שתף קטע נבחר

ג'וי - שמחת הסועדים

לרמי סימני יש הצעה בשבילכם: למה שלא תיקחו את הילדים לאכול צ'יפס בטטה משובח והמבורגרים יצירתיים ב"ג'וי" - מסעדה חיננית וכשרה ששווה נסיעה לירושלים

היום נתחיל סיור ממושך בירושלים, שיימשך מספר מהדורות. לי זה יגרום עונג רב, מקווה שגם לכם. כשלעצמי אני מאוהב בירושלמית אחת: ירושלים כולה. אני גומע ממנה את סמטאותיה המסתוריות, את המיית רחובותיה משופעי העצים ואת מיעוטיה על שלל בעיותיהם. לטייל בירושלים ברגל בשכונות רחביה, קטמון הישנה, טלביה ודומותיהן - זה כמו לטייל באגדה. את הסיפור במקרה זה אתם כותבים לבד. אל תתפלאו גם אם אחת לכמה רחובות תגלו בירושלים בית קפה אינטימי, נעים פנים.

 

לכן, טרם שתשימו פעמיכם למסעדה, קחו עימכם את הילדים והקדישו שעה-שעתיים לטיול נינוח. תנו לירושלים להיכנס לכם לריאות. זה יהיה בדיוק כמו להריח את השמפו שלה לאחר החפיפה, כשהיא מניפה את שערה במקרה לידכם. למי שעדיין זוכר את ההרגשה.

 

חביבה עלי מכל היא שכונת המושבה הגרמנית, ובמרכזה רחוב עמק רפאים, שהוא כל מה שסיפרתי וכל מה שלעולם לא אצליח לתאר. דמיינו לכם את רחוב שינקין בגירסה היותר מתוחכמת וחיננית שלו. גם אז, רק ביקור אמיתי במקום יעביר את התחושה. שם, בינות להרבה הצעות הסעדה טובות, מצאנו את "ג'וי - גריל ובירה". במבנה עתיק, שלושה יזמים צעירים בשנות ה-20 לחייהם - אבירם, אלון ושלומי - חברו לאחת ההצגות הקולינריות הלוהטות בסצינת המסעדות של עיר הקודש. אבירם הוא גם השף, ויש לו ביצי פלדה של שור ספרדי. השילובים הגסטרונומיים במקום וטכניקות ההגשה שרקח ממוחו הקודח מביאים לתוצאה סופית, פשוטה, טבעית ומדהימה בעושר טעמיה.

 

התחלנו בקרפצ'יו בקר (46 שקל) עם חומץ בלסמי ועלים ירוקים - שהיה בדיוק כמו שקרפצ'יו צריך להיות. חתוך בעובי של נייר טישיו כשרוטב הבלסמי, עקב חמיצותו, מקפיץ קדימה את טעמו של הבשר הנא, שהיה טעים מאוד. הילדים ביקשו עוד ועוד מההמבורגר המקומי, שניתן לקבלו בשילוב של ביצת עין, קוקוס, כבד אווז ומיני הברקות נוספות. היונה הזמינה ארטישוק ממולא בבשר (38), שהיה מבויש לחלוטין עקב ההצלחה של רעיו על השולחן ונאלץ להישאר לבד.

 

את סלט העלים כבר הזכרנו כנייר לקמוס למתרחש במטבח. סלט העלים של ג'וי בפשטותו, על הרוטב שלו הכולל סילאן - הוא מלאכת מחשבת. דיברנו על התחכום שבפשטות, אז קחו דוגמה - לשולחן הגיעו נשנושי ילדים מעולם הצ'יפסים למיניהם. זהו, שלא. לשולחן אמנם הגיעו נשנושים לילדים - אבל איך שהורדו לשולחן הצ'יפס הטקסני (אצבעות תפוחי אדמה מתובלות, מהטעימות שאכלתם), טבעות בצל טמפורה (טבעות בצל טבעי אמיתי מטוגנות בבירה) והשוס הגדול: צ'יפס עשוי בטטה, שמעליו נבזק שום בנדיבות - מיהרנו לכלוא את הילדים בשירותים ולנשנש אחד את השני ובעיקר את ההברקות הללו לבד.

 

המשכנו בעוף סצ'ואן ליונה, באנטרקוט ובפילה ברוטב תמרים ויין על מצע פירה בטטה. הפירה היה משגע, אוורירי במידה המדויקת. הפילה היה מנתח מיושן היטב בשילוב מוצלח עם רוטב התמרים. האנטרקוט שידר עייפות בולטת ועליבותו בלטה מאוד נוכח איכות הפילה. העוף סצ'ואן היה מעדן והאורז הפראי שליווה אותו במקצב של פיסטוק, עירית ושמן זית היה מצוין. בג'וי תוכלו למצוא כריכים מטריפים עשויים מלחם הבית, מלווים במבחר בירות מהגדול בארץ. היו עוד שילובים ששווים בדיקה בתפריט, כמו למשל נודלס כבד אווז שרשמנו לנו לפעם הבאה.

 

קינחנו בפרפה פסיפלורה ובעוגת שוקולד חמה (25) שהיו עשויים מפרודוקטים מושקעים ולפיכך ברמה גבוהה. העפנו מבט סביב וראינו יפים ויפות ירושלמים, חלקם אנגלוסקסים דתיים שרבים מהם תושבי האזור. רשמנו לפנינו גם את ההברקה בתפריט, לפיה: "הרעב הינו התבלין הטוב ביותר". אהבנו מאוד. שבוע טוב.

 

  • "ג'וי - גריל ובירה", עמק רפאים 24, ירושלים. טל': 02-5630033.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הילדים ביקשו עוד ועוד מההמבורגר".
מומלצים