שתף קטע נבחר

עכשיו זה רשמי: הפורטלים וואלה ו-IOL מתמזגים

מנכ"ל בזק בינלאומי: "בחנו בזמן האחרון מספר אופציות לשיתוף פעולה במסגרת ההיערכות להספקת אינטרנט מהיר"; בזק בינלאומי ו"הארץ" ישקיעו 9 מיליון דולר בחברה המאוחדת; בכיר בשוק האינטרנט: "המיזוג מתבקש כי שני האתרים משלימים זה את זה"

עכשיו זה רשמי. אחרי עיכובים של הרגע האחרון, שנבעו מחלוקי דעות בין הצדדים, חתמו היום (ד') פורטל האינטרנט וואלה ואתר התכנים והקהילות IOL על הסכם למיזוגן.
סמנכ"ל הכספים של וואלה, ערן שינדלר, אישר הבוקר ל-ynet את המיזוג והוסיף ש"אנחנו מאד מרוצים. לא כל יום קורה דבר כזה".
וואלה הודיעה היום לבורסה כי בזק בינלאומי (מחזיקה 38% בוואלה) וקבוצת "הארץ" (בעלת השליטה ב-IOL) חתמו על מזכר למיזוג מלא של וואלה ו-IOL. עוד הוחלט, שבזק בינלאומי (6 מיליון דולר) והארץ (3 מיליון דולר) ישקיעו בגוף המאוחד 9 מיליון דולר. מהעסקה עולה כי שוויה (20 מיליון דולר בבורסת ת"א) של וואלה גבוה ב-82% משוויה של IOL.
בשלשה השבועות הקרובים תיערך על ידי הצדדים בדיקת נאותות, במהלכה סוכם ששום צד לא ייפעל להתקשרות נוגדת. בתום התקופה יהיה כל צד רשאי לבטל את הסיכום. להשלמת העיסקה נדרש אישורו של דוד תדמור, הממונה על ההגבלים העסקיים.
על פי הערכת גורמים בשוק, עם השלמת העסקה תחזיק בזק בינלאומי בתום המיזוג במעט יותר מ-30% ממניות החברה הממוזגת וקבוצת "הארץ" תחזיק במעט פחות מ-30%.

"פתחנו פער בן לילה"

על פי מיזכר ההבנות, "הארץ" ו-IOL יעניקו לגוף הממוזג זכויות בלעדיות לשימוש בתחום האינטרנט בכל התכנים הקיימים ברשותה, לרבות תכני אקטואליה, תכני עיתון "הארץ", קטעי אודיו ווידאו וארכיון עיתון הארץ.
מנכ"ל בזק בינלאומי, אורי יוגב, אמר בתגובה להסכם כי "בזק בינלאומי בחנה בזמן האחרון מספר אופציות לשיתוף פעולה אסטרטגי בתחום התוכן במסגרת היערכותה להספקת אינטרנט מהיר".
מנכ"ל וואלה, גדי הדר, אמר, כי "המיזוג עשוי לגרום לשינוי במפת המדיה האינטראקטיבית בישראל. בן לילה קם גוף, שפתח פער בינו לבין כל גוף אחר בתחום, גם בתכנים וגם בכמות הדפים הנצפים. לאחר המיזוג, מדובר על 70 מיליון דפים נצפים בחודש, ויכולת כספית להשקיע במיזמי תוכן ומדיה חדישים ומגוונים. זאת, בנוסף על יכולת לתת למפרסמים מגוון ופילוח יחיד במינו של אמצעי פרסום, שאינם קיימים באף פורטל ישראלי אחר".
במקרה שאחד הצדדים ייבחר למכור בעתיד ממניותיו בגוף המאוחד, יוכל הצד השני להשתמש בזכות הסירוב ולרכוש בעצמו את החלק שיוצע למכירה.
עופר לוי, מנכ"ל IOL, אמר אתמול ל-ynet כי חילוקי דעות מנעו חתימה מיידית על זכרון דברים, אחרי חודש של שיחות חשאיות. "IOL תיכנס למיזוג רק בתנאים המתאימים לה, ולא בכל מחיר. אם המיזוג לא יצא לפועל, IOL תמשיך לפעול על פי תוכנית העבודה של החברה ועל פי תקציבה", אמר לוי.

"חכם כמו אמא ויפה כמו אבא"

מקור בכיר במגזר האינטרנט הישראלי אמר אתמול: "המיזוג הזה מתבקש וחכם, כי שני האתרים משלימים זה את זה. עכשיו צריך רק לחכות ולראות אם הילד המשותף אכן יהיה חכם כמו האם ויפה כמו האב".
וואלה הנו אתר האינטרנט הפופולרי בישראל. הוא נוסד בשנת 1995 על ידי גדי הדר (המחזיק כיום 2.25% מהמניות) וארז פילוסוף. בזק בינלאומי (38.5%), קרן הנאמנות דקלה (9.5%) ומשוב מחשבים (5.2%) מחזיקות כיום במרבית מניות החברה, הנסחרת לפי שווי שוק של כ-19 מיליון דולר. מניותיה, שנסקו במרץ השנה לרמה של 8.6 שקל למניה, נסחרות היום לפי שווי של 1.9 שקל למניה.
וואלה פועלת בשני ערוצים עסקיים: ניהול שירותים עסקיים (B2B), במסגרתו מספקת החברה שירותי ייעוץ, תכנון ופיתוח של מערכות אינטרנט עסקיות, וניהול שירותי מדיה מול קהל צרכני (B2C), שבמסגרתו היא מפעילה את פורטל האינטרנט שלה.

תכנים וקהילות

גם IOL, חברת תוכן פרטית מקבוצת "הארץ", הוקמה ב-1995, בשלב ראשון כלוח מודעות אלקטרוני למנויים בלבד ובהמשך בתוספת תכנים ברשת. בעלי מניות נוספים באתר הם קרן ההשקעות BCS, קבוצת משקיעים מבית ההשקעות האמריקאי ליהמן ברדרס ותיאטראות ישראל. החברה אינה מחויבת בדיווח על מצבה הפיננסי, אך נודע כי הפסדיה האמירו לאחרונה.
האתר כולל גרסה אלקטרונית של עיתון "הארץ" (בעברית ובאגגלית), אינדקס אתרים וקניון וירטואלי. שני מרכיבים באתר נחשבים לחזקים במיוחד – תכני "הארץ" והקהילות הוירטואליות. בנובמבר נרשמו ב-IOL כ-35 מיליון דפים נצפים, לעומת 37.5 מיליון דפים נצפים בוואלה.
מנהלי IOL תיכננו להנפיק את מניותיה בבורסת ת"א לפני כמה חודשים, לפי שווי של 35 מיליון דולר. ואולם, המשבר החריף, שסחף את מניות האינטרנט בוול-סטריט החל באפריל השנה, טרף את הקלפים והוביל למגעים עם גופים שונים לקראת מיזוג.

"פחות כסף ויותר תפוקה"

המיזוג בין וואלה ל-IOL הוא מיזוג בין שתי חברות מפסידות. וואלה רשמה גידול חד בהפסדים ובהכנסות ברבעון השלישי של השנה. ההפסד הנקי של וואלה הסתכם ב-6.3 מיליון שקל ברבעון, עלייה של כ-900% בהשוואה לרבעון המקביל, והכנסותיה הסתכמו ב-5.9 מיליון שקל, גידול של 169% לעומת הרבעון המקביל.
גדי הדר, מנכ"ל וואלה תקשורת, אמר בעבר כי "המטרה של כל מיזוג היא להוציא פחות כסף על תפוקה גבוהה יותר". הדר הוסיף שיתרונו של מיזוג אופקי (בין שתי חברות שתחום עיסוקן דומה), הוא חיסכון בהוצאות התפעוליות כמו מערכי השיווק, מכירת מודעות, שרתים וצוותים טכנים. מנכ"ל IOL, עופר לוי, אמר ל-ynet לפני כמה ימים, כי IOL מתכוונת להפוך לאחת מ-3 גופי האינטרנט הגדולים בישראל, לאחר שתחבור לגוף נוסף.
וואלה מעסיקה כ-150 עובדים ו-IOL מעסיקה כ-120 עובדים. בעקבות המיזוג צפויים קיצוצים ב-IOL וחלק מהעובדים יפוטרו.


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וואלה
וואלה. גידול בהפסדים ובהכנסות
וואלה
אתר IOL
קהילות ב-IOL. חזקים בתחום
אתר IOL
צביקה טישלר
הדר. וואלה?
צביקה טישלר
מומלצים