שתף קטע נבחר

מתמכרים לאופרת הסבון הפלסטינית הראשונה

"צוחקים ברצינות" לא עוסקת בכיבוש הישראלי או במחבלים מתאבדים, אלא בסוגיות יומיומיות כגון נישואים מוקדמים, אהבות, שחיתויות בצמרת וחלומות על קריירה בחו"ל. למעוניינים - העונה הראשונה, שהסתיימה עם תום צום הרמאדן, תובא בשידור חוזר בדצמבר. ויש גם ספוילר

סצנה: גבר מהוגן, לבוש בחליפה, מגיע לבית משפחתה של זאין כדי לבקש מאביה את ידה של בתו. בני המשפחה רואים בעין יפה את ההצעה, אבל זאין בת ה-15 טוענת כי היא צעירה מדי ואינה מוכנה להתארס עדיין. קאט. רוצים לדעת איך תיפתר הסוגייה? צפו בפרק הבא של אופרת הסבון הפלסטינית הראשונה - "צוחקים ברצינות".

 

אופרת הסבון בת 13 הפרקים הופקה על ידי חברת טלוויזיה מבית לחם וגם צולמה ברובה בעיר בה נולד ישו. יוצריה כיוונו את התכנים שבה לצעירים בגילאי העשרה והעשרים, ובניגוד להפקות אחרות של הטלוויזיה הפלסטינית, היא מתמקדת בחיי היומיום ולא בסוגיית הכיבוש הישראלי. בנוסף, באה אופרת הסבון לנפץ כמה מהסטריאוטיפים של הפלסטינים לגבי עצמם.

 

"השחקנים בתכנית אינם לבושים בבגדים מסורתיים או מדברים כל הזמן על פלסטין והמדינה", אומר המפיק הראשי, ראאד עותמאן. "אנחנו עוסקים פה באנשים רגילים".

 

אופרת הסבון הפלסטינית מעמידה במרכז העלילה ילדים משתי משפחות מוסלמית ומשפחה אחת נוצרית. בין הנושאים המועלים על סדר יומה של "צוחקים ברצינות" ניתן למצוא נישואים בגיל מוקדם, התאהבות אצל הצעירים, בעיות האבטלה הקשות, נפוטיזם ושחיתות בחלונות הגבוהים והתלבטויות בדבר הגירה למדינה אחרת בחיפוש אחר חיים טובים יותר.

 

אחד הפרקים עוסק באבו עלי, אב לשלושה, שמאבד את מקום עבודתו בעירייה לאחר שמועלים נגדו חשדות לקבלת שוחד. בפרק אחר מתמקדת העלילה בסמי, אשר סיים את לימודיו באוניברסיטה ומנסה - לשווא כמובן - להשיג ויזה כדי לעבוד בקנדה.

 

במאי אופרת הסבון, ראאדה גאזלח, מסביר כי הוא וחבריו להפקה קיבלו החלטה מודעת כבר בתחילת עבודתם, שלא להתמקד בנוכחות הישראלי בגדה המערבית אלא בחיים ה"נורמליים" של הפלסטינים. "הכיבוש הישראלי הוא עניין רציני, כמובן, ומשפיע באופן משמעותי על הרבה מאד תחומים בחיים שלנו, אבל זה לא אומר שאין לנו סיפורים כמו בכל שאר העולם. גם לנו יש אנשים שמתאהבים אחד בשני, רבים אחד עם השני, מתקשים לפעמים למצוא את הדרך הנכונה לתקשר. אנחנו אומה מלאה בסיפורים ובחיים", אמר גזאלח.

 

עם כל הפתיחות והרצון הטוב, לא תוכלו למצוא בשלב זה באופרת הסבון של בית לחם נושאים רגישים כגון נישואים בין-דתיים או יחסים הומוסקסואליים. הבמאי, מצידו, אינו פוסל שילוב של סוגיות כאלו בעתיד. "החברה הפלסטינית פתוחה ומסוגלת לגעת בנושאים רציניים כאלו", אמר גזאלח, "אבל כדי להשיג את אמון הצופים וכדי לבנות איתם יחסים שיוכלו לשגשג גם בעתיד, חשבנו שצריך להתחיל לאט".

 

העונה הראשונה של "צוחקים ברצינות" שודרה במהלך חודש הרמאדן, שלוש פעמים בשבוע. לנו קשה להאמין שחברות הכבלים והלוויין בישראל ירכשו את זכויות השידור ועל כן, כל מי שרוצה להתמכר לעלילותיהם של זאין, אבו עלי וסמי, יוכל לעשות זאת בשידורים החוזרים בחודש צדמבר.

 

ולסיום, לא נוכל להשאיר אתכם במתח: זאין עמדה על שלה ולא התחתנה לבסוף. משפחתה הסכימה כי היא זו שצריכה לקבל את ההחלטה לגבי נישואיה וזאין הודיעה לגבר המחוייט כי לא תינשא לו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים