שתף קטע נבחר

חם בבטן ולב - טיפים להכנת מרק מושלם

הימים הולכים ומתקררים, ואין כמו מרק לחימום הקיבה ולהשבעת החושים. בעזרת הרעיונות הבאים תוכלו להכין מרק טעים, מעניין ובריא גם יחד

  • מרק עגבניות ואורז בצ'יק צ'ק: על בסיס מיץ עגבניות, מוסיפים מעט אורז (מבושל, או שיתבשל עם המרק), טיפת דבש ותבלין כמו טימין או בזיליקום.
  • מרק מוקרם מהיר: על בסיס עגבניות כתושות, מוסיפים שמנת (עם שומן מופחת אם רוצים), או חלב, או חצי-חצי. מוסיפים בזיליקום קצוץ, או מעט אורגנו.
  • מינסטרונה איטלקי בזריזות: לקופסת עגבניות כתושות מוסיפים מים רותחים, ירקות מעורבבים קפואים ופסטה מסוג קטן.
  • מרק על בסיס ירק אחד: אפשר לבשל ירק אחד, כגון גזר, עד שהוא מתרכך, לטחון ולהוסיף חלב, שמנת או מים. שלבו תבלין או עשב תיבול, כמו כמון או שמיר, להשבחת הטעם.
  • הסמכה: אין להסמיך מרק בקורנפלור או לתבל אותו בתערובת כימיקלים מלאכותיים (אבקות מרק). במקום, נסו קוואקר קלוי, אורז או עדשים מכל הסוגים, ותבלו בעשבי תיבול או בתבלינים. מרק מזרחי ניתן לתבל בכמון, כוסברה יבשה או ירוקה וכורכום. מרק איטלקי – באורגנו, בזיליקום, שום ושמן זית.
  • עצם העניין: להקניית טעם עשיר למרק, הוסיפו עצם אחת גדולה.
  • קטניות: מרק על בסיס קטניות הוא מאוד בריא, אך אין להשרות את הקטניות או לבשל אותן בסודה לשתיה כדי לא להרוס את הוויטמינים.
  • מרק ירקות: מתחילים בטיגון ירקות בשמן זית. מזהיבים בצל קצוץ ומוסיפים גזר וסלרי בהדרגה. מוסיפים עוד ירקות כמו קולרבי ושורש, כל אחד לחוד. אפשר להוסיף עגבניות מקולפות (ללא גרעינים) ממש לקראת הסוף. מבשלים-מטגנים על אש בינונית עד שהירקות מזהיבים קלות ומוסיפים מים רותחים. אפשר להסמיך עם דגנים או קטניות. בתום הבישול, 5 דקות לפני ההגשה, מוסיפים חצי כוס שמיר או שמיר ופטרוזיליה, מכסים ומשאירים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תוספת של עצם גדולה בזמן הבישול תעשיר את המרק
להסמכת מרקים נסו להוסיף קוואקר קלוי, אורז או עדשים
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים