שתף קטע נבחר

סוני הודתה: שתלנו תוכנה אנטי פיראטית בתקליטורים

בעקבות השערוריה שהתעוררה ברשת לאחר שהתברר כי חטיבת המוזיקה של סוני הסתירה ישום אנטי פיראטי בתקליטורי מוזיקה שמכרה, הודיעה החברה על הפצת עדכון המסיר את התוכנה

בעקבות ביקורת רבה שהתעוררה ברחבי הרשת בימים האחרונים, חטיבת המוזיקה של סוני הודיעה כי היא מפיצה עדכון תוכנה חינם, שמיועד להסיר ישום אנטי פיראטי שהוסתר בחלק מתקליטורי המוזיקה של החברה, והותקן אוטומטית במחשבים בהם נוגנו.

 

סוני BMG מסרה כי החליטה להפיץ את העדכון "ליתר ביטחון", ולא בגלל סכנה לאבטחת המידע של המחשבים בהם הותקנה התוכנה, כפי שטענו חלק מהמבקרים.

"החלטנו לנקוט באמצעי זהירות כדי להשקיט את חששות המשתמשים", אמר מתיו גיליאט-סמית, מנכ"ל First 4 Internet, השותפה של סוני BMG למהלך, "אין שום סיבה לדאגה".

 

השערוריה החלה ביום ב', לאחר שמארק רוסינוביץ', מומחה לענייני Windows, פירסם דיווח בבלוג שלו לפיו מצא קבצים נסתרים במחשב שלו לאחר שניגן בו תקליטור מוזיקה. רוסינוביץ' גילה את התוכנה הסודית לאחר שהריץ תוכנה לאיתור RootKits, ישומים המשמשים להסתרת תוכנות. ההתנהגות של חברת המוזיקה אינה שונה מזו של כותבי וירוסים ותולעים המנסים להסתיר את הקבצים הזדוניים שלהם מעיני הקורבנות.

 

סוני הסתירה

 

במקרה זה, סוני השתמשה ב-RootKits כדי להסתיר את התוכנה האנטי פיראטית, שמטרתה היא להגביל את מספר הפעמים שניתן להעתיק כל תקליטור. על פי הדיווח, היישום נכלל בכ-20 תקליטורי מוזיקה.

 

עם פרסום הפרשה, מהר מאוד התלקחה אש בבלוגים ובפורומים ברשת, כאשר הגולשים מפנים את עיקר זעמם נגד חברת המוזיקה ומזימתה הסודית לאכוף בכוח את זכויות היוצרים שלה, תוך פלישה למחשבי המשתמשים ללא רשות.

 

חמור מכך, סוני כלל לא פירטה את מעשיה בתנאי הרישיון ולא ציינה כי בכוונתה להתקין תוכנה נסתרת, הצורכת משאבי מחשב בכל עת, גם כאשר המשתמשים אינם מאזינים למוזיקה. תוכנה זו חסרה מנגנון הסרה והעובדה כי היא נסתרת לחלוטין מעיני המשתמשים מאפשרת לסוני לעשות כרצונה – לעדכן אותה מרחוק, לאסוף מידע ועוד.

 

למרות שבשלב זה לא נראה כי התוכנה חושפת לסכנות את המחשבים בהם היא מותקנת, מצב זה עלול להשתנות ולהותיר מיליוני משתמשים חשופים להשתלטות של זדונה (malware), אמר ארו קררה, חוקר בחברת האבטחה F-Secure. לדבריו, הקוד של היישום שהוסתר אינו מוקפד במיוחד ויש מי שעשוי לחפש בו פירצות ברגעים אלה.

 

נראה כי הפרשה גרמה נזק חמור לסוני BMG, שביקשה להשתמש בטכנולוגיה אנטי פיראטית חשאית כדי להגן על הכנסותיה ממוזיקה. התוצאה הישירה של התנהגותה עשויה להיות הפוכה - הימנעות של חובבי מוזיקה נוספים מפני רכישת מוזיקה והדרת רגליהם מחנויות התקליטורים הדלילות גם כך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התוכנה הוסתרה בתקליטורי מוזיקה
מומלצים