסה בטוהר המידות", נכתב בגזר הדין. "מעשיהם פגעו בתדמית הצבא בשעה רגישה וקשה". בנוסף לימי המאסר שנגזרו עליהם, נענשו החיילים גם בחמישה חודשי מאסר על תנאי וארבעה חודשי שלילת כל רישיון נהיגה שברשותם.